Aktuálně: 2 748 inzerátů262 224 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Příspěvky uživatele

orionka-2

orionka-2
orionka-2 02.07.2024, 19:05:26 xxx.xxx.64.54
impact:

Nabízí se otázka, kolik takových psů bylo z útulků a spolků a kolik bylo pořízených od první dostupné množky. 

Z útulků a spolků pravděpodobně nebyl žádný, ta jedna arg. byla s PP, NO byl moc hezký na to, aby byl s PP, množky většinou velké psy neprodukuji - mám dojem. 

orionka-2
orionka-2 02.07.2024, 18:42:07 xxx.xxx.64.54

Jistě máte svou pravdu. Já zas mám zkušenost se psy odloženými k babičce na venkov. A nejsou to ledasjací psi. O dvou argentinách už jsem tu psala. nebudu se opakovat. NO Rex, co k nám chodil na námluvy. “On si ho pořídil syn. Jenže takový pes v bytě” Té paní bylo přes 70, blíž k 80. Když mi fena hárala, ležel u nás třeba týden, pak přijel milostpán syn, psa seřezal a odvedl.

orionka-2
orionka-2 02.07.2024, 18:22:50 xxx.xxx.64.54

Důchodce x mladá rodina  příchod dítěte. A najednou pes překáží z mnohem menšího důvodu, než je nemohoucnost, či úmrtí. A bude to tak 1 : 1. A stává se častěji, že psi jsou odkládáni k babičce, než naopak. Nebo těch 1 : 1.

orionka-2
orionka-2 02.07.2024, 16:43:03 xxx.xxx.64.54

za mě je blbé ty psy sem za tím účelem vůbec tahat, myslím, že potřebných psů máme dost.

Projížděli jsme Rumunskem a viděli jsme tam dost bezprizorných psů. Dovolím si tvrdit, že mnoho z nich se mělo ve svém prostředí líp, než v ČR případně v bytové kleci. Někde jsem dávala videa šťastných psů, je docela možné, že část z nich byla bezprizorných.

orionka-2
orionka-2 02.07.2024, 12:27:11 xxx.xxx.64.54
Kilian:

…známá mě kamarádky si vzala ze spolku a teď je nešťastná…jenomže podepsala, že bude každý týden fotit a referovat a nechá jednou za čas nahlédnout do bytu paní co spolek provozuje….pravila, že dotazník jako by chtěla adoptovat dítě…když jsem ji pravila, že bych se na psa vykašlala a šla do městského útulku, tak pravila, že se prostě zamilovali s manželem a psa už nevrátí….celé to je nějaké divné neb ty psy baba vozí bůhví odkud a pak je má tady u sebe na baráku….soused teď přišel o psa a tak hledal a nabizel i dočasku a zase nic, takže si vzal na ústní dohodu do dočasný péče psa z Bosny a je spokojený…

I když to podepsala, tak je to snad právně nevymahatelné, takové kraviny (pardon), na základě toho jí určitě psa zpátky vzít nemůže. Podepsané pod nátlakem? Existuje to ještě?

orionka-2
orionka-2 02.07.2024, 11:34:52 xxx.xxx.64.54

Podobně kdysi vypadala nejstarší část Lesního hřbitova v Novém Boru. Teď je krásně upraven, Zcela rozpadlé náhrobky zrušeny a ty, které zůstaly jsou zarostlé v lese, město udržuje pěšiny. 

Obrázek
orionka-2
orionka-2 02.07.2024, 11:05:52 xxx.xxx.64.54
assil:

Přestupky ve škole se dneska musí řešit veřejně, jinak by měl učitel hned za krkem zuřící rodiče a ti starší si ještě neváhají si takový rozhovor natočit. Je jiná doba.

Bohužel, ten pohovor za zavřenými dveřmi měl určitě větší dopad. 

No právě, je jiná doba - a o tom celá diskuze je. Jen je otázka, jestli lepší !!! ( A teď to vůbec nemyslím ve smyslu minulý x současný režim , ale morálka tehdy a teď )

orionka-2
orionka-2 02.07.2024, 10:47:15 xxx.xxx.64.54
Kilian:

….ten hřbitov mně také uchvátil….v noci nikdy….

