impact: Nabízí se otázka, kolik takových psů bylo z útulků a spolků a kolik bylo pořízených od první dostupné množky.
Z útulků a spolků pravděpodobně nebyl žádný, ta jedna arg. byla s PP, NO byl moc hezký na to, aby byl s PP, množky většinou velké psy neprodukuji - mám dojem.
Jistě máte svou pravdu. Já zas mám zkušenost se psy odloženými k babičce na venkov. A nejsou to ledasjací psi. O dvou argentinách už jsem tu psala. nebudu se opakovat. NO Rex, co k nám chodil na námluvy. “On si ho pořídil syn. Jenže takový pes v bytě” Té paní bylo přes 70, blíž k 80. Když mi fena hárala, ležel u nás třeba týden, pak přijel milostpán syn, psa seřezal a odvedl.
Důchodce x mladá rodina příchod dítěte. A najednou pes překáží z mnohem menšího důvodu, než je nemohoucnost, či úmrtí. A bude to tak 1 : 1. A stává se častěji, že psi jsou odkládáni k babičce, než naopak. Nebo těch 1 : 1.
za mě je blbé ty psy sem za tím účelem vůbec tahat, myslím, že potřebných psů máme dost.
Projížděli jsme Rumunskem a viděli jsme tam dost bezprizorných psů. Dovolím si tvrdit, že mnoho z nich se mělo ve svém prostředí líp, než v ČR případně v bytové kleci. Někde jsem dávala videa šťastných psů, je docela možné, že část z nich byla bezprizorných.
Kilian: …známá mě kamarádky si vzala ze spolku a teď je nešťastná…jenomže podepsala, že bude každý týden fotit a referovat a nechá jednou za čas nahlédnout do bytu paní co spolek provozuje….pravila, že dotazník jako by chtěla adoptovat dítě…když jsem ji pravila, že bych se na psa vykašlala a šla do městského útulku, tak pravila, že se prostě zamilovali s manželem a psa už nevrátí….celé to je nějaké divné neb ty psy baba vozí bůhví odkud a pak je má tady u sebe na baráku….soused teď přišel o psa a tak hledal a nabizel i dočasku a zase nic, takže si vzal na ústní dohodu do dočasný péče psa z Bosny a je spokojený…
I když to podepsala, tak je to snad právně nevymahatelné, takové kraviny (pardon), na základě toho jí určitě psa zpátky vzít nemůže. Podepsané pod nátlakem? Existuje to ještě?
Taky jeden opuštěný …..
( Fotku nechvalte, tu jsem ukradla )
Krásný, výhled úžasný, ale na můj vkus - málo opuštěný 🙂
Podobně kdysi vypadala nejstarší část Lesního hřbitova v Novém Boru. Teď je krásně upraven, Zcela rozpadlé náhrobky zrušeny a ty, které zůstaly jsou zarostlé v lese, město udržuje pěšiny.
assil: Přestupky ve škole se dneska musí řešit veřejně, jinak by měl učitel hned za krkem zuřící rodiče a ti starší si ještě neváhají si takový rozhovor natočit. Je jiná doba.
Bohužel, ten pohovor za zavřenými dveřmi měl určitě větší dopad.
No právě, je jiná doba - a o tom celá diskuze je. Jen je otázka, jestli lepší !!! ( A teď to vůbec nemyslím ve smyslu minulý x současný režim , ale morálka tehdy a teď )
Kilian: ….ten hřbitov mně také uchvátil….v noci nikdy….
Radši tam, než na Hlavní nádraží v Praze, či do podchodu v Brně. Takových hřbitovů je v pohraničí víc. Horší je, když podobný hřbitov zruší a na jeho místě učuní parkoviště. A na většině nestraší. A opuštěné židovské hřbitovy - ty mají vůbec zvláštní kouzlo.
assil: No ono já mám dojem, že dnes je kolem těch dětí chlapů víc než dřív a taky myslím, že fakt dřív odrazovaly ty vyšší tresty. Protože když už se něco trestalo, byly to dřív vysoké tresty. Dneska dojde párkrát k soudu, podmínka a je hepy. Nic co by ty chlapy od toho odrazovalo.
