Aktuálně: 2 748 inzerátů262 222 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Příspěvky uživatele

orionka-2

orionka-2
orionka-2 07.01.2025, 13:03:15 xxx.xxx.226.32
Stelle:

Pro J5 to ironie asi nebyla, když by mi kvůli tomu dal “facku”

J5 neřešte,  jeho fackovací metody jsou irelevantní.

orionka-2
orionka-2 07.01.2025, 13:01:07 xxx.xxx.226.32
Irma19:

Ještě k vašemu příkladu s tramvají:

Nechápu, proč se matka takto malého dítěte vůbec ptala🙃  Cestování bych si pořešila předem, prostě bychom to spolu naplánovali a dohody se dodržují.

Pokud mu to jen oznamovala a dítě se vzepřelo, zajímala bych se o důvod a řešila bych ten. Klučina se mohl třeba něčeho bát, klidně divného spolucestujícího. Nebo chtěl jet radši trolejbusem. Nebo nechtěl jet nikam, chtěl jít radši na hřiště… To asi nerozklíčujeme. 

Víte, ona to není metodika pro řešení izolovaných situací. A samozřejmě nemusí a ani nemá být vždy všechno podle dítěte. Pak je ale na místě potvrdit jeho emoce. “Ano, chápu, že jsi teď zklamaný protože bys jel radši trolejbusem, ale ten k babičce nejezdí, musíme jet tramvají”…

Já vám rozumím, podle předchozího klidného chování dítěte, jsem usoudila, že cestu doma pořešili a že otázka byla zbytečná. že vyvolala zbytečný konflikt.

Dám jiný příklad : Rodič vchází s dítětem do , řekněme instituce ( pominu, že pro tříleté dítě je jen minimálně vhodná, zvlášť pro unavené dítě ), dítě visí tatínkovi za ruku, trochu se vzpěčuje. A tatínek řekne : “Podívej, paní ti dá lísteček….Dítě se podívá na babu v pokladně a spustí ryk”. Možná kdyby mu ukázal mravence na cestě, nebo šišku……zaujal by ho příjemněji. 

Chci tím sdělit, že rodič musí být taktik a přemýšlet - snad své dítě zná.

orionka-2
orionka-2 07.01.2025, 10:53:43 xxx.xxx.226.32
Orionka:

Předpokládám, že Martin Denemark toto provolání psal v ukrajinských zákopech.

Co po nás chce? 1750 - z počtu asi 4000 - elitních ua vojáků, vycvičených a vyzbrojených  ( za peníze daňových poplatníků Francie ) ve Francii, dezertovalo ještě před nástupem na frontu. Asi jsou to taky chcimíři. Je to poněkud starší zpráva, možná už utekl i ten zbytek.

Tak ať to tam pan Denemark jede vytrhnout. A ještě další otázka : až už nebude kde brát v našem krachujícím hospodářství….tak potom co?

Už vím. Babiš to zachrání. Má dost.😀

orionka-2
orionka-2 05.01.2025, 23:39:56 xxx.xxx.226.32
Irma19:

Takže když se dospělý dá s někým do řeči, co by podle vás mělo dělat dítě? Stát tam a koukat do blba?

Imaginární Pepíček se jen chtěl zapojit do hovoru, možná nevhodně, když tématu nerozumí. Tak co s tím? Pohlavek v té chvíli přece vůbec nic neřeší…🙂

Marně přemýšlím o situaci, kdy pohlavek něco řeší.

orionka-2
orionka-2 05.01.2025, 23:08:51 xxx.xxx.226.32
lesnizinka:

Jo, jo, četla. Jenže jak jsem psala Megííí, ono vždycky toho část sedí a část vůbec🙄 Asi by jsme si každý něco dokázali diagnostikovat😜 Já jsem se o tom, že jsem byla přidušené dítě dozvěděla bezmála v 50letech🙄 A v tu chvíli mi došlo, z čeho moje problémy s chováním mohly vyplynout. Mamce to myslím nedošlo doteď. Taťka nevím, to už se nedozvím, jestli si to myslel, nebo taky neměl šajn. Před těma 50 rokama neměl šajn nikdo. Pokud dítě na první pohled vypadalo normálně, tak se jako normální bralo. Každá odchylka byla ,,jen nevychovanost". 

V tomto případě je ( opět ) vidět velký rozdíl mezi různými kouty republiky. Mám ve svém okolí muže, dnes už, právě kolem 50 let, kde při výchovných problémech pediatr  šel až k porodu. Matčino prohlášení, že porod byl normální, jen syn byl přidušený a křísili ho….Hoch odeslán na vyšetření a zjištěna malá mozková dysfunkce. Má naštěstí velice mírnou a laskavou matku, protože v jeho případě by výchovné “lískání” nic neřešilo. Takhle zůstal vztah s matkou nenarušený a bylo to jediné……co ho přivedlo ke spořádanému životu v dospělosti.

orionka-2
orionka-2 05.01.2025, 20:06:06 xxx.xxx.226.32

Na chleba si mažu máslo ( i když má jen 82% tuku 🙂 ), margariny kupuju výjimečně ( ramu, floru vůbec ne, sem tam heru na pečení ), sádlo si dám na chleba ráda. Než ramu, stačí mi med nebo marmeláda.

orionka-2
orionka-2 05.01.2025, 19:57:49 xxx.xxx.226.32
kometa:

Já taky ne. 