Radši tam, než na Hlavní nádraží v Praze, či do podchodu v Brně. Takových hřbitovů je v pohraničí víc. Horší je, když podobný hřbitov zruší a na jeho místě učuní parkoviště. A na většině nestraší. A opuštěné židovské hřbitovy - ty mají vůbec zvláštní kouzlo.

orionka-2
orionka-2 02.07.2024, 10:40:43 xxx.xxx.64.54
assil:

No ono já mám dojem, že dnes je kolem těch dětí chlapů víc než dřív a taky myslím, že fakt dřív odrazovaly ty vyšší tresty. Protože když už se něco trestalo, byly to dřív vysoké tresty. Dneska dojde párkrát k soudu, podmínka a je hepy. Nic co by ty chlapy od toho odrazovalo.

A jinak má pravdu Buggyra, holt taky ti chlapi v těhle věcech musí začít myslet mozkem, ostatně hlavní titulky k tomuto bývají Učitel s dítětem za zavřenými dveřmi? V zahraničí by si to nikdo nedovolil

A protože by si to v zahraničí nikdo nedovolil, tak je to správné ?  I u nás to došlo tak daleko, že učitel si nedovolí řešit třeba kázeňský přestupek se žákem sám. Zásadně dvě a pořizují zápis.

Když jsem byla puberťák, řešily se párkrát mé přestupky a byla jsem moc ráda, že dveře byly zavřené a že se to neřešilo přes chodbu na celou školu. Už proto, že z oka do oka jsem poněkud pokrotla.

orionka-2
orionka-2 02.07.2024, 10:35:27 xxx.xxx.64.54
kometa:

Učitel s dítětem za zavřenými dveřmi? 

U nás ve škole má většina kolegů do kabinetu otevřené dveře… My se do titulků nedostaneme.

A to náš milovaný pan učitel se s Oldou v kabinetě zavřel, aby mu dal řádně po hubě. Zasloužil si to. A ani neprotestoval. A všichni to věděli a neprotestoval nikdo.

orionka-2
orionka-2 02.07.2024, 10:33:05 xxx.xxx.64.54

Naopak já jsem obtěžovala, ale byla jsem dítě a neměla jsem z toho rozum, byla jsem kárána

Moc prosím, tohle rozveďte !!! 🤣

orionka-2
orionka-2 30.06.2024, 21:16:19 xxx.xxx.64.54
tetrivek:

Mám to štěstí že se mě ani nikoho z blízkých tohle nedotklo. Je to strašný co se děje. Synovi bude v září 12 let. 

A kvůli tomu všemu jsme ho nikdy nedali na dětský tábor. Máme štěstí že bydlíme na samotě v jižních Čechách. Syn je nejraději v garáži a něco kutí. Občas mu přijede pár kamarádů,nebo on jede k nim. A opravdu moc se tohohle bojím. 

Je mi neskutečně líto že to musí děti prožívat. Hned bych takového úchyla nechala zavřít, vykastrovat a znemožnila mu jakkoliv pracovat s dětmi. 

Pak je něco hrozně shnilého v civilizované společnosti. Jezdila jsem na pionýráky celé dětství, nebylo nic úžasnějšího. Dovolená s rodiči - bezva, ale ty prázdniny v houfu !!!! (Když už jsem byla jako vedoucí u 14. - 15. letých holek, bylo je co hlídat.) Pak jezdili na tábory oba synové……nikdy žádný problém ! Co se to s lidmi stalo ? Nebo se to teď jen hodně zveřejňuje ? Pozn. Vlastně nad jedním vedoucím z kroužku v PD jsem měla pochybnosti. Dokonce jsem tenkrát volala ředitelce, on mi syna doprovázel až domů. Ne syn, ale já byla objektem jeho zájmu 🤣. Naštěstí.

orionka-2
orionka-2 30.06.2024, 18:25:02 xxx.xxx.64.54
N:

Aha, tak ona čtrnáctka má na hlavě napsaný věk?😀 Ježiš marjá, kolik holek v tomhle věku vypadá a hlavně vydává se za starší.Nikoho se nezastávám, ale klidně to tak mohlo být a musíte si uvědomit, že ve věku obou aktérů se řeší jiné věci.😀 A nechcete ještě Dáje doporučit co má jíst a kde spát?😀

Tak už toho nechte, ten, o kterém je řeč byl její učitel a určitě věděl, kolik jí je let. To, že se pak možná vytahovala kamarádkám, taky o něčem svědčí. Ale on byl dospělý chlap a učitel a měl mít rozum. Takže ano, ať to bylo, jak bylo, půjde zaslouženě sedět.

Taková hezká letadla jsem vám hodila ( vojáku ) do placu a vy furt…….