Tak Amundsen Race 2026 “250” - Roman Habásko (zvaný Habas) ujel se svými 8 “kluky” 262km za 1d 00h 06min on / 06 h 10 min of (odpočinkem). V kat. 8 psů třetí, v “čistejch” 1. čili cca za pouhých 30 hod…
Po 60ti letech se psy, odchovaných 17 vrzích mohu s čistým svědomím tvrdit, že NENÍ nic lepšího, než přirozená strava. Granule jsou zlo pro psy a “výmluva” pro majitele - lemply a velkej byznys pro výrobce. Huntují debilní monodietou střevní mikrofloru a dělají ze psů invalidy, co se při sebemenší změně stravy po.erou…než abych se tu sáhodlouze rozepisoval, tak vše podstatné je celkem srozumitelně popsáno např. na :
a pak můžete studovat vlastně vše co najdete v menu na pravé straně uvedených stránek
PS. hluboce se v duchu omlouvám , všem svým psům, kdy “mladý a blbý a obluzený" reklamou, jsem je zač. 90tých let cca 3 roky krmil těmi jen "zaručeněnejlepšímisuprčupr" granclemi světoznámých značek, fakt mi to mrzí, čemu jsem je “vystavil”.
V České republice je vakcinace domácích prasat proti Aujeszkyho chorobě od r. 1988 zakázána. Byly vyvinuty i inaktivované vakcíny proti Aujeszkyho chorobě u psů, avšak nebyly příliš účinné.(Pansaert a kol., 1980)
zdroj wiki
V současné době není na světovém trhu dostupná vakcína s dostatečnou účinností použitelná pro psy.
to je fuk, je to stejnej šunt jako většina ostatních
Analytické složky: hrubý protein 27 %, hrubé oleje a tuky 14 %, hrubá vláknina 3,5 %, hrubý popel 7,5 %,
dávkování pro 35 kg psa cca 330g, tak si spočtěte (Ph- ale pořádně , znáte se 🤣), kolik vlastně dostane (a to tu bílkovinu ještě dohání hrachem) a to řádně zhuntovaný “výrobou” . Lidi jsou NEPOUČITELNÝ….
Včera sněhová pohádka, dneska čvachtanice…rozveselil mne pán s xx čehosi, vlkošedý , polovztyčený uši , delší srst, tipoval jsem xxNO, nebo šarplanince. Pán tvrdil, že bordera x retvívr ( no nevím, kde by se vzala ta vlkošedá…)Před 2 lety kousnul Lůďu do ocasu, takže se upřímně nenávidí. Načež pán odborně poznamenal, že ten můj “šarpej” je taky pěkně ostrej…že si ho joudove pletou s liškou, dingem, malým vlkem jsme už zažili, ale že bude šarpej mne nikdy nenapadlo 🤣
Jestli myslíte ten článek od Duchka (odkaz od Plaky) tak tam zase jen polopravdy, tak 15 let starý, o záporech štěněcích kastrací ani slovo…o zánětu něčeho co nemám taky ne…🙃
inkontinenci asi ano, ale pak se nemusi fena kastrovat vubec -zustavaji vsechny ostatni duvody/rizika, proc se ke kastraci pristupuje. vcetne pyometry, nadoru na liste atd.
Tak když nemá dělohu nemůže mít její zánět …😉 Kamarád měl kdysi AH bez dělohy, ale s vaječníky, fenka norm. hárala, psi z ní byli nadšený…
vyhrál Robert Sørlie - 610km ujel s 12/9 psy za 40:12:00 on / 24:35:00 of
náskok před druhým Niklasem Rogne 45:14:00 on / 19:56:00 of měl jen 15 min, ale jak je vidět byl daleko rychlejší (odpočíval déle o 4:40hod)a měl to v pohodě pod kontrolou
FeL 450 ještě jedou
na FeL 200 jel náš Pavel Kinský s 8/7 SH Henyšky, skončil 31. z 52, …9 vzdalo…zaběhli 192 km za 15:25:00 on / 12:46 of , průměrka jim lítala mezi 12 - 13 km/hod, což je docela dobrý výkon, úseky byly 62, 60 a 70 km -povinné of v obou ch .p. byly 6hod (v prním 6+vyrovnávačka)…prostě přípravka na delší😉