Aktuálně: 2 748 inzerátů262 224 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Příspěvky uživatele

orionka-2

orionka-2
orionka-2 01.11.2024, 17:41:47 xxx:xxx.2f4e:f7dc

Také mi zůstalo příjmení po bývalém manželovi. Přiznám, že bych těžko nesla, aby se děti jmenovaly jinak než já. Sice velký autor praví “Co je po jméně, i pod jiným jménem bude růže vonět stejně”, ale já to tak mám. Přestože jsem děti vychovala v podstatě sama, jsem ráda, že si k otci zachovaly normální, dá se říci hezký vztah. 

Mám mladou kolegyni, žije v partnerském vztahu, dítě se jmenuje po ní a já ji “přesvědčuju”, že by se měl otec v příjmení dítěte objevit. Obě příjmení jsou krátká, takže by ( podle mě 🙂) i hezky zněla. ( Rozhodně bych otce nedegradovala na 1 spermii. To dítě po něm má hlavně půlku genů )

orionka-2
orionka-2 30.10.2024, 05:19:12 xxx:xxx.586d:3d6b

Nikdo nepostrádáte Fíkovnici ? Ona na té chalupě zůstala ?

orionka-2
orionka-2 30.10.2024, 05:13:01 xxx:xxx.586d:3d6b

Morče jsem nezažila, ale měli jsme v rodině kombinaci : teriér, kočka, králík.

Fena spala, kočka na ni ve své potměšilosti “útočila”, přiběhl králík a zmlátil je obě. Fena tam byla první, králík přišel poslední.

orionka-2
orionka-2 27.10.2024, 21:30:23 xxx:xxx.de9a:70c
Saga:

Nechat spadnout linku🤣nene, tak to mě dostalo🤣! Máma to má s varováním, že esli chce ještě někdy vymalovat, tak půjde (ta almara, ne máma😄) a tak to malování furt oddaluje a oddaluje….😄

No a já jsem se k poctivé almaře vrátila, o lince kuchyňské, tedy jejím horním dílu na zdi, nechci nikdy slyšet. 

orionka-2
orionka-2 27.10.2024, 21:27:42 xxx:xxx.de9a:70c
lesnizinka:

Orionko, jak jste to myslela s tím ,,nechat spadnout linku"? Mamka měla starou linku takovou tu (a nevím, jestli ty staré byly všechny takové?) že horní a spodní skříňky byly spojené nějakým tím sololitem či čím, místo kachliček, co bývají mezi. A ten sololit držel horní skříňky, byly k němu přišroubované. Postupně, jak se u dřezu dostávala na tu desku voda, pomalu odehníval, bortil se a horní skříňky se celé nebezpečně nahýbaly, poslední roky už tam byla mezera 10cm. Skříňky plné talířů, hrnků, sklenic. Nechtěla jsem čekat, až to mamku zabije, když je v baráku sama. Tak se naplánovala a dala vyrobit nová kuchyně, jak se mamce do toho nechtělo, všechno jsme promysleli, udělaly linku i v místě, kde předtím nebyla, ač je maličká, má tam všechno a alespoň se nenaběhá.

Normální linka, spodní díl, vrchní díl zavěšený . Špalky ve zdi, v nich nějaké háky…..no a cca 20 let je dvacet let a tak ten vršek uzrál a spadnul. Nijak se nenakláněl, natož aby se třeba viklal….žádné varování….prostě uzrál. 

orionka-2
orionka-2 27.10.2024, 13:08:41 xxx:xxx.c4d7:b080

Chcete se zbavit nádobí ? Nechte spadnout linku. A je pryč. Památeční i to běžné. Proč spadla? Prostě uzrála.  Stála jsem u ní, ale nechytala. Někam mě to odšoupalo na druhý konec kuchyně…..

orionka-2
orionka-2 27.10.2024, 13:03:05 xxx:xxx.c4d7:b080
Saga:

A tady věnečky: 

Obrázek

Jé, děkuju. Hezké.  Věnečky nedělám, přijde mi to umělecké a pracné. Dělám jen vazky do misek, truhlíků a podobně…….

orionka-2
orionka-2 25.10.2024, 19:17:15 xxx:xxx.703c:a292

MOC děkuji za nabídku pomoci s klíčemi. 🌷

S klíči !!!

orionka-2
orionka-2 25.10.2024, 18:50:35 xxx:xxx.703c:a292
Xerxova:

