autor : Pedro NuN · Common Kingfisher. Alcedo atthis. Madrid, Jan. 2024. ISO 400, f/6.3, 1/4000s
Příspěvky uživatele
lupus4
granulema jim jen zkracujete život (zbytečná chemie + obroušení chrupu), že tak krmí i “blbochovatelé + množitelé” cizokrajných ježků není relevantní, ježci krmení přirozenou potravou žijí o 3 -5 let déle
Pokud budou celý život jenom louskat granule, tak ke stáru pak většinou chcípnou hladem, protože se už pro opotřebované zuby nenažerou. Je možné krmit konzervama a střídat to hmyzem s namletýma drobama.
makrela
Tak dneska “kontrola” pravého břehu (včera levého) , na vodě hejnka březňaček,
1,1 hoholů, v olších hejnko čížků…atd.
Bobra nám asi odnesla velká voda - žádné stopy čerstvého kácení. Ledňáček (včera) na místě😉
Nepotkali jsme vůbec nikoho - paráda
paráda
Tak dnes jsme ho zahlídli při přeletu na druhý břeh, věděl o nás dřív, než my o něm.
Kde mají hnízdo netuším, v této části nejsou vůbec vhodné břehy. Možná sem zalítává až od přehrady (nádrž začíná cca 5 -6 km pod městem), tam už by se strmý břeh na “kutání” asi mohl najít. Ale zase je to tam samá chata. Viděl jsem ho loni lovit , (neúspěšný pokus) a pak se ještě třepetal na místě v letu jako poštolka. Že by “sušení” peří ? To bylo , jak jsme se dostali k němu na cca 8m a pozorovali cca 10 min. Vyplašil mi ho cyklista.
Stella:Asi bydlíte u lednáčků. Mě se podaří málokdy ho vidět ne za letu.
Ne, ale min 5x týdně couráme po březích Otavy.
Já ale píšu o pozorování a ne o pouhém plašení. A to s dalekohledem jde. Vypozorovat místa , kde obvykle loví a rád se zdržuje, není záležitost jedné procházky.
Takže nějak sledovat, jestli a co si vytahuje z vody se moc nedá.
Tak u nás jsou taky plašší , nejblíž jsem se k němu dostal tak na 8 -10 m a to jen jednou tak blízko - obvykle odlítá tak už z cca 30 - 40 m. Ale ona existuje věc jmenuje se dalekohled a tím to fakt je vidět vcelku dobře. Chce to ale trpělivost. Mě je obvykle vyplaší pes, který pro mne přijde, aby se podíval, proč stojím jak tvrdý Y. 😉
může to být mořská grundle z Kaufu?
Jako že by mu prosolená chcíplotinka prospěla? A z větve určitě né. Tam by se do nich nejspíš pustily sýkorky. 😉
Před pár lety jsem zkoušel mu nabídnout rozmražené nástražní rybky (co mívám pro undergroundový v.ž., tak 4 - 7 cm) a nesetkalo se to u něj s pochopením. A to jsem je dal do nezamrzlého vodního oka. Alespoň jsem ho u jejich konzumace nenachytal. Nevím ani, zda by si “mršinku” nevzal na pokraji smrti hladem…
U ausíka je kromě různých ovčáckých plemen prikřízený i dingo, dalmatin, bulteriér a nevím co ještě .
to jste si asi spletla s ACD 😉
Sarah:Neberte to vážně, to je určitě provokace za účelem rozpoutání diskuze. 😄
tady není o čem diskutovat, je to zkrátka šunt, který by ani slepicím nemusel udělat dobře…😉
je to dominantní pied, jak je častý u číňanů netuším…ale u dominantní mutace je odchov a rozšíření poměrně snadné…
Tož včera večer želvy přemístěny do sklepa (v noci -5°C), jen jeden bivakující mimo boudu pokousaný 1,0 ( ??? asi potkani ???- ve stodole jsem ulovil 7 výrostků a objevil díru podhrabanou pod ohrazením výběhu) bude trávit zimu doma. Rány vyčištěné a potírané 3x denně Betadinovou mastí jsou už zaschlé(4den léčby), tak uvidím…
🙂 čubopes
tento pojem ale přesně vystihuje, co udělá kastrace s psychikou nedospělého jedince
Plaka:Lupus měl takového psa?
Já budu kastrovat komplet, nenechám vořechovi jednu kouli. Šlo mi vlastně jen o věk psa, kdy to říznout.
Lupus měl takového psa?
jo,
Proč z něj chcete udělat “čubopsa” ? vysvětlení proč vám krásně napsala janae…
první mají pravdu, druzí ví kulový a vezměte jen tu nesestouplou
Ta porodnice se těch 3 - 7 dnů dá vydržet, i kdyby tam byl sebenepříjemnější personál.
tak ve Francii mi rodila dcera 2x, teď (20.8) v 7:30 přijeli, ve 13:30 byli už doma…
a poprvé rodila večer a domu jeli “až” ráno, v obou případech byla max spokojená