Aktuálně: 1 875 inzerátů279 966 diskuzních příspěvků19 991 uživatelů

Příspěvky uživatele

Lupus4

Lupus4
Lupus4 15.05.2026, 15:38:10 xxx:xxx.e8f8:bbea
Lupus4:

vynikající kniha - Nehaňte vlka  od Farley Mowata, tam to používá a fungovalo to, jak často “značky” obnovoval si už nepamatuju, ale musel chlastat spoustu čaje 😉

https://www.databazeknih.cz/knihy/nehante-vlka-60574

Ještě doplním, že FM “značkoval” ze své strany teritoria, vlk z opačné, čili jeho “značku” nepřekrýval, ale jen “potvrdil” respektování smlouvy z druhé strany…

Tož si doma můžete naplnit “samovýrobou” kanystr (ušetříte za stočné 😂) a po panácích označkovat ob sloupek v patřičné výšce kol 60 cm(čím výš, tím větší “samec”) z vnitřní strany výběhu …třeba to zabere 😀, ale ohradník bych stejně nevypínal 😉…

Lupus4
Lupus4 15.05.2026, 10:12:16 xxx:xxx.c6c6:229b
lesakm:

Ale zpět k vlkům zajímalo by mě jestli někdo v praxi nezkoušel třebas dělat kolem ohrady lidskou pachovou stopu , jakési “značkování rajónu” stejně  jako to dělají sama zvířata čůránim na plot ? Případně jak často by se to muselo obnovovat ? 🐑ML.

vynikající kniha - Nehaňte vlka  od Farley Mowata, tam to používá a fungovalo to, jak často “značky” obnovoval si už nepamatuju, ale musel chlastat spoustu čaje 😉

https://www.databazeknih.cz/knihy/nehante-vlka-60574

Lupus4
Lupus4 15.05.2026, 02:11:32 xxx:xxx.e918:1aa4

23.5. v So

Schůzka Klubu chovatelů želv. Sejdeme se jako vždy v přednáškovém sále ZOO Praha. Sál bude otevřen od 9,00 .

Lupus4
Lupus4 03.04.2026, 21:57:39 xxx.xxx.205.61
Aluška:

Hodně dlouho jsem sem nic nepsala, ale čtu každý den. Dneska napíšu, jak dopadl můj norik  po letošní zimě v péči  JIŽ minulé ustajovatelky - první foto. Na druhé fotce placatý norik ode dneška v novém ustájení. Doufám že přibere, pastviny jsou tady velké a krásné seno uskladněné ve sklaďáku.

Obrázek Obrázek

To jste ho celou zimu neviděla ?

Lupus4
Lupus4 03.04.2026, 21:11:33 xxx.xxx.205.61

Nechápu nemožnost kupírování u veterináře.

A to já zase chápu. U dospělých je to už operace. (jen pro lidskou ?zábavu? ) Jako by vám amputovali ruku v lokti . 

Lupus4
Lupus4 03.04.2026, 19:52:25 xxx.xxx.205.61

Pak je také možnost zastřihovat každoročně po přepeření na jednom křídle  vždy ob jednu ruční letku…stačí 2. pak 4. a 6. . Na složeném není nic vidět a při pokusu o let je to stáčí na zastřihlou stranu…Nevytrhávat ! (dorostla by rychle), ale nechat kousek ostenu s praporem cca 3cm, pak dorostou až při dalším přepeřování.

Lupus4
Lupus4 03.04.2026, 15:45:56 xxx.xxx.205.61

Dneska courání ve stráních nad řekou…Lůďa něco jistí…a hele 2dospělý prasata míří pochrochtávaje celkem příkrou strání nahoru k nám, tož se jim dekujeme z cesty, Ludánek na volno u nohy …čuníci přetínají stezku cca 30m od nás a za nimi min 7 čerstvých selátek, menších než jorkmuti, jako motorové myši za mamkou (proto to pochrochtávání) tipuju tak max 2 - 4 dny staré…

Lupus4
Lupus4 02.04.2026, 22:33:30 xxx.xxx.205.61
Elisak:

Tak já jsem hrozně ráda že můžu… myslím že už jsem to tady publikovala, ale jsem ta co za rok sundala skoro 40kg de facto jen pohybem. Začínala jsem na 112kg při výšce 172cn. Teď mám hezkých cca 66kg. Ale pohyb a hlavně běhání se stala trošku droga…

Tak to jste 0,1 od "pašáka"😀. Hlavně tedy běhejte po měkkým a ve výborných botách, jinak po čase jdou klouby i šlachy do … pryč… A i  na “sebeslavnější závody” po tvrdým se klidně vykašlete, nestojí to pak za to.

Lupus4
Lupus4 02.04.2026, 21:11:15 xxx.xxx.205.61

S místností bych začal,  odchod a příchod po vteřinách(na povel třeba - čekej) - je to o trpělivosti ,  třeba i 100 x za sebou …

jeden kamarád (Slovák) měl neuvěřitelně disciplinované psy (alaskány), na otázku jak to dělá - jen řekl, že je to jen o trpělivosti a opakování, chytrej to umí za 10x, hloupej třeba až za 100x …ale nakonec to naučím každého

Lupus4
Lupus4 02.04.2026, 15:13:14 xxx.xxx.205.61

Pro Ivuš 

Takže oba mají zdravotní vyšetření na FXD a SCA , aby nebyli mimi postižené ?

