Aktuálně: 2 706 inzerátů262 737 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Příspěvky uživatele

Lupus4

Lupus4
Lupus4 02.01.2025, 11:11:24 xxx.xxx.205.61
Janae:

Člověk jsem zavítá jednou za měsíc a vždy je tu něco, čemu co ho pobaví.

A co, tak to je dítě, nebo třeba není. Nevěřím nějaké přezdívce, tak dámuju (přeskakuji) a vyřešeno.  Nevyhrožuji maminkou, to je hustý. Vlastně jste tady na sebe propálily dost, dohledat někoho není problém, že až se zase zeštěkáte a vyšikanujete, tak by se třeba mohlo volat manželům nebo dospělým dětem, ať si ty seniorky srovnaj.

Mě zavolat nějaká důchodkyně, že moje dítě chodí prudit na důchodcovské stránky, ať si ho vyřeším, tak se jí vysměju a ještě se pobavím na jejich účet. 

Napadlo vás proč skončily diskuze na ifauně a proč to skomírá tady, protože jste jak klubko zmijí a nepustíte mezi sebe někoho,  štěkáte a šikanujete se i mezi sebou natož když jsem někdo cizí přijde a chce radu. 

Napadlo vás proč skončily diskuze na ifauně a proč to skomírá tady, protože jste jak klubko zmijí a nepustíte mezi sebe někoho, štěkáte a šikanujete se i mezi sebou natož když jsem někdo cizí přijde a chce radu.

👍 přesně tak

Lupus4
Lupus4 31.12.2024, 14:49:20 xxx.xxx.205.61

🌼nejsem žádný extra češtinář, ale Nový rok = jen 1.1.😉

takže já přeji do nového roku 2025 hlavně pevné zdraví (ostatní se dá koupit) Vám i Vašim chovancům …

Téma: PF
Lupus4
Lupus4 31.12.2024, 14:43:21 xxx.xxx.205.61
Orionka:

Ještě lepší než drát je páska. Kovová nebo nylonová.

ta taky postupně zaroste 

Lupus4
Lupus4 30.12.2024, 22:53:39 xxx.xxx.205.61
Anonymní:

No vida, fajne řešení s tím drátem. Jednoduché a přesto mě nenapadlo. Z toho spodku budky to bude jistě fungovat líp. Budka nevypadne ikdyby se pohnula protože by se drát zarazil o dno budky.

pod drát před utažením dejte špalíky, ať se nezařezává a nezarůstá do kmenu (větve)

Lupus4
Lupus4 30.12.2024, 14:10:21 xxx.xxx.205.61

Tak dnes u nás “ažuro” až od půl 14 🙂 u Otavy vše v normálu, jen přibylo cca 20 hoholů, kopřivka pořád s březňačkami, nad rámec potápka malá a přelet 1 zatoulaného kormorána, díky “procházkovačům” po obou březích, ledňáček vyplašen kdo ví kam…konipásek taky

Lupus4
Lupus4 29.12.2024, 14:14:29 xxx.xxx.205.61
Mateo:

To já se vám taky musím pochlubit. Kolem cesty co pravidelně chodím jsem viděl na větvích mladých nízkých stromů napíchané hraboše, koukal jsem jak puk. Vůbec jsem netušil kdo to udělal, podezříval jsem sovu. Při další vycházce jsem viděl ťuhýka. Mám silné podezření že to je jeho práce, trefil jsem se ?

Jo, dáááávno známá věc, nemusí tam být jen hraboši, ale v létě i větší hmyz. Jen to v listí není tolik vidět.

Lupus4
Lupus4 27.12.2024, 14:14:17 xxx.xxx.205.61

U nás dnes ažuro, bílo jen díky jinovatce, nikoho jsme nepotkali, jen slyšeli. Nad obvyklý rámec - krkavci nás dovedli k mršině srnky (kousek od řepky) a na rozhraní řepky a louky 5 volavek šedých lovilo pravděpodobně hraboše…

Nakoupil jsem vepř. hřbetní sádlo a slunečnici a zítra jedem doplnit krmítka na Šumavu. 😉

Lupus4
Lupus4 27.12.2024, 11:12:14 xxx.xxx.205.61

Nemáte argunety

Argumentů je spousta, ale nemám potřebu a ani chuť přesvědčovat fanatického demagoga. Obhajovat zlo ještě větším zlem je trochu …

(dětinské ) ?

Konec.

Lupus4
Lupus4 27.12.2024, 10:29:07 xxx.xxx.205.61

🙂 ne, váhové kategorie nejsou, dělí se to jen podle délky trati, počtu psů (u sprintu a midu) u RNB závodů pořádaných FISTECem dělí dle plemen do 2skupin - v první jen SH, v druhé AM, S a  GP.

Ve sprintu je už milion kategorií, zejména u individuálů, že je to až nepřehledný 

Na otevřených závodech je úplně jedno jaké máte psy a je daný min a max počet psů v zápřahu  a jakého “bagouna” si vezou navíc k povinné výbavě je osobní věc . Longaři bývají většinou šlachovití chlapíci.

