Kogna jižní
Příspěvky uživatele
Alex66
Mě právě přijde přirozenější když ptáci začínají hnízdit až na jaře tím jak se zvyšuje teplota a prodlužuje se den. V zimovišti mám sice každý rok od vousatých odchovy ale není to žádná hitparáda. Vyjímečně měl loni jeden pár 4 mladé ale nejčastější odchov jsou dva kusy. Přičítám to právě tomu, že i když prodlužuji den a přitápím tak nikdy ty podmínky nebudou takové jako venku. Myslím sluneční svit, déšť a větší pestrost krmení.
Riskovat to nebudu, nemám důvod. A kdo to takhle praktikuje tak se tady asi chlubit nebude. Zajímalo mě jen jestli to vůbec u někoho funguje jak mi to tvrdil zmiňovaný kolega.
Přesně tak je chovám, koncem listopadu je stěhuji do zimoviště a během února začínají hnízdit. Přitápím na 13°C. A rudohlavé mám taky a podle mě mají úplně stejné nároky, hnízdí i ve stejnou dobu.
Mám dotaz jestli někdo chováte tyto alexandry celoročně venku. Já je chovám už skoro 20 let a netroufnul bych si je nechat v zimě venku. Ale loni si jeden kolega bral ode mě odchov a tvrdil, že je venku má celý rok. Já jsem mu říkal, že ti moji hnízdí už v únoru a on na to, že u něj až v dubnu až se oteplí. Nezdá se mi to jako dobrý nápad zkoušet co ptáci vydrží.
skrobisko96:zdravim mate u tech rudohlavych dna ? budu schanet protikus ale jeste nevim co budu potrebovat v neděli odevzdava mna burze v kroměříži dna od meho alika co jsem tedka koupil bez dna s pozdravem Škrobánek
O víkendu jsem je stěhoval ven a DNA budu dělat až společně s mladými od druhého páru. Asi tak za 2 až 3 týdny.
Ze sušeného ovoce krmím jen fíky. Alexandři je berou dobře, ale Kogny je odmítají.
A všech 5 už je venku. 👍
Je tam datum začátku přenosu 18. ledna takže předpokládám že to začala samice snášet.
Já jsem kupoval moučné červy alexandrům. Podával jsem je když krmili mladé. Ale ne sušené. Koupil jsem vždy 2 litry živých červů, dal je do mrazáku a postupně zkrmoval. Brali je dobře, vždy vysáli vnitřek a obal odhodili.
Bohužel já to tak mám i u alexandrů vousatých. Nemám celoroční voliéry a když jsem s chovem začínal tak jsem to plánoval tak, že na jaře po přestěhování do venkovních voliér dostanou budky a budou hnízdit. Ale ptáci byli jiného názoru. V ten moment tok přestal a nedočkal jsem se ani snůšky ne tak mladých. Další rok už jsem jim dal budky do zimoviště a od té doby každý rok odchovy už víc jak 15 let. Mrzí mě to ale nic s tím nenadělám, nebudu to lámat přes koleno. Má to ale jednu výhodu, že mám sezonu skoro celý rok, přes léto mi hnízdí kogny.
Alexandr rudohlavý 5 mladých.
Něco mi to připomíná. Psi by mohli vyprávět.
Na burzy vůbec nejezdím.
A to má p. Straka za doručení 181 kč, to už vůbec nevím kde k tomu přišel.
Dnes jsem si pro zajímavost cvičně objednal kroužky na stránkách našich dvou největších výrobců a výsledek mě trochu šokoval. U jednoho cena 225 kč a u druhého za to samé 481 kč. Více než 100% rozdíl jsem tedy nečekal.
Bylo by škoda kdyby něco takového zkrachovalo. Vypadá to, že pan Škrhák byl nucen odejít protože už nefiguruje ve vedení. Já si myslím, že hlavně on měl největší podíl na vybudování této ZOO. Být v jeho kůži tak by mě to hodně mrzelo. Ale hlavně že je vše při starém a snad se bude ZOO rozvíjet tak jako doposud.
Hlava je penant, to ostatní těžko říct. Ale že by tohle nebyla upravená fotka se mi nechce věřit. Všechny ty rosely jsou si podobné jako vejce vejci. Kříženci by byli každý trochu jiný.
Tohle není špatné řešení, ale já nemám možnost krmit 2x denně. Možná v důchodu.