Včera na pstvině.Já jsem se kochal,tak koho černý čáp zajímá,tak se také podívejte alespoň na foto.
Příspěvky uživatele
Koutak
Bobca:zdravím Kouťáka😀..Tuhle jsem na vás vzpoměla,jak tam na chalupě “válčíte”..jinam nechodím,tak nevím…Mourek je už velký kocour🐈..Nakonec se třeba s kunama spřátelí🤭Ještě baští ty rybky?
Můžete sem dát prosím ještě nějaké fotečky?..Holoubky,zahradu,rybníček… a tak…🙏dík..
Bobčo, stárnem a žijeme obyčejným životem.Žena už má také 70 a tak co chcem.Žádné holuby už nechovám,takže jediný je tam Mourek a ty kuny.Zahrada nás zaměstnává a tak jako každý nyní zavařujeme rybíz,angrešt a zaléváme a zaléváme.Do rybníku jsem nasadil amury a úhoře.Mourek jak přijedu tak vymňukuje u rybníku a chce rybyčky.Nestačím se ani převléci do pracovního a musím vzít čeřen a chytat.Mourek je vydra a ne kocour.Nechceme jen blbnout na chalupě a tak se občas vyjedem někam v okolí podívat.Na borůvkobraní v Borovanech jsem si koupil kanadské borůvky a nic hloupějšího mě nenapadlo,než je zasadit do voliery po holubech.Nyní kopu ve volieře jámu,dám tam rašelinu a špačkové mi je nesežerou.Moje záliba toulat se u rybníků mě neopustila a tak jsme každý týden v jiné rezervaci obhlédnout přírodu a pokochat se zvířátky.Co víc si můžeme přát.Bobčo,mrzí mě,že máš zdravotní problémy,tak se drž a věř,že zase bude lépe.
ZDRAVÍM KOČKY.
Už jsem zde dlouho nebyl a tak musím poreferovat jaký má Mourek těžký život.Na sousední opuštěné chalupě žije kuna.Nemám žádné zvířectvo které by mohla zakousnout,tak mi nevadí.Podle fotopasti chodí Mourkovi do samokrmítka na granule,ale to mi také nevadí.Poslední dobou je Mourek strašně ostražitý a leká se všeho a chodí spát nevím kam.Včera zachytila fotopast, kterou mám na dvoře 3 kuňata.Už se Mourkovi vůbec nedivím,že je tak vyplašený, když mu tam v noci běhá kuna s kuňaty.Myslivčil jsem hodně let,tak bych si dokázal poradit,ale nechám to přírodě a Mourek je už velký kocour musí si s tím poradit sám.Je to také šelma.
Letos koncem dubna byl u mě na balkoně pošťák týden.Chtěl stále do obýváku,ale žena mu to nedovolila.🙂Neměl jsem doma žánou zrninu a tak dostal pohanku,kterou jsem měl na setí.Byl krotký,žral z ruky a většinu času buď někde létal a nebo mi dělal společnost na balkoně,když jsem si šel zakouřit.Jsem v 5tém patře a spolehlivě našel vždy můj balkon.On věděl,že jsem holubář.🙂Byl to pošťák ze SRN.
Dnes jsem se kochal na rybníku Cirkvičný.Párek husic liščích s jedním mládětem.Párek labutí a tři labuťata.Labuťák ze mě radost neměl.😀
Lesnížínko zdravím.Máš pravdu,že žere jako žluna,ale viděl jsem ho jak chytá i krtonožky a to je můj pták.Já se s dudkem setkávám od jara na různých místech,ale vždy mě překvapí tak,že nestačím vytáhnout ani foťák.Vyfotil jsem ho asi před 14 dny na cestě k chalupě a uletěl do zahrady souseda,tak jsem stihl pár fotek.Dudek je úžasný.
Na chov-zvířat chodím strašně málo.iFauna skončila,nyní už zase funguje,ale jsem na Twitru (X) a už neholubařím.Toulám po Třeboňsku a občas něco vyfotím.Víc se kochám než fotím.Sem jen občas nahlédnu a jsem strašně rád,že ta parta přírodních srdcařů je zde stále a nebo je občas ještě někde zaznamenám.S Tebou jsem si vždy dobře pokecal o všem možném a slibuji,že sem budu nahlížet častěji.Měj se krásně.Zdeněk
kometa:Na druhé fotce - to jsou hnízdící kormoráni nebo blbě vidím?