A jinak má pravdu Buggyra, holt taky ti chlapi v těhle věcech musí začít myslet mozkem, ostatně hlavní titulky k tomuto bývají Učitel s dítětem za zavřenými dveřmi? V zahraničí by si to nikdo nedovolil
A protože by si to v zahraničí nikdo nedovolil, tak je to správné ? I u nás to došlo tak daleko, že učitel si nedovolí řešit třeba kázeňský přestupek se žákem sám. Zásadně dvě a pořizují zápis.
Když jsem byla puberťák, řešily se párkrát mé přestupky a byla jsem moc ráda, že dveře byly zavřené a že se to neřešilo přes chodbu na celou školu. Už proto, že z oka do oka jsem poněkud pokrotla.
kometa: Učitel s dítětem za zavřenými dveřmi?
U nás ve škole má většina kolegů do kabinetu otevřené dveře… My se do titulků nedostaneme.
A to náš milovaný pan učitel se s Oldou v kabinetě zavřel, aby mu dal řádně po hubě. Zasloužil si to. A ani neprotestoval. A všichni to věděli a neprotestoval nikdo.
Naopak já jsem obtěžovala, ale byla jsem dítě a neměla jsem z toho rozum, byla jsem kárána
Moc prosím, tohle rozveďte !!! 🤣
Teda kromě toho, že by se asi vyřešila ta epidemie obezity.
Obezita není z kvalitního jídla, obezita je z levného šuntu, samé mouky a nekvalitních tuků. A i základní kvalitní jídlo je drahé.
ale brambory s máslem a to lepší jídlo jednou týdně/měsíčně.
Vy mě bavíte : kilo brambor 34 a máslo 57…….chudí lidé už máslo dávno nekupují……
tetrivek: Mám to štěstí že se mě ani nikoho z blízkých tohle nedotklo. Je to strašný co se děje. Synovi bude v září 12 let.
A kvůli tomu všemu jsme ho nikdy nedali na dětský tábor. Máme štěstí že bydlíme na samotě v jižních Čechách. Syn je nejraději v garáži a něco kutí. Občas mu přijede pár kamarádů,nebo on jede k nim. A opravdu moc se tohohle bojím.
Je mi neskutečně líto že to musí děti prožívat. Hned bych takového úchyla nechala zavřít, vykastrovat a znemožnila mu jakkoliv pracovat s dětmi.
Pak je něco hrozně shnilého v civilizované společnosti. Jezdila jsem na pionýráky celé dětství, nebylo nic úžasnějšího. Dovolená s rodiči - bezva, ale ty prázdniny v houfu !!!! (Když už jsem byla jako vedoucí u 14. - 15. letých holek, bylo je co hlídat.) Pak jezdili na tábory oba synové……nikdy žádný problém ! Co se to s lidmi stalo ? Nebo se to teď jen hodně zveřejňuje ? Pozn. Vlastně nad jedním vedoucím z kroužku v PD jsem měla pochybnosti. Dokonce jsem tenkrát volala ředitelce, on mi syna doprovázel až domů. Ne syn, ale já byla objektem jeho zájmu 🤣. Naštěstí.
N: Aha, tak ona čtrnáctka má na hlavě napsaný věk?😀 Ježiš marjá, kolik holek v tomhle věku vypadá a hlavně vydává se za starší.Nikoho se nezastávám, ale klidně to tak mohlo být a musíte si uvědomit, že ve věku obou aktérů se řeší jiné věci.😀 A nechcete ještě Dáje doporučit co má jíst a kde spát?😀
Tak už toho nechte, ten, o kterém je řeč byl její učitel a určitě věděl, kolik jí je let. To, že se pak možná vytahovala kamarádkám, taky o něčem svědčí. Ale on byl dospělý chlap a učitel a měl mít rozum. Takže ano, ať to bylo, jak bylo, půjde zaslouženě sedět.
Taková hezká letadla jsem vám hodila ( vojáku ) do placu a vy furt…….