Anonymní:Mvdr Hlohovský, člen zo Čsch Strakonice?
Jo, to je on.
Anonymní:Mvdr Hlohovský, člen zo Čsch Strakonice?
Jo, to je on.
Já toho debila znám osobně, kdysi (před cca 25lety)jsem u něho i byl na “statku”…inzeroval holuby, které neměl…je to taková podivná existence, měl tam i sovici sněžnou(bez kroužku) v šíleným krcálku…vydával se za MVDra
člověk musí bejt furt ve střehu a já na spoustě míst potřebuju užívat veškerýho mýho umu sáňkařskýho, abych to ustála. A všichni víme, že toho umu zatim teda moc neni. Takže dojíždim úplně vyždímaná, namoženej snad každej sval v těle. Nohy, záda, břicho, ruce… jak z hadrů. Zato mozek se koupe v rauši z přežití.
divím se, že ji Vítek nenaučil jezdit v traverzech, neb popis jejího “traverz stylu” má hodně daleko k optimu
dala jsem jí jednou krky do jídla celé a ona je ani nerozkousne, ale celý polkne. Se skeletem to dopadlo podobně 2x kousla a polkla.
Ale to je u většího psa normální, Lůďa (20kg) 1/2 skelet zpracovává tak, aby ho požvejkanej mohl spolknout celej…roztrne ho napůl jen když je hodně obrovskej (cca30dkg) ten skelet je taky ze 4 týdenního kuřete, ten nic neucpe ani nepropíchne 😉
Když to takhle pes zhltá v moc velkejch kusech pak si to často někde stranou vyblinkne a v klidu dá s chutí znova, to není nic proti ničemu….
U pažravejch štěňat jsem to řešil už od přikrmování v 3 -4 týdnech… dostávali ad libitum , takže brzy přišli na to , že netřeba chvátat a na každýho se dostane
A z jakého důvodu mu (jí) chcete cpát granule ? Ráno dejte např. 1 -2 skelety, večer hovězí , nebo jiné…pes, který krásně prosperuje na mase opravdu žádné (ani pozlacené) granule fakt nepotřebuje…
Kdo chce může si přečíst povídání Aničky K. o letošním Šediváčkovi…
U nás na Šumavě lítají krkavci v hejnu večer “z práce” (skládka pod Pravětínem a hnojiště na louce ) společně cca 30 ks…. v Písku tak do 5ti ks…Jejich predátor je asi pouze výr, tak 2x za rok najdu jeho úlovek - odštípne vždy hlavu a letky, které zůstanou na místě činu…
a tady nová kat. sněhoběžka , ty ženský co na tom absolvovaly Šediváčka (200) projevily neskutečnou houževnatost a trpělivost - např. Ufo byla na trati 7 - 7,5 hod , pěšky by byly možná rychlejší 😉
ale i zdejší majitelky větších psů (alespoň 2) by si to mohly vyzkoušet, nepotřebuje to moc sněhu 😄
ale měl, z celé vaší trojky mám radost pořád, taky se v kačenách nijak extra nevyznám
a výsledky 😉
fotky Š 2026
https://eu.zonerama.com/martindedek/Photo/14586938/593458938
Samozřejmě s doklady o původu se chovat dá. Občas je i v inzerátech nabízena.
Dotaz kdo chová - klidně na KCHŽ imkroupa@seznam.cz
Za tu cenu mi to přijde jako super kvalita a hlavně mu to chutná.😂
chudák pes, další mozkově postižená roztleskávačka
Nevíte co je s horsanou ? Nemarodí ?
Už DRUHOU zimu pozoruju u nás na Otavě v hejnku březňaček 0,1 kopřivky, evidentně s nimi v partě a zřejmě i “zpárovaná” s 1,0 k.d.
ančovička:ano..ale krmit slepice granulemi pro psy, se mi příčí …také kolik toho “krmení”dostávají..v jakých podmínkách žijí atd..ta vejce bych tedy nejedla…
hlavně v těch granclích je spousta sajrajtů např. -
látky proti slepení, antimikrobové látky, antioxidanty, barviva, konzervační látky, sušicí látky, emulzifikátory, ztužující látky ,zesilovače příchuti…ochucovací látky, látky ke zpracování prášku ….atd…atd… a to bych ve vejcích baštit opravdu nechtěl 😉
finská nádhera
🙂
assil:Teď jsem četla, že u nás dokonce nějaký musher má kanadské eskymácké psy, ale s nima by to asi na bednu nebylo.
Nebylo, jezdíval s nimi “Džihád” , tempo jako AM, dělával si srandu, že za 4dny Šediváčka ho předjelo 2,5 tisíce psů…😄
tahle dvojka je prostě 👍