Aktuálně: 2 487 inzerátů240 967 diskuzních příspěvků18 737 uživatelů

Příspěvky uživatele

Koutak

Koutak
Koutak 27.04.2025, 22:22:24 xxx.xxx.168.33

Verun,mě kula jen 4x. Už není nic jak bývalo.Tak přidám pár fotek, jak jsem si hrál s dudkem na zahradě na schovávanou.Stejně jsem na něj vyzrál a vyfotil ho,i když ne tak jak jsem chtěl.

Obrázek Obrázek Obrázek
Koutak
Koutak 23.03.2025, 20:01:42 xxx.xxx.168.33

Dejte jim na zahrádku koupadlo a budou zase jak z alabastru.Dnes mi přiletěl na chalupu konipas a nechal se krásně vyfotit.Husy a labutě už sedí na vejcích.Včera jsem viděl černého čápa a ten náš čáp je zatím sám.Tak zase pár fotek z té naší přírody. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Koutak
Koutak 20.03.2025, 16:54:15 xxx.xxx.168.33

Dnes jsem viděl letět čápa přes Třeboň a tak jsem vyjel k hnízdu.Živil se kousek od hnízda na pastvině.

Obrázek Obrázek Obrázek
Koutak
Koutak 14.03.2025, 10:43:28 xxx.xxx.168.33

Ta fotka s amurem nebyla hned.Zmařil jsem nejméně 30 fotek,než se to povedlo.Amuři skákali proti střiku,ale nemohli překonat tu hromadu kamení.Bylo to moc hezké je pozorovat.Amur je bojovník.

Koutak
Koutak 13.03.2025, 09:23:08 xxx.xxx.168.33

Tak přidám na co se koukám u nás na Třeboňsku.Husy jsou všude,ale páry už asi sedí.Malá hejna kejhalek se pasou na pastvinách,nebo posedávají na hrázích rybníků.Jeřábi se objevují nepravidelně všude.Hohol severní už je na svém místě a strakapoud už staví hnízdo v dutém dubu.Jarní výlov Opatovického už začal a amuři chtějí utéci z loviště.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Koutak
Koutak 23.02.2025, 11:33:03 xxx.xxx.168.33

Sluka většinou přilétá až v březnu,ale nemohu přesně říci,kdy vlastně přilétá,protože sluku vidět je velká náhoda.Když jsem myslivčil,tak se ještě lovila,ale to už je dávno a na večerní tah jsem nikdy nechodil.Sluka se živí žížalama,hmyzem a to nyní bohužel nenašla.

Koutak
Koutak 22.02.2025, 16:38:48 xxx.xxx.168.33

Jaro se blíží a tak orel mořský dělá svatební lety ,vždyť na začátku března už bude hnízdit.Bohužel také jsou jarní uhyny.Našel jsem sluku lesní,která přiletěla,ale vše zamrznuté,tak jak to mohlo dopadnout.Škoda jí.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Koutak
Koutak 10.02.2025, 13:23:03 xxx.xxx.168.33

Coudas,pamatuješ si dobře a i já si pamatuji Kayčeka.Na malochov ještě občas zajdu za kamarádama,kteří mě na chalupě v Koutech navštěvují.Holuby už nemám,ale stále jsem, v kontaktu s klubem NVH ve kterém jsem prožil 32 let.Čas běží,stárnu a tak pouze ta příroda,zahrada a můj přítel Mourek.Nyní jsem stále v přírodě,protože se to jaro probouzí.Včera jsem pozoroval 2 páry orlů mořských a kam se podívám tak samá husa divoká.Toto období mám strašně rád.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Koutak
Koutak 10.02.2025, 09:50:42 xxx.xxx.168.33

ZDRAVÍM KOČKY.

Nemáte některá slovník mňoukalštiny?Mourek včera za mnou chodil,mňoukal a mňoukal a lákal mě do stodoly.Prohledal jsem stodolu dvakrát,ale nic jsem nenašel.Nerozumím mu a to mě štve.Doma jsem se podíval na fotopast a u Mourka krmítka seděl velký hodně chlupatý cizí kocour.Tak nyní  nevím,zda Mourek na mě bude ještě mluvit,když mu nerozumím.🙂

Obrázek
Koutak
Koutak 11.01.2025, 17:59:11 xxx.xxx.168.33

Bobčo a Lesnížínko,nedělejte si z vetchého starce legraci.Já to tušil,že sem nemám dávat mou fotku,ale on na ní je Mourek jako medvěd nejlépe.Dnes jsem cvičil dcery jezevčíka.Pročuchali jsme spolu celou zahradu a pak velké tulení na lavičce.Když jsem přijel na chalupu,tak Mourek jezevčíka cítil a nedůvěřivě mě očuchával a rozhlížel se kolem.Dlouho mu to nevydrželo a zase mi šplhal na hlavu.Cestou jsem nakrmil kachny a vyplašil volavky.Jinak zima,vítr,ale to nevadí. 

