- Příspěvek #228262
- Nahlásit
Prosím zdatnější ornitology o info kdy odlétají rehci do teplejch? Vím že někteří u nás přečkávají i zimu, včera sem jednoho zahlídl. Muže ještě odletět když je konec září nebo tady už zůstane přes celou zimu?
Anonymní:Jeřáby jsem ve volnosti ještě neviděl, bílé volavky ano ale jeřáby ne.
zajeďte na Českolipsko - tam je to opravdu už zcela běžný pták. A bílých volavek je také víc a víc - zrovna dneska na Chrastenském rybníku jich bylo podstatně víc, než těch popelavek…
Prosím zdatnější ornitology o info kdy odlétají rehci do teplejch? Vím že někteří u nás přečkávají i zimu, včera sem jednoho zahlídl. Muže ještě odletět když je konec září nebo tady už zůstane přes celou zimu?
Já rehky taky pořád vidím.
Taky hlásím včera spatřeného rehka 🙂
ještě tu jsou. Odlétají pozdě - a řekla bych že až podle počasí, které aktuálně hrozí. Vědí víc, než my…
Xerxova:ještě tu jsou. Odlétají pozdě - a řekla bych že až podle počasí, které aktuálně hrozí. Vědí víc, než my…
Kolem 17 hodiny jsem viděla(v periferním vidění-seděla jsem u počítače) přiletět asi jiřinku ke hnízdu..když viděla,že nemám zataženo a že ji vidím,tak odletěla,pak nakukla zpoza rohu a uletěla…Vrabec to určitě nebyl…jestli byla nějaká opožděná?..Jinak už je tu nějakou dobu nevidím….
Jiřička se může ještě občas objevit na hnízdě. Jednou jsem viděl 4 vlaštovky 5.11. rychle proletět asi byly na tahu, ale hodně pozdě.
se omlouvám🤭byl to potvůrka vrabec..v té rychlosti jsem to asi nezaregistrovala.Dnes tu byl zase,a loni normálně ozobávali Jiřinkám hnízdo…a hodně☹️
mě včera překvapil hřivnáč - už před časem od nás odletěli a včera se jeden nacpal do krmítka… až jsem se bála, že odletí i s ním
Já teda hřivnáče vídávám na krmítku i přes zimu.
co nás čeká na jaře
lupus4:co nás čeká na jaře
na toto období se těší asi každý z nás. U nás jsou pořád špačci a poslední dny vídám hodně žluny.
Anonymní:Prosím zdatnější ornitology o info kdy odlétají rehci do teplejch? Vím že někteří u nás přečkávají i zimu, včera sem jednoho zahlídl. Muže ještě odletět když je konec září nebo tady už zůstane přes celou zimu?
měla jsem rehky za čisté hmyzožravce, čím se pak živí v zimě když tu zůstávají?