Aktuálně: 2 750 inzerátů258 918 diskuzních příspěvků19 114 uživatelů

Příspěvky uživatele

Lupus4

Lupus4
Lupus4 21.10.2025, 10:30:27 xxx.xxx.125.74
zjarda:

Zdravím,  no první příbuzenská plemenitba se normálně využívá, ale za předpokladu, že rodiče jsou k sobě nepříbuzní! A pak je nutné tyto odchovy už křížit s nepříbuzním protějškem.   S pozdravem Zappe 

OMG

Lupus4
Lupus4 17.10.2025, 17:22:27 xxx.xxx.205.61
J5:

Myslím že výr by to dokázal také. Konkrétní případ sice neznám ale dospělou husu uloví jako nic a ještě ho to baví což by mohl potvrdit,  vzhledem k opakovaným nájezdům, jeden můj známý.

Dokázal, ale výr uštipuje hlavu a letky (alespoň u nalezených krkavců a jestřába to tak je vždy)

Lupus4
Lupus4 16.10.2025, 22:54:12 xxx:xxx.ccee:522a
Anonymní:

Labuť nemá přirozeného predátora, musela uhynout a pak ji něco roztrhat. Napadá mě jedině orel, jestli by něco takového dokázal???

jj, loni takhle u nás ji dostal orel mořský, který se tu (Otava pod Pískem) občas (cca 1x měsíčně)vyskytne na kontrolním letu, vždy je řeka ten den jako “vymetená”, (zmizí březňačky i hoholové), viděl jsem jak ho “prudí v letu” káňata

Lupus4
Lupus4 16.10.2025, 22:29:14 xxx:xxx.bc70:9350
Repta-A-Repta:

🙂

Vše zde - viz odkaz, jen je to dlouhé a ne každý to chce číst:

https://www.nature.com/articles/s42003-022-04122-0

zajímavé čtení - ALE

Na vzorcích odebraných v letech 2000 až 2020 jsme provedli 273 testů na 256 vzorcích….bylo testováno 229 jedinců: 116 samců, 112 fen…+ 1 hermafrodit😂

…Dvacet pět jedinců bylo testováno více než jednou během svého života (Osm vlků bylo testováno dvakrát, 15 vlčic bylo testováno dvakrát a dvě  byly testovány třikrát.)

na můj vkus je to málo a samé “předpokládáme a domníváme se” , pro nás  z toho vyplívá, že pokud tu budou “nebojácní vlci” - můžou za to domácí kočky, neboť svádět to na rysy či kočky divoké je bezpředmětné😉

Lupus4
Lupus4 16.10.2025, 20:49:16 xxx:xxx.8e7d:d474
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 16.10.2025, 20:14:14

malá poznámka 😉

Locus E: E dovoluje rozšíření tmavého pigmentu v celé srsti. e omezuje vznik tmavého pigmentu v srsti a v homozygotní formě ee mění černou barvu na citrónově žlutou. Štěňata se rodí jasně žlutá bez náznaku černých chlupů po těle. Toto zbarvení je většinou krajně nežádoucí, protože působí v chovu mnoho problémů. Známe je u dalmatinců (žluté tečky, ale černý nos) nebo u "nepravých" aprikotů - pudlů se žlutou srstí, ale rovněž černým nosem.

V locu E je popsána i existence alely Em, nadřazené všem ostatním, která dává vznik masce (černé, hnědé). Někteří autoři uvádí, že u žlutého zbarvení na základě ee se maska nevyskytuje a že je to bezpečný způsob, jak poznat "pravého" žlutého jedince od nežádoucího citronového. 

Takže jestli v inzerci propaguje “ee”, není o co stát.

Lupus4
Lupus4 13.10.2025, 13:42:30 xxx.xxx.125.74

Během rodinného výletu se devítiletý chlapec s autismem ztratil v lese. Pátrací týmy pročesávaly oblast celou noc – bez výsledku.

Za svítání se chlapec z lesa objevil, celý od bláta, ale v pořádku. Když se ho maminka zeptala, jak našel cestu zpět, tiše odpověděl:
„Vlci mě dovedli domů.“

Nikdo mu nevěřil – až do chvíle, kdy o týden později jeden lovec prohlížel záběry ze své kamery: mezi dvěma vlky kráčí malý chlapec, jeden před ním, druhý za ním.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=1115406494060609&set=a.504275911840340

a medvídci

Varování ze Slovenska: Medvěd zastřelený dvaceti ranami, utopené medvídě a falšování dokumentů - Médium.cz

Lupus4
Lupus4 03.10.2025, 21:54:25 xxx:xxx.7031:a7c3

Problém je sehnat opravdu čistokrevné zlaté . Celá populace bažantů zlatých a diamantových v naší zemi chovaných jsou kříženci těchto druhů mezi sebou. Ještě tak před cca 15 lety bylo u nás cca jen 60 jedinců (obou druhů)čistokrevných. Jak se situace od té doby změnila netuším. Bažant zlatý má i několik mutaci - zlatožlutý, tmavý, skořicový, broskvový, stříbrný a hnědý. Všechny verze i straky.