Byl to krasavec - stejně jako jeho mamina vždy vzorně upravený, moc hezky se na ty dva střeďáky pepřovaté koukalo. Xerxes je měl rád - a nikdy žádný konflikt nebyl, ale ani se o něho nezajímal. Xerxes se spíš zajímal, co mají jiné paničky v kapse za mlsky… než že by vyhledával psí společné hrátky. Nepamatuji se, že by se k němu choval jinak, než k jiným psům

Zamáčkla jsem slzu …….

orionka-2
orionka-2 24.10.2024, 20:40:55 xxx:xxx.2e1:13e7

Měla jsem  kryptorchického psa. Neměl sestouplé ani jedno varle. Se psy neměl problém, docela ho i respektovali. Ale přikládám to tomu, že chodil ve dvojce s fenou, svou matkou. Tu si hlídal jako policajt. Žádný pes k ní nesměl čuchnout. A kupodivu ho žádný pes neserval. Cca v šesti letech za ním začali psi běhat jako za háravkou, varlata šla ven ( poučená jsem byla i četbou Heriota ). Bylo to za 5 minut 12, na jednom varleti byl nádor velikosti větší špendlíkové hlavičky. Ani pak se chování psů k němu nezměnilo. A ani jeho chování se nezměnilo. Stále jsme čekali, kdy “přijde do rozumu”.

orionka-2
orionka-2 24.10.2024, 19:21:38 xxx:xxx.2e1:13e7

Tak jsem si prošla původní vlákno o štěněti a jogurtu. Plevelily ho všechny ( ano včetně megi ), ať už pravopisem českým, nebo anglickým, nebo lidskými mláďaty, případně kozami (já ) a bůhví čím ještě. Divné je, že výtky schytala zrovna Fíkovnice, která na chybku upozornila zároveň s věcným sdělením  a celkem taktně - nebylo třeba ho víc komentovat. A po té přidala ještě několik odborných příspěvků. Takže megi, která ji, spolu se zrzavci, sprdla nejvíc…..asi….měly holky “špatný den”.

orionka-2
orionka-2 24.10.2024, 18:59:08 xxx:xxx.2e1:13e7

Moc si to nedovedu představit. Ty delší nože ano, ale jak se pod ně připletl. Takhle si (dávno již tomu ) dorasoval nohu tchán sekačkou, kterou si sám vyrobil - taky uměl se železem. Mě málem odvezli, když se můj, tehdy pětiletý, syn pochlubil, že je šikovnější než děda, sekal a nic se mu nestalo.

orionka-2
orionka-2 24.10.2024, 13:11:19 xxx:xxx.771c:cdb4

No podle mě ten oný byl jen Trumpovo divadlo na voliče - to ucho ? To jako fakt ? 🤣😂🤣

orionka-2
orionka-2 23.10.2024, 19:01:01 xxx:xxx.a718:243
Ronja s motejlem:

A naposled pro Zrzavci, mně nešlo o nějaký zavírání očí před hrubostí, Bobča už se několikrát vyjádřila, jak jí to tady pomáhá, chodí si sem odpočinout. Třetí víčko, může být pro někoho horda trapnych plků, pro někoho zase sympatický pokojík. To vlákno  (lidi tam) si nezasloužilo/nezaslouží, aby se tam někdo hnusně dohadoval.

Nic víc v tom nebylo.

Ronjo, buďte v pohodě. Jsou to ( jste ) mladý holky a problémů spousta, výkyvy nálad i pravopisu…..

Jsem na tom líp - u mě to může být jedině alkohol…..🤪

orionka-2
orionka-2 23.10.2024, 17:50:14 xxx:xxx.a718:243
Sardullah:

Tak já jsem o 3 cenťáky vyšší, ale těch 57 kilo bych brala, to bych byla zase Twigi.

Dnes se musím smát, jak je všechno relativní. Když jsem šla po rodit svého syna, tak jsem měla 62 kilo a po porodu 57 kilo a brečela jsem , že jsem tlustá. Před tím než jsem byla těhotná, tak jsem vážila 50 kilo a i s těma 50 kilama jsem si připadala oplácaná. No dneska mám skorem jednou tóik s hubnoucí plán? Když to půjde hodně dobře tak bych se chtěla dostat na 57 kilo…. Za 3,5 měsíce jsem zhubla 6,5 kila…. Takže mám před sebou ještě tak 16-17 kilíček. Víc asi zhubnout nepotřebuju, to bych se i bála, že potom bych byla hodně vrásčitá.

Tedy pardon, při výšce 166 cm chtít vážit ve vašem věku 57 kilo….jste nemocná, nebo chcete být ?