Koutak
Koutak 10.01.2025, 17:33:47 xxx.xxx.168.33

Zdravím KOČKY.

Nestačím to zde číst ,ale  zase na chvilku vstoupím.Mourek je jak medvídek a myslím si,že jak má to samobslužné krmítko,tak je jak koule.Je zima a tak ať mu je teploučko. Přijíždím na chalupu tak jednou týdně a to je málo,protože se celou dobu musí mazlit.Už aby bylo jaro a byl jsem tam skoro každý den.A takto je to pořád.🙂

Obrázek Obrázek Obrázek
Koutak
Koutak 01.01.2025, 18:05:12 xxx.xxx.168.33

Klidný rok 2025, milé KOČKY.

Bobča mě objevila,  kde jinde než u holubů a tak musím pár řádek také napsat.Rok 2024 byl pro mě šílený a horší rok neznám,i když jsem dost starý.4.9. mi zemřela maminka (96let) a 23.12. zemřela druhá babička (tchýně 94 let).Zařizovat pohřeb přes Vánoce je šílené.Zahradníci budou fungovat až zítra a pohřeb bude v pátek.Nesmím na tyto události myslet a věřím,že letošním rokem se vše obrátí k lepšímu a začnu opět zase žít,i když smutek zůstane.

Bobča se ptala na Mourka a tak ještě napíši něco hezkého.Mourek dostal od mého syna samoobslužné krmítko.Krmítko mluví a když přijde Mourek na zavolání,tak mu syn mobilem pustí několik dávek granulek.Jiná kočka má smůlu.Bylo to pro mě vysvobození,protože jsem na chalupu opravdu jezdit nemohl při tom starání o babičky.Na toto vlákno jsem dlouho nechodil a tak zase až se vše uklidní budu referovat jak ten můj chalupář Mourek žije.Je nyní jak chlupatá koule a stále se chce mazlit.Všem přeji hodně zdraví,štěstí v roce letošním. 

Koutak
Koutak 31.12.2024, 18:23:49 xxx.xxx.168.33

Pana Turečka jsem osobně poznal a dlouhá léta jsem si s ním dopisoval.Dle jeho návodu jsem začal fáze měsíce sledovat.Do chovné knihy jsem si kreslil přibývání měsíce u narozených holoubat a opačně.Za pár let jsem do svého chovu zařazoval pouze holoubata,která se rodila ve fázi přibývajícího měsíce až do úplňku.Holoubata byla životaschopnější,ale shrnu to :Má to vliv na všechno dobré a každý holubář to může odzkoušet.Již neholubařím a tak přeji hodně úspěchů v roce 2025 všem.Kouťák 

Koutak
Koutak 19.12.2024, 20:05:29 xxx.xxx.168.33
»
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 19.12.2024, 19:41:16

Václave,to je docela možné,že jsem se ukliknul.Moc sem nechodím.Podle znaků je to podle mě ostříž,nebo sokol.Ostříž, i když stěhovavý pták,tak jsem ho viděl před 14 dny,jak žere kosa.Holuba by asi nedal,ale zraněného klidně.On je to bojovník.Třeba se tu zapoměl.Když se podíváš na pozorování ptáků Birds,tak žasněš,kolik stěhovavých ptáků u nás zůstalo.Nyní pozoruji,jak holubice hřivnáče,krmí holoubě a pro potravu létá k ptáčkům na krmítko.Příroda se mění.

Přeji také spokojené svátky.

Koutak
Koutak 19.12.2024, 18:23:10 xxx.xxx.168.33
»
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 08.12.2024, 23:58:21

Verun,je to Ostříž lesní.Nádherný draveček podobný sokolovi.

Koutak
Koutak 27.09.2024, 20:16:26 xxx.xxx.168.33

Povedlo se mi potkat 4 jeřáby,tak se s váma podělím.Husy nikam asi odletět nehodlají,což značí mírnou zimu a to je dobře.

Koutak
Koutak 29.07.2024, 22:04:59 xxx.xxx.168.33
kometa:

Tak po rorýsech v ČB (kolem nemocnice) ani vidu, ani slechu. Jenom spousta jiřiček. Asi to opravdu letos zabalili dřív.

Jen odletěli rorýsi,tak tu je také plno jiřiček.Zajímavé.Husy se futrujou na strništi,ale jestli odletí,nebo zůstanou to mě zajímá.Taková bude zima.

Obrázek Obrázek
Koutak
Koutak 28.07.2024, 17:53:45 xxx.xxx.168.33

Rorýsi už u nás nejsou od pátku.Včera jsem viděl pouze jednoho a dnes nic.