A na vysoké jsem měla spolužačku, která na encefalitidu umřela. Tenkrát jsem se nechala i očkovat, ale pak 35 let nic, až teď. A to jenom proto, že jsem chtěla udělat radost svému praktikovi.

Docela vážně se zeptám : Je klíšťová encefalitida stejná jako ta kozí ? Proti obému je stejné očkování ? Existuje na encefalitidu vyšetření u koz ?

Kozí mléko jsem měla moc dobré, pili jsme ho pasterizované. Kravské z automatu jsem také pasterizovala.

orionka-2
orionka-2 05.01.2025, 19:50:38 xxx.xxx.226.32
Ladd:

Před x roky se nám kočky krabicového mléka nedotkly, to mléko nekyslo, ale žluklo. Teď už zase několik let by ho pily. Ale nedáváme ho. Naše současná dostává na noc 1-2 lžičky jogurtu. Teď zrovna nám krabičák zkysnul,  když jsem si ho včera ráno naléval do kafe, tekla syrovátka. Zkusím jí ho na noc trochu dát.  Zítra dám vědět, jestli si dala. Snad se po něm nepo….

To jí nedávejte, bude nekonečně hnusný. Musí i smrdět. Byl by zázrak, kdyby to kočka vypila.

orionka-2
orionka-2 05.01.2025, 09:14:38 xxx.xxx.226.32

Patřičně rozmazlený sprateček, co se rozhodl rodině vládnout a provozoval to pomocí hyperventilace. Vždycky, když něco vyžadoval a rodina mu nechtěla vyhovět, stoupl si a řekl zhruba - jak to tak nebude budu dychat a umřu vám.

A ten chlapeček se asi před tím rozmazlil sám ? Rozmazlil se tím, že ho včas nelískali ?

A pak pětileté dítě a facka od mužského ženě, byť pubertální, jsou dvě zcela odlišné věci. A když je ten mužský otec, je to o to horší !

orionka-2
orionka-2 05.01.2025, 08:53:47 xxx.xxx.226.32

Hrtany jsem psům dávala, krásně ty chřupavé kroužky kousali. 

Ale když jsme na kočkách : Kocour miluje mléko. Normální plnotučný krabicák. Když ho nesu z lednice, skoro panáčkuje, jako když nesu syrové maso. Neleju mu plnou misku, ale trošku mu nalít musím. Takže trochu odporuje teoriím.

orionka-2
orionka-2 04.01.2025, 21:45:24 xxx.xxx.226.32

u starší dcerky jednu opravdu pořádnou facku ve věku její vrcholící puberty

No, to se máte čím chlubit ! Takový dlouhý elaborát, abyste sdělil, že…….

“Ženu ani květinou neuhodíš”, to jste asi nikdy neslyšel.

orionka-2
orionka-2 04.01.2025, 20:35:08 xxx.xxx.226.32
N:

Já vím Orionko, ale vojna potom mockrát musí chyby v rodině řešit a odstraňovat.

Ale to je normální, protože na vojně se musí poslouchat, bez myšlení - ve chvíli, kdy vydán rozkaz. Zatím co rodina musí naopak naučit přemýšlet. Jsou situace, kdy se musí poslechnout bez diskuze i v rodině a to ví dítě už ve třech letech určitě a proto sebou nemlátí v obchoďáku. Ale v rodině ten prostor k diskuzi je.

orionka-2
orionka-2 04.01.2025, 19:47:49 xxx.xxx.226.32

příčí se mi bít někoho bezbranného a někoho, kdo mi totálně důvěřuje a jsem pro něj celý jeho svět. Plácání není výchova a nic neřeší.

Tesat do kamene. A vlastně se psy je to stejné. No trochu rozdí je : Pes není bezbranný a jen proto, že mi důvěřuje, mě nesežere. Proto je stejně podlé bít dítě i psa.

orionka-2
orionka-2 04.01.2025, 19:44:05 xxx.xxx.226.32
N:

Ježiš vždyť to se liší jedinec od jedince. Mám velké zkušenosti s “dětmi” od patnácti let. Jeden čas jsem byl instruktor v armádě pro ty “vychované” děti co nikdy nikdo nebil.😄 To byl porod z toho udělat něco alespoň trochu “použitelného”. Zkoušeli jsme jim předčítat, ale nefungovalo to. 

Když ona rodina není vojna. Prosím, nezaměňovat !