Bagouna můžete někdy vidět jen na sprintu , zrovna Terry Streeper (video z treninku je výše) není nejštíhlejší a přitom je to jeden nej sprinterů na světě, obvykle jezdí sprint Open  na cca 25km  pod hodinu 😉

Lupus4
Lupus4 27.12.2024, 00:21:55 xxx.xxx.205.61

Asi bychom se shodli. …nevěřte tomu 

komunisti, které jsem já zažil, nikoho bezdůvodně netrestali a dokonce ani nebuzerovali  …to vypadá na počátek alzheimera, či hooodně selektivní “paměť”

Komunisti legálně v roce 48 vyhráli demokratické volby, ….a po té už nikdy prozíravě svobodné volby nepřipustili

Je mimo moje rozlišovací schopnosti najít v tom rozdíl. …tak to je vidět, že vaše rozlišovací schopnost se limitně blíží nule

končím tuto diskuzi, neb jak říkal pan Werich …

Lupus4
Lupus4 26.12.2024, 20:52:05 xxx.xxx.205.61

Já slečnu Vedralovou nepovažuji za aktivistku, ale za někoho který (dle mě) rozumí zvířatům.

No, tak neměl jsem sílu to vyposlechnout úplně celý, ale na mě působila jako lehce poučená amatérka. Docela rád bych si přečetl tu její práci. Měl jsem před pár lety možnost číst několik “bakalářek” ala “výzkum” a úroveň u některých byla tak žalostná, že připomínaly jen poněkud delší slohové cvičení ve 3. ročníku gymnázia…

Dcera kamaráda (mushera) šla na střední zemědělku studovat “kynologii”. Osnovy a obsah “předmětů” byl tak zoufale hloupý , řekl bych až debilní…ale mají maturitu.

V době , kdy pouhé prosté učení násobilky působí u poloviny dětí “nepatřičný stres”, se vlastně divím , čemu se  divím.

Lupus4
Lupus4 26.12.2024, 01:24:36 xxx.xxx.205.61

🙂já souhlasím s tím, že svět se v (_:_) obrací a “bílý” muž to má asi v Evropě spočítaný… pokud rychle nenastane rázný řez a změna

Jste jistě mladý (mladá, mladé nebo mladx) s dokonale vymytým mozkem

ač mlád pouhých 70 let, pořád si myslím , že za komančů bylo podstatně hůř, a jediné pozitivum bylo  to, že jsme byli mladí, že se EU  sama topí v nesmyslech, je nabíledni a vůbec nezávidím svým vnoučatům , co je čeká…

V obou režimech jsem prožil po 35letech, tak určitě mohu porovnávat a než být nevrlý a zapšklý stařík, tak raději vyznávám uprdelistu a užívám každého dne…

PS. nadzvedla mne tato věta: uměl si vážit slušných lidí  …např. třeba našich letců z RAF atd…

Obrázek
Lupus4
Lupus4 25.12.2024, 22:03:23 xxx.xxx.205.61

Ať byl bolševický režim jaký chtěl, uměl si vážit slušných lidí a uměl mít drakonické páky na zmetky, kteří nerespektovali nic. Zkrátka bolševická totalita byla ve srovnání s dneškem laskavě mírná a vůbec nejde s hypertotalitou svobody srovnávat. Za komančů stačilo chovat se slušně a podle zákonů a nikoho si nevšímali a smělo se toho nesouměřitelně víc. Já byl stokrát svobodnější za totality,…

Tohle už se nedá číst,  je mi vás líto…navrhuje emigraci do KLDR, tam  to maj soudruzi ještě pevně v rukách.

Lupus4
Lupus4 25.12.2024, 18:38:24 xxx.xxx.205.61
J.:

Dobrý den. Prosím o radu zkušené. Předem prosím nesuďte. Syn si přeje neustále rybičku v akváriu. Rozhodli jsme se to splnit, koupili jsme ve zverimexu malé asi 5 l hranaté akvárium, do něj dali říční štěrk, umělé rostlinky a koupili dle rady prodavače jednu závojnatku (tu ,,zlatou rybku,,). Absolutně nevím, zda to syna bude bavit a bude chtít pečovat, proto takovéto rozhodnutí. Pokud uvidím, že ho to baví a opravdu se stará, nemám problém za pár měsíců koupit pořádné akvárium s filtrací a podobně. Ale pokud to dopadne tak, že se budu starat jen já, nebudu to chtít déle, než je nutné, nebo zbytečně pořizovat velké akvárium. Teď k věci. Rybka už pár hodin po dovezení jevila známky divného plavání. Občas hlavou dolů, občas na boku u hladiny. Jakoby nemohla najít rovnováhu a tahalo jí to jinam. Koupili jsme na krmení ,,kuličky,, co nám doporučili, postupovali jsme přesně podle doporučení, přesto jsem to musela dneska ukončit. Byla horší a horší. V obchodě v nádrži jedna z asi 30 závojnatek, co tam měli, plavala už na boku a slovy prodavače, už to měla za pár. Nevím, co to bylo. Musela být už nakažená, takže dárek je jen akvárium.... Vše jsem vymyla. Má otázka je, zda mohu použít ten říční štěrk, nebo raději koupit nový, aby to nebylo přenosné na novou rybičku, kterou pak koupíme. Popřípadě jak mám umělé rostlinky a štěrk vyčistit tak, aby to bylo bezpečné. Děkuji za radu, hezké svátky.

Z vašeho prvního příspěvku nelze vyčíst (jak uvádíte dnes v 17:05 - O tom, jak postupovat pri koupi zvirete vim moc dobre.), natož, že znáte podmínky, v kterých ho lze bez újmy chovat …

Tak se nezlobte …a když už, tak na sebe.

Rad tu máte dost.