Jestli ne , tak se chováte ne jako Ivuš, ale jako Jitka.

Lupus4
Lupus4 02.04.2026, 15:08:24 xxx.xxx.205.61

Dnes dvě veselé příhody “z natáčení” , ne se zvířaty, ale s lidmi. Sedím u řeky, popíjím kafe a pokuřuju tak cca 3km pod městem. Kolem jde pán, volně, jen tak “navolno” bez baťůžku, bez holí…dá se do řeči a pochlubil se, že prý trénuje na zájezd do Himalájí. Na můj úsměv a radu, že by teda měl mít na zádech alespoň 20 kg batoh, necourat se po rovině, ale lítat tady do strání nahoru a dolů, aby to k něčemu bylo …se zatvářil tak udiveně, až mi ho začalo být skoro líto😉. Pak asi za hod telefon. Silný ruský (ukrajinský) přízvuk a jestli jsem si v poslední době kontroloval svůj investiční fond. Na můj dotaz, který fond má na mysli a že mám jen dva, co investují pouze na newyorkské burze (nemám žádný 😉) a že jim rád dám čísla a hesla, že se o ně jistě dobře postarají, abych mohl klidně spát. Evidentně znejistila a něco zamumlala. Tož jsem se s ní rozloučil oblíbenou replikou, že jsem hodný člověk a když ji teď pošlu do (_:_), že budu mít zbytek dne starosti, zda dobře dorazila…

Lupus4
Lupus4 01.04.2026, 23:52:16 xxx.xxx.205.61
BaLu:

Nechápu, nechápu, nechápu! 

Množení kříženců…

Chápu, že jsou majitelky těch zvířat na dosažené výsledky se svými psy pyšné, ale tohle je účelovka pro prachy. 

1.4. 😄 totéž jako inzeráty na červené andulky…😉

Lupus4
Lupus4 01.04.2026, 19:55:59 xxx.xxx.205.61

ale pro mě je PP jen obyčejný kus papíru 

z kterého pečlivý chovatel vyčte vše co se dá o zdraví rodičů, vlohách atd…

škoda (i pro plemeno), že to vnímáte JEN takhle povrchně…

Takže oba rodiče vašich “dášenek” jsou určitě vyšetřeni na Ende-Gupta syndrom, luxaci patel, Baer test i SCA…

foxík nepatří zrovna mezi “snadná” plemena, takže nezbývá  než doufat, že snad budete mít štěstí na vhodné pániky

jinak k uchovnění stačí výstava a pár zdravotních testů a pak cituji:

Majitel feny je při krytí odpovědny: že v případě, že fena je neplnochrupá, nebo přenašečka Gupta syndromu (FXD), nebo přenašečka SCA (FXH) kryje v případě neplnochrupé feny plnochrupým psem; v případě feny přenašečky, že kryje negativním psem a obráceně. Při nedodržení této zásady e vystavuje nebezpečí, že jeho štěňatům nebudou vystaveny průkazy původu;….

takže za mne se chováte nezodpovědně nebo rozmnožujete vadné jedince👎

Lupus4
Lupus4 31.03.2026, 21:47:39 xxx.xxx.205.61

Mimochodem, venkovní kočky se kastrují ve čtyřech, pěti měsících. A na další vývoj to nemá žádný vliv.

tomu přece sama nevěříte…jestli jo, tak OMG.

Ty “provozní” důvody u hřebců jsou mi jasný…ale jestli je to opravdu OK furt nevím.

Lupus4
Lupus4 31.03.2026, 19:41:35 xxx.xxx.205.61

A jak je to s růstovými ploténkami u koní , kdy se uzavírají ? U psů to znám a je jasné, že u nedospělého (fyzicky) je kastrace špatně.  U koní netuším - jak je to u lichokopytníků ? Že se to třeba sto xx let dělá  brzy, neznamená, že to je OK.U parkurových koní se taky čeká než plně vyspějí…Nevím a proto se ptám.

Obrázek
Lupus4
Lupus4 31.03.2026, 17:08:48 xxx.xxx.205.61

Tak se hlavně domluvit VČAS s chovatelem o křídlování kuřat, páč většina chová ve voliérách a nekřídluje. U dospělého je to stres a trauma a měl by to dělat ZKUŠENÝ vet. U kuřat to zvládne chovatel sám. Nebo sehnat výše zmíněné spony. Jestli nechcete odchovávat , tak pořiďte 3 - 4 kohouty (bratry). Ale stejně musíte udělat alespoň pidi hřadovací voliéru, která se hodí pro pobyt, když třeba napadne hodně sněhu . 

Obrázek
Lupus4
Lupus4 31.03.2026, 16:34:47 xxx.xxx.205.61

tak na jak dlouho tak může vydržet desetikilový pytel granulí…

= ntvl., koupím si koně a budu ho krmit jen shnilou slámou…

s tímhle přístupem  Buggyro na psa prosím vás zapomeňte…