Aktuálně: 2 704 inzerátů262 725 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Příspěvky uživatele

zjarda

zjarda
zjarda správce
24.07.2025, 20:57:35 xxx:xxx.c10e:501c

Zdravím, tak teď jsem vložil svůj smyšlený inzerát, který pak hned smažu, ale žádný problém jsem neměl. Ani při vložení a ani při zobrazení a je na prvním místě  - název Zkouška. Podívejte se.   S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
24.07.2025, 09:02:25 xxx.xxx.139.178

Zdravím, nevím co se děje, ale mám pocit, že podobné dotazy se nějak stále opakují (jak tady, tak i na Ifauně) a navíc se jedná stále i o stejné druhy. To se už jiné papoušky nechovají? A další věc je, že odpovědi se dají lehce najít např. Google a chovatelské portály. A vůbec se ani nedivím, že skoro nikdo neodpovídá a osobně i já jsem hodně přemýšlet jestli mám nebo nemám. Nevím jestli je to provokace nebo nuda puberťáků a nebo opravdový dotaz🤔.  S pozdravem Zappe 

Google vyledávání  od AI:   Papoušek zpěvavý je poměrně odolný pták, který snese i chladnější počasí a celoroční chov venku ve voliéře je možný, pokud má pták možnost úkrytu před nepříznivým počasím. Pro zimování ve venkovní voliéře je důležité, aby ptáci měli možnost se schovat před větrem, deštěm a sněhem a aby byla k dispozici silnější bidla, na kterých si mohou ptáci překrýt nohy a zabránit tak omrzlinám.  

A toho společenství 2,0kakariky + andulky, bych se nebál, zbytečné obavy, ale něco jiného by bylo, kdyby jste tam šupla 0,1…, ale to se už probíralo.

https://share.google/LaiUj9XF1hVZAO1T1

zjarda
zjarda správce
21.07.2025, 11:46:58 xxx.xxx.139.178

Mě tohle vážně fascinuje, jak každý se pídí po cenách ve výkupech např.těch andul. Teda 80 až 90kč/ks, O.K. Ale chtěl bych vědět za jakou cenu tu andulku prodá zájemci při osobním odběru u něho doma? Jistě to nebude pod 150kč a když se pletu, tak budu jenom moc rád, děkuji.   Zappe 

zjarda
zjarda správce
20.07.2025, 11:43:42 xxx.xxx.139.178

Zdravím, tak: 

3.možnost = 1,2 kakariků v pohodě 

2.možnost = 4,3 andulka + 2,0 kakariků?

1. možnost = 4,3 andulka + 1,1 kakariků v pohodě 

A ten 1,1 pap.zpěvavý není vhodný pro společný chov, bývají hodně agresivní a to někdy i chovné páry mezi sebou.   S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
18.07.2025, 21:53:41 xxx:xxx.f8b8:5968

No, tak tomu nadzvednutí by jste se hodně divil. Ale jelikož nemám jenom Vás a navíc Vy sám jste v tom bludném velkém zamindrákovaném kruhu a nic jiného si ani nezasloužíte, tak jen takhle,  když budete aspoň na stejném levlu jako já, tak se můžeme bavit a dohadovat, ale tomu nevěřím, že to se Vám někdy podaří! Za mě mluví spousta a spousta činů, nezištných rad, pomoc při dokrmování a to takových druhů o kterých se Vám ani nezdálo a tak bych mohl pokračovat dál ,ale k čemu? Je to jako házet hrách na zeď a u Vás to platí obzvlášť. Nuž lidská závist, zloba, neznalost,nemá dno!  Zappe 

zjarda
zjarda správce
18.07.2025, 19:13:39 xxx:xxx.f8b8:5968

Nepřispíváte = nemáte čím a ještě bych Vás nadzvedl, tomu věřte. 