To je rezervace kormoránů na rybníku Ženich.Navštívit tento rybník stojí za to a nesmí tam kolaři,takže tam je taková malá ZOO.Stačí nechat auto na parkovišti u rybářské bašty a jít po hrázi rybníku Vdovec. Po krásné cestě a necelém 1km jste v ráji.
Tak přidám pár fotek z mého toulání na Třeboňsku.
Verun,mě kula jen 4x. Už není nic jak bývalo.Tak přidám pár fotek, jak jsem si hrál s dudkem na zahradě na schovávanou.Stejně jsem na něj vyzrál a vyfotil ho,i když ne tak jak jsem chtěl.
Dnes první housata a hodně poláků velkých a chocholaček.
Dnes na rybníku Svět v Třeboni.Zrzohlávky rudozobé.
Dejte jim na zahrádku koupadlo a budou zase jak z alabastru.Dnes mi přiletěl na chalupu konipas a nechal se krásně vyfotit.Husy a labutě už sedí na vejcích.Včera jsem viděl černého čápa a ten náš čáp je zatím sám.Tak zase pár fotek z té naší přírody.
Dnes jsem viděl letět čápa přes Třeboň a tak jsem vyjel k hnízdu.Živil se kousek od hnízda na pastvině.
Ta fotka s amurem nebyla hned.Zmařil jsem nejméně 30 fotek,než se to povedlo.Amuři skákali proti střiku,ale nemohli překonat tu hromadu kamení.Bylo to moc hezké je pozorovat.Amur je bojovník.
Tak přidám na co se koukám u nás na Třeboňsku.Husy jsou všude,ale páry už asi sedí.Malá hejna kejhalek se pasou na pastvinách,nebo posedávají na hrázích rybníků.Jeřábi se objevují nepravidelně všude.Hohol severní už je na svém místě a strakapoud už staví hnízdo v dutém dubu.Jarní výlov Opatovického už začal a amuři chtějí utéci z loviště.
Sluka většinou přilétá až v březnu,ale nemohu přesně říci,kdy vlastně přilétá,protože sluku vidět je velká náhoda.Když jsem myslivčil,tak se ještě lovila,ale to už je dávno a na večerní tah jsem nikdy nechodil.Sluka se živí žížalama,hmyzem a to nyní bohužel nenašla.
Jaro se blíží a tak orel mořský dělá svatební lety ,vždyť na začátku března už bude hnízdit.Bohužel také jsou jarní uhyny.Našel jsem sluku lesní,která přiletěla,ale vše zamrznuté,tak jak to mohlo dopadnout.Škoda jí.
Coudas,pamatuješ si dobře a i já si pamatuji Kayčeka.Na malochov ještě občas zajdu za kamarádama,kteří mě na chalupě v Koutech navštěvují.Holuby už nemám,ale stále jsem, v kontaktu s klubem NVH ve kterém jsem prožil 32 let.Čas běží,stárnu a tak pouze ta příroda,zahrada a můj přítel Mourek.Nyní jsem stále v přírodě,protože se to jaro probouzí.Včera jsem pozoroval 2 páry orlů mořských a kam se podívám tak samá husa divoká.Toto období mám strašně rád.
ZDRAVÍM KOČKY.
Nemáte některá slovník mňoukalštiny?Mourek včera za mnou chodil,mňoukal a mňoukal a lákal mě do stodoly.Prohledal jsem stodolu dvakrát,ale nic jsem nenašel.Nerozumím mu a to mě štve.Doma jsem se podíval na fotopast a u Mourka krmítka seděl velký hodně chlupatý cizí kocour.Tak nyní nevím,zda Mourek na mě bude ještě mluvit,když mu nerozumím.🙂
Bobčo a Lesnížínko,nedělejte si z vetchého starce legraci.Já to tušil,že sem nemám dávat mou fotku,ale on na ní je Mourek jako medvěd nejlépe.Dnes jsem cvičil dcery jezevčíka.Pročuchali jsme spolu celou zahradu a pak velké tulení na lavičce.Když jsem přijel na chalupu,tak Mourek jezevčíka cítil a nedůvěřivě mě očuchával a rozhlížel se kolem.Dlouho mu to nevydrželo a zase mi šplhal na hlavu.Cestou jsem nakrmil kachny a vyplašil volavky.Jinak zima,vítr,ale to nevadí.