Pak ještě musíte vyřešit místo na odchovy, pokud necháte odchov s rodiči v jedné voliéře tak na jaře v období toku vám kohout své syny usmrtí.

Lupus4
Lupus4 03.10.2025, 19:59:44 xxx:xxx.7031:a7c3

👎

https://medium.seznam.cz/clanek/jan-suchy-slovenske-statni-lesy-nabizeji-poplatkovy-lov-medveda-hnedeho-lzi-myslivcu-vyplouvaji-na-povrch-191360?utm_campaign=abtest273_no_search_tabs_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=blogy.sznhp.box&dop_vert_ab=&dop_vert_id=&source=hp&seq_no=1

Lupus4
Lupus4 29.09.2025, 10:26:08 xxx.xxx.125.74
Anonymní:

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-medvedice-na-slovensku-zautocila-na-cloveka-musel-byt-prevezen-do-nemocnice-40540887#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest290_novy_boxik_streamu_varD&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

V případě, že se potvrdí, že se jedná o tzv. synantropního medvěda, tedy zvíře navyklé žít a hledat si potravu v blízkosti lidských obydlí, je možné požádat o výjimku na odstřel takového jedince.

tož  opakuji 

Aktivní místa pro kladení návnad na divočáky, jak se těmto místům říká, přitom vznikají i v bezprostřední blízkosti obcí doslova pár stovek m od domů. Jen těch oficiálních nahlášených eviduje portál slovenského Národního lesnického centra takřka sedm tisíc. Na svých blozích se lákáním medvědů na kukuřici chlubí i sami myslivci. Na lákání medvědů a jejich následné focení dlouho lákal přímo Státní podnik Lesy Slovenskej republiky. Za 120 eur poskytoval službu „pozorování a fotografování medvědů na místě vábení“. Dokonce i státní podnik tak přispěl k tomu, že si medvědi zvykli na pohyb v blízkosti lidí. 

to už ale nezmiňují, páč se to nehodí

pak se diví, že chodí i na ovoce, je to marný…je to marný…

Lupus4
Lupus4 26.09.2025, 19:38:50 xxx:xxx.f718:d74a
Anonymní:

Pane, to už  trochu přeháníte.   Jste trouba. To jsem napsal ještě slušně.

Chov singl jedince je jen projev lidské arogance a bezohlednosti vůči potřebám zvířete, že to nechápete je jen vaše “vysvědčení”. Že se tak chovají miliony lidí není ani důvod a ani omluva a řadí vás to mezi ně. Doufám, že vám přesvědčení o věnování se papouchovi cca 17hod denně vydrží po celou délku jeho života -  cca 40 let a neskončí to jako u tisíců jiných ze stresu oškubaných či řvoucích či napadajících jiné členy domácnosti. On si totiž nemusí za parťáka “vybrat” zrovna vás, ale klidně jiného člena domácnosti, který o to vůbec nemusí stát….a pak budete za troubu vy. A odnese to pták.

howgh

Lupus4
Lupus4 26.09.2025, 13:51:58 xxx:xxx.3f68:cbf9
Ph:

Je to jen slovo, clovek tomu prirazuje vyznam….

Ale pta se na to kazdy😁

Tak jasně , jen to mám takhle za 60 let se psy automaticky zažitý…

Co používáte místo “fuj” ? 

tak jsem se "zamyslel" jak to mám se “zákazovými” povely a až mne udivilo , kolik jich mám (a to jsem "Šustovec" 🙃):

“fuj” nedělej to nikdy, 

“ne” nedělej to teď, ale jindy můžeš (třeba když chce do řeky v lednu)

“už stačilo” - když hlásí kolemjdoucí kol zahrady, nebo konec her

“tak už toho nech” když “votravuje” s čímkoli (připomíná, že je čas “papu”, nebo vycházky atd.)

a asi i jiný😉 (univerzální “ku.va co je, “ ….”seš hluchej” apod.)

Lupus4
Lupus4 26.09.2025, 13:32:02 xxx:xxx.e4b3:5fdc

Jak jsou velké samice ? Nechoval jsem je, ale přijdou mi ještě mladé…

Literatura sice uvádí rozmnožování od 40+ cm, ALE….

jinak 1,0 na foto vypadá velmi dobře 😉

Lupus4
Lupus4 26.09.2025, 13:16:39 xxx:xxx.e4b3:5fdc

to už je i interaktivní zviřátko, které třeba i doleze k člověku, aby mu podrbal krunýřek nebo na krku…

to je pravda, moji kluci ke mně pádí, jen co mne vidí přicházet k výběhu

…obzvlášť je když je to podpořeno třeba kouskem salátu v ruce…

salát je k ničemu - obvyklý omyl mudlů, lepší je pampeliška aj.😉

Lupus4
Lupus4 26.09.2025, 13:05:31 xxx:xxx.e4b3:5fdc
Orionka:

A přidat such.želvu, má podobný režim a má aspoň nohy.

Režim chovu úplně JINÝ, nedoporučujte něco - o čem ani netušíte , že netušíte…

želva trpí mlčky a trvá jí poměrně dlouho, “než chřadne, až uchřadne…”