Vy jste jako co nepochopil? Jinak u Vás nic nového. A jako má někdo vytušit na co Vy myslíte? Super, já myslel myši a potkany a Vy kočky a kuny. Je jasné, že kočka nebo kuna se přes oka pletiva neprotáhne(lasička je jiné kafe) a teda myši, potkani jsou dle Vás v pořádku, nejedná se o škodnou, která nadělá paseku jako hrom, no dobrá vyvracet Vám to nebudu nebo vlastně je mi to putna jaké máte proti tomu zabezpečení nebo se klidně postavte na druhou stranu výletu a mávejte rukama. A divím se sám sobě, že s Vámi oběma ztrácím svůj čas nebo teda  Vám nepomůže ani svacená voda z Vatikánu. Přeji hezký zbytek dne, hezké myšlenky, super perfektní názory a klidnoučké spaní.  Zappe 

zjarda
zjarda správce
18.07.2025, 16:57:03 xxx:xxx.75ad:b130
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 18.07.2025, 15:47:10

V pořádku pí.kometo, beru to tak, že pán vůbec nepochopil ten můj dodatek ohledně toho naverbování k vojákům, ale také vlastně nepochopil moje odpovědi… doufám, že aspoň většina lidí tady to pochopila, jak to bylo myšleno = že prostě tady je hrozně těžké se někdy s některými normálně slušně domluvit a tak "raději" na tu vojnu s gumáky se kterými jednání bylo na úrovni houpacího koně s IQ betonový sloup!  No a nebojte, že si nechám vše líbit!  Zappe 

PS: a když se podíváte na jeho profil, tak kde nic, tam nic. Má tam 7 příspěvků a s toho je na mojí maličkost 6…🤔že by tajný ctitel, ale smůla, já jsem na ženy😎

zjarda
zjarda správce
18.07.2025, 12:26:26 xxx.xxx.139.178

Já na vojně byl a rozhodně jsem jí nežral a dokonce jsem i trochu nadsluhoval nebo jsem byl hodný. Takže si nic nemusím zkoušet. Ale jak je vidět v této době hodně moc chybí! A gumáky jsem moc miloval, takže i Vás miluji i s těmi názory. A v žádném případě si nemusím přebíjet jen svojí pravdu, ale taky ta druhá strana musí předvést tu svojí, která by měla být přesvědčivější než ta má. Krásný slunečný den a pořádný úsměv přeji i gumákům.  Zappe 

zjarda
zjarda správce
18.07.2025, 11:31:11 xxx.xxx.139.178

No, tak se učte. Sám jste napsal, že ty větve jehličnanů se dávají kvůli mladým, když vylétávají a to někdy hezky divoce… no a teda jaký je rozdíl mezi divokým vylétávaním a náhlým vylekáním od predátorů? Dle mého jednoduchého názoru, tak vůbec žádný!  Stres je stres a divoké bezhlavé a vyplašené létání je to samé a v oboch případech pomáhají ty větve jehličnanů proti nárazům. Tak jen tolik a hodina výuky skončila. Jednodušší bude asi naverbování se k vojsku.  Zappe 

zjarda
zjarda správce
17.07.2025, 23:41:10 xxx:xxx.3b3:f4e

Ano, taky pravda a proto se dávají na protější stranu větve jehličnanů.   Zappe 

zjarda
zjarda správce
17.07.2025, 20:29:46 xxx:xxx.fb28:20bd

Jasně,  že i to se může stát,  ale teda mi vysvětlete jak zabráníte škodné, aby nešla do budky, která je uvnitř, vždyť máte výletové okno otevřené a nebo okna chodíte každou noc zavírat? A navíc celoroční voliery jsou v tomto ohledu řešeny různě, ale i když je vnitřní a venkovní prostor spojen jen malým oknem nebo oknem + dvířky, tak jsou otevřeny, aby právě mohly létat a využít celý prostor. Takže škodná může kdekoliv, ale proti tomu jsou různé pasti nebo dvojité pletivo s pořádnými základy. Takže když je zabezpečená venkovní část, tím pádem je i vnitřní, tak bych to neviděl až tak černě.  Zappe 

https://share.google/tsXfryx7UO7nXKyTm

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
zjarda
zjarda správce
17.07.2025, 07:59:49 xxx.xxx.139.178

Zajímavé, tak v těch super nejlepších a nejkvalitnějších suchých dokrmovacích směsí jsou plísně?  No podívejme se jaká to je výživa. No hned to třeba objednat, ale rychle, aby ještě bylo vidět co to vůbec je.  Zappe 

zjarda
zjarda správce
17.07.2025, 06:46:14 xxx.xxx.139.178

Zdravím, tak v první řadě to může být zlozvyk, zkuste použít podklady. Nebo je chováte v páru a kohout v toku je více agresivní, měl by mít min. 2slepičky. 

No a k tomu oddělení kohouta = je to možné od prvního snesení vajíčka nebo v slepičce sperma zůstává asi 10dní, takže oplozenost by měla být a je dobré vajíčka odebírat a nahradit podklady a pak je všechny najednou vrátit zpět, kvůli líhnutí.   S pozdravem Zappe 

https://share.google/a4hl40KR4ANpK3RRO

https://share.google/u7NIPGiiKIh5V23eR

zjarda
zjarda správce
17.07.2025, 05:41:00 xxx.xxx.139.178

Jak jsem už psal, budka v záletu zvenčí v obslužné chodbě. Ale zase, když je zálet např.2m dlouhý, tak klidně uvnitř v záletu, tak aby se pohodlně a bez velkého rušení mohla kontrolovat. No a když je výlet z nějaké části zakrytý(měl by být), tak se budka zavěsí klidně i tam.   S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
16.07.2025, 19:25:22 xxx.xxx.139.178

Zdravím,  to záleží na Vašich možnostech. Vhodná délka by byla 2m, ale viděl jsem i 1,50m a také 1m a budka z venku do chodby. A myslím, že jim nic nechybělo.  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
15.07.2025, 09:04:06 xxx:xxx.cc80:7e3e

Tak s tím počítejte, že je výborná! A hlavně prospěšná a nikdy žádný problém a to je důležité, teda aspoň pro mě.  A studoval jste studoval, ale asi špatně nebo ty ingredience se nedávají všechny najednou, ale se střídají! Komu by taky chutnalo stále to stejné?  A nemyslím si, že je to až tak drahé, ale spíš bude problém s pracností a časem. Ale to je už každého boj.   Zappe 

zjarda
zjarda správce
14.07.2025, 05:41:08 xxx:xxx.afd6:614f

Zdravím, no co píšete, tak je trochu divné nebo u kakariků jsou vůči sobě agresivní samci! Vlastně se i uvádí, že s jedním samečkem může být i více samiček. 

Google:  Kakariki je možné chovat ve skupinách, ale ideální je v páru (samec a samice), nebo v malých skupinách s jedním samcem a více samicemi. Důležité je zajistit dostatek prostoru, aby se ptáci necítili stísněně. Samečci bývají v období hnízdění mezi sebou nesnášenliví, proto je lepší mít ve skupině více samic než samců. No a to mluví za vše.  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
13.07.2025, 11:57:19 xxx.xxx.139.178

No já si vzpomínám jak stáli na Karlově mostě(myslím) a čekali na turisty za účelem zisku a pak měli dost problémů a tak se raději stáhli za Prahu.  Zappe 

zjarda
zjarda správce
09.07.2025, 07:39:00 xxx.xxx.139.178

Zdravím, no nezlobte se, ale z toho popisu co jste napsal(a), tak to by nepomohla ani věštící koule. Důvodem může být cokoliv - bohaté krmení podporující k páření, vyrušení, nadměrný hluk, nějaká změna… Jak dlouho seděla na snůšce, když tvrdíte, že jsou neoplozená? Máte opravdu pár? Dejte foto.   S pozdravem Zappe 

PS:  nechápu proč tazatelé rovnou neuvedou všechny informace, které by mohly pomoci, ale pořád se uvádí jen slabé a minimální informace, které vedou jen k oddálení výsledků. Vždyť je to pořád zdarma i když napíšu jedno slovo nebo sto slov! 

zjarda
zjarda správce
08.07.2025, 11:50:02 xxx:xxx.609b:6beb

Zdravím,  koukal jsem na jejich web -  Arakovo https://share.google/abuf1Hg9RnpjPHcOF  a teda můžu klidně napsat, že osobně bych je nikdy nepodpořil! Jsou to podobní vyžírkové jako ti z Prahy web  -  Království papoušků https://share.google/yHqtunsYiBHEErbXS  a proč vyžírkové…jen se podívejte na jejich ceny a podmínky co ti papoušci mají! 

Plně souhlasím s tím, že by se jim i každému dalšímu, kteří nemají k tomu vhodné podmínky a chtějí takhle vydělávat, tak by úřady měli tvrdě zakročit!  S pozdravem Zappe 

[ Arakovo v Pardubicích porušilo zákon, potvrdila veterinární správa. Už loni mu dala pokutu 30 000 Kč v Hradci Králové – Ararauna.cz https://share.google/zTouPpYKEzUo34th6 ]