Tak dneska ažuro, vyrazili jsme do obvykle liduprázdného lesíka mezi Pískem, Vrcovicemi a Novosedly. Na oblíbeném pařezu cca 25m od cesty dávám kávu a cigáro (vajgly nosím domů) a za cca 20min kolem nás prošli aniž by si nás všimli : dáma s ČsV na stopovačce, pár s kraťandou a pak chlap s drs. jozefčíkem. Oba vláčeni na vodítkách. Že si nás nevšimli lidi mne nepřekvapuje, holt se neumí v lese dívat kol sebe, ale že nás nezaregistrovali ani psi je mi divný … asi nějakej civilizační defekt. 😉 Zvlášť u toho čéva mě to hodně zarazilo. Lůďa mi dává vědět o všem hodně dopředu (zvěř, lidi, psi). Málokdy si já všimnu něčeho (někoho) dřív.
Tihle měli evidentně strach , že budu někam volat …, ale já klasicky zapomněl doma telefon a než bych poldům vysvětlil, kde je hledat (a nemyslím, že by se kvůli koze přetrhli snahou), tak by stejně byli dávno pryč . Ledaže bych použil fintu ze známého fóru :
Děda volá na policii, že vidí z okna, jak se mu chlápek vloupá do zahradního domku a vynáší sekačku, pilu atd…Policajt mu odpoví, že momentálně tu nikoho nemá, ale ať vydrží , že během půl hod někoho pošle aby to sepsali a zavěsí…
Děda volá znova, ať nechvátají, že ho zastřelil a už nikam neuteče…
Byli tam do 5ti minut a zlodějíčka chytli hned u auta 😉
Včera příhoda “z natáčení” : rádoby stranou auto na louce u lesa…
dva tmavší spoluobčané něco stahují pověšené na větvi - (na srnu veliký)…když jsem se vynořil jim za zády s Lůďou z houštiny, kapánek znervózněli 😉(asi nemaj rádi pejsky )
a hned svojí typickou mluvou “my nesme pytlacy pane, to je koza” ….a byla - hned mi ukazovali uřízlou hlavu…no kupní smlouvu jsem po nich nechtěl - jen aby to tam po sobě uklidili…
Neušel jsem ani 100m a měli hotovo…pro ně s nevídanou svižností zmizeli
Ondrášek by jí měl poradit, že když bude mít kurník (menší jak 16m2) víc jak 2m od společného plotu, tak může být úplně v klidu. Udržovaný výběh (ne hnojiště) až k oplocení nevadí. Ale to jako skoro docent určitě ví. 😉