No tak kdyby, byl velký hlad 🤣🤣
No tak kdyby, byl velký hlad 🤣🤣
Kočičí Frankenstein 🤣
No jo, měl se u nás dobře 😀 dožil se krásných dvanácti let
No možná jsme měli na měření použít metr krejčovský a ne stavební 😂
Ale ono to zas až tolik neva, účel splnila a překvapilo mě jak pěkně odpocuje na to, že stála necelých 500,-
Horsana:To je krasne ❤️
To je podla hesla “co je v dome, to se pocita” 😄
Cincilak je wow, oni su taki obrovski??
Jojo u nás je to jedna velká parta😀
No ono hodně mate ta srst, je neuvěřitelně hustá, když by se namočil, tak by byl poloviční. Plus samečci bývají obecně větší, ale váhově byl ve standartu měl lehce přes 500g .
Loni jsme synovi pořídili zakrslého králíčka, a ta se tak nedruží a že Banánek by jí chtěl probírat peříčka 🤣
Jinak mě se teď o víkendu podařila neuvěřitelná věc, vytáhla jsem pana Cuketku, k jeho velké nelibosti, na vyjížďku sobota i neděle. Sobota bylo hnusně, ale v neděli bylo i chvíli sluníčko, našla jsem louku kde šlo krásně klusat i cválat, až se z toho ten můj buřtík zapotil 😄. Tak jsem se rozhodla vyzkoušet novou odpocku co jsem pořídila ve výprodeji a přišla minulý týden. No naměřili jsme s kamarádkou 125cm. Takže na zadnici mu chybí 10cm k ocasu a vypadá v tom jak “hurka” 🤣 Vrátit už nejde, páč bílé chlupy, ale co, na zadku se nepotí a přes plece mu sedí dobře, i bříško tak nějak zakryje. Plus je to moje oblíbená barva maroon a sluší mu
Horsano, bledá závist nad liščí společností. No mezidruhová komunikace / interakce určitě existuje. Nevím jak mezi divokými tvory, ale u nás doma jsme jich měli několik . Náš čivavák Rodney naučil činčilu Hopíka vrtět ocasem a byli nejlepší kámoši co si spolu opravdu hráli. Když Hopík umřel, Rodník to hodně řešil. Nicméně ještě za života Hopíka do party přibyla zachráněná andulka, Banánek a ta se taktéž pěkně začlenila. Obou chlapcům, probíral „peříčka“ 😂 Tady Rodník a Banánek (chodí po tom koberci), Hopík se jen mihne
Děkuji za tip na Felix Bühler jsem také koukala: https://www.kraemer.at/NEU/Reiter/Reitmode-Damen/Reitjacken-Reitmaentel-westen/Kapuzen-Stepp-Reitmantel-Anne?depvar_index=%3c653592%3e%3c653592..XS..GT%3e
Já právě mám ráda když je bunda / kabát trochu větší abych tam eventuálně nacpala krom merina triček ještě aspoň mikinu, jsem děsná zmrzlina. Doteď jsem si vystačila s bundou, ale jak roky přibývají, tak jsem větší a větší zmrzlina a v mrazu mě bolí kolena…….
Loni mi ježíšek nadělil uzdečku z Kramer, velká spokojenost: https://www.kraemer.de/Themen/Westernreiten/Westerntrensen/Westernkopfstueck-Wilco?depvar_index=%3c183138%3e%3c183138..F...MA%3e
Na fotce je i poprsák, tem mám už 4 roky a pořád jako nový
Kramer je super, mám od nich westernovou uzdečku, poprsák, pěkná kvalita za dobrou cenu. Z oblečení jsem si loni koupila tuhle bundu a nemůžu si vynachválit: https://www.kraemer.at/Reitbekleidung/Damen-Reitbekleidung/Thermojacke?depvar_index=%3c183295%3e%3c183295..L...FE%3e velikost sedí.
Taky uvažuji nad jejich kabátem líbí se mi tenhle: https://www.kraemer.at/NEU/Reiter/Reitmode-Damen/Reitjacken-Reitmaentel-westen/Kapuzen-Reitmantel-Davos-II?depvar_index=%3c652265%3e%3c652265..XXS.AM%3e nemá někdo úplně náhodou zkušenost? Recenze má celkem dobré
Aha soláry, tak to jsem nepostřehla. Na solár jich tam moc nemá: https://www.odkarla.cz/solarni-led-svetla-sendale~p1718043no
Tohle vypadá podobně jako to na obrázku
Já tu koupila před lety světlo na kruhovku a spokojenost. Je to bazar, ale spousta věcí je nových, rozbaleno z Amazon, je na to i nějaká záruka myslím a pokud nefunguje, pošlou peníze zpět
Upřímnou soustrast 😔💔
Ha a já si myslela, že můj hucolojd je exot, když za jízdy žere dubové listí a koukám ona to zase taková exotika není 🤣🤣………….my máme bohužel ve výběhu špendlíky, jsou oplocené, ale stejně to padá ke koním a to jsem tedy měla dost nahnáno, když mi kamarádka na dovolenou psala, že se tím nacpává ve velkém🙄
Děkuji Horsano 😊
No já si chtěla koupit nenáročného koníka na pastevní ustájení, po tom co můj první odešel za duhový most, ale tak co už, se s tím nějak popereme 🙂. Garoník je fešák, ale jsem koukala, taky pořádný kus chlapa 😄, tak doufám, že ho nožky brzy přestanou bolet a bude zase jura. My jsme na Pardubicku a tady je to placka, deště málo a letos si myslím budeme na seně více méně celý rok. Něha a Gustav jsou miláčci a teď už se budou mít jenom dobře.
Zlomená noha - pravá zadní, hlezno a naštěstí to byla jen prasklina, žádná vychýlená kost. Docela dalo fušku to najít, dělalo se asi 10 RTG. Léčba tedy byla jen stání na boxu, nebyla potřeba ani žádná fixace. Mile mě překvapil, jek se s mířil s boxem, trochu jsem se bála, ale dal to s přehledem 🙂. Bohužel se mu tam udělal na kosti takový nárůstek, na RTG to vypadalo jako taková chlupatice, která se pomalu tak nějak zaoblila, podle vet je zázrak, že je pojízdný, bála se, že mu to bude dřít měkké tkáně. Teď je to rok a půl od úrazu, loni na podzim měl kulhací epizodu cca 3 měsíce, proběhli další RTG, vše ok, nárůstek se nezvětšil, měl tedy klidový režim a od února je ok. Udělala jsem si časovou osu a s vet jsme se shodli, že mu neudělali dobře tréninky - hodně práce na kruhu. Takže teď prostě hlavně terény a dlouhé rovné linie. Tak snad už budeme