- Příspěvek #184547
- Nahlásit
Poslové jara se navrací. Už jsem viděl rehka (možná tu zimoval). Na fotce čáp bílý - Klatovy. Vídám i chocholouše, nevím přesně jak to mají s tahem.
Právě se dívám přes okno na holuba hřivnáče.
Tak a už tam jsou dva.
Poslové jara se navrací. Už jsem viděl rehka (možná tu zimoval). Na fotce čáp bílý - Klatovy. Vídám i chocholouše, nevím přesně jak to mají s tahem.
Cestou z oběda se mi podařilo je lépe vyfotit.
Rehky i chocholouše tu máme přes zimu. Rehků samozřejmě jen část.
letos nebudu hlásit konipase horského - byl tady celou zimu 😉
Rorejs:Poslové jara se navrací. Už jsem viděl rehka (možná tu zimoval). Na fotce čáp bílý - Klatovy. Vídám i chocholouše, nevím přesně jak to mají s tahem.
Závidím, Chocholouše jsem viděla naposled před 45 lety.
Jihočeský kraj, čáp bílý na komíně už 4 dny.
A já už slyšela skřivana. Podještědí.
V neděli jdu s turisty na výlet. Tak se budu rozhlížet a poslouchat.
Minulou sobotu 17.2. jsme slyšela i viděla skřivana nad polem. To je taková radost. Lokalita Hradec Králové.
Peji:Minulou sobotu 17.2. jsme slyšela i viděla skřivana nad polem. To je taková radost. Lokalita Hradec Králové.
Tak to je. Vždycky si zpívám s Vendulkou: Jásej ptáčku, hlásej nový den…….
Úterý 20.2 špačci. Okolí Uh. Brod
jara.t:Cestou z oběda se mi podařilo je lépe vyfotit.
U nás na jihu, na sídlišti, už jsou taky….hřivnáči. nebývali tak běžní, ale poslední dobou jich tu je docela dost, chodí po trávníku a nejsou moc plaší….
Taky byla dřív vzácnost vidět straku, sojku. Teď jsou jich plná města. Podobně nebylo tolik kvíčal. A s hřivnáči máte pravdu. Kdysi jsem lezla ve Dvoře po parku, abych ulovila fotku, důkaz, že jsem je opravdu viděla. Teď jsou k vidění dost často.
Máme na sídlišti stračí gangy. jsou hodně hluční.
Dnes už i u nás jsou špačci.UH.
Tak dnes u Otavy konipas bílý …
Špačci Znojmo poprvé spatřeni 25.2.
i v Liberci už špačci jsou