Janae:Ne, Orionka nejsem. Nevím proč mě to nepodepsalo.
Na telefonu? To se stává.
Janae:Ne, Orionka nejsem. Nevím proč mě to nepodepsalo.
Na telefonu? To se stává.
lesnizinka:To jste vy Orionko? Rozálie, jako-že Havelková? Ta shodou okolností vystupuje taktéž👍
Ne e. Hrdzu jsem slyšela poprvé a líbila.
Velmi hloupý komentář pod krásnou slovenskou písničkou. Taky z něj nenávist stříká :
@humandisorder3962 před 9 dny Tak po rusku to trochę nie wypada. Dałem like za melodie i uczucia, ale za ten plugawy ruski język to nie.
(Písničku dávala Coudas do Hudebního )
Assil :
No on Osvětim nebyl jediný koncentrační tábor a Američani jich taky pár osvobodili, například Dachau a Buchenwald. Takže adorovat Rusy za osvobození Osvětimi je úplně mimo.
A to je právě ta nenávist a možná demagogie. Dachau a Buchenwald určitě, po zásluze, připomeneme v dubnu. Nebo o nich chcete psát celý půlrok, jako některé naše sdělovací? V lednu osvobodila RA Ostvětim a bylo to stejně záslužné. To není adorování. Připomenout to, je normální lidská slušnost a je to to nejmenší, co můžeme udělat. A to, že se zúčastnili čelní představitelé Německa ( rozhodně se tam nekáli ) a nebyli přizváni ani veteráni RA, nebo jejich potomci……radši to nepojmenuji.
Tahle žumpa po nás chce peníze.
Kdo to mluví ? No přece ten, který musel odejít z politiky pro podvod. Teď cítí, že se jeho doba vrací? A kdo se tam tak bezostyšně baví ? No přece ten, který nazval oblíbenou pohádku sra…..
assil:Ale aby to bylo doloženo, takže Rusko jen takové ty nejznámější střípky
vláda Mongolů - klid
15. stol. expanze na Sibiř, války na západě s Polskem, Švédskem atd.
16.stol. - dobytí jihovýchodu
17.stol. - obsazení části Ukrajiny a dobytí zbytku Sibiře
18.stol. dobytí Pobaltí, Krymu atd.
19.stol dobytí Povolží, Dálný východ atd.
20. stol už všichni známe, jen pokračování historie
Tak za krále Karla nám patřila Lužice a Korutany.
Nechcete to srovnat s agresivní rozpínavostí Anglie a Francie - třeba. Přidejte Holandsko. Němci poněkud zaspali a moc toho na ně nezbylo. Moc dlouho se mydlili mezi sebou.
Ale to je přecde kvalitní, protěžovaný novinář. Jak někdo může napsat, že se zbláznil. A tak to u nás chodí.
assil:Oni totéž předvádí celou svou historii a v podstatě jediná doby kdy byl od nich klid, bylo když jim vládli Mongolové.
Jste si vědoma toho, že vyvolávat nenávist vůči rase, náboženství, národu….je u nás trestné ? Paragraf si najděte sama.
Buggyra : Vypadá to na nějaký neklid dole u Arabů, tam jsem teda taky zvědavá, protože ropa, ale tak to by mě stálo eventuálně “jenom” peníze.
Není to poněkud krátkozraké?
Možná to zvedne další uprchlickou vlnu. Kam s ní ?
Pardon - musela jsem.
Bobca:Nechala jsem to běžet dál..a tam byla ještě jedna hodně smutná…😟
Pět stromů ?
https://www.youtube.com/watch?v=X1mSrmu9G6Q
Asi do hudebního, ale toto je takové “špecifíkum”…….
rapotačka:Dnes si připomínáme osmdesáté výročí osvobození vyhlazovacího tábora
Osvětim vojsky maršála Ivana Stěpanoviče Koněva.
Připomínka to bude dost podivná, protože ti, kteří měli lví podíl
na osvobození "továrny na smrt"- Rusové, nebyli na pietní akt pozváni
Jste pomýlená, byl to První Ukrajinský front maršála Koněva. Co by tam tedy dělali Rusové ? Možná Zelenský tam byl ?
Na Jindru bych zapomněla ?
Řekla že mouchy sraly na císaře pána? Je to horší :
Byla si vědoma většinového názoru, přesto mu odporovala.
Sardullah:Tak tohle je teda moje noční můra…Gina ujde tak 5-6 kiláků a pak zbytek dne o ní nevím, leží jak vyvrženej vorvaň…😄 a Mates taky…kolikrát je budím i na večeři. Při představě, že přijdu z prochajdy a pes je jak tryskomyš, se mi s mým temperamentem dělá mdlo…
aneb tady je vidět, jak je důležitá volba plémě…
Pes se přizpůsobí. Viděli jsme běhat berňáka s “Horskými myslivci” (armáda) po Alpách. Na jednom vrcholu, přes sedlo a za chvíli na dalším kopci. Všechno “behom”, jak říkají Slováci.
Coudas:Tuhle písničku nemám ráda. A pak ještě tu od Kiďáka, nevím jak se jmenuje… O hříběti. Vždycky vypínám.
Nebe plné koní :…..nepouštějte.
Repta-A-Repta:27.leden…..
autor obrázku Charlie Mackesy
27. ledna 1945 byl osvobozen koncentrační a vyhlazovací tábor v polské Osvětimi
Až tak ? Cituji :
Když Sovětská armáda osvobodila Auschwitz-Birkenau, kolik lidí v táboře přežilo?
„Přibližně 7000.”
Říká se, že ti kteří přežili, museli absolvovat pochody smrti…
A dodávám - Osvěty není nikdy dost.
rapotačka:Soudy
jedna odpověď na záležitost paní Bednářové :
Včera na čt24 Co týden dal : Natálie Kocábová “nevím, co učitelka Bednářová řekla, ale jestli to řekla, tak patří do vězení”.
Pak na to hezky reagoval pan Jíří Weigl. Na druhé straně světa probíhá totéž v khaki a přesto se tu promenádují lidi zahaleni do vlajky státu vyvražďujícího civilisty…..a nic. Není to přesné, pusťte si ho.
Tak ještě druhá :
assil:Nebylo prokázáno, jen uplknuto, nebo snad máte o tom nějaký seriózní zdroj?
A co je seriózního na vašem odkazu ? Když je to dlouhé, tak je to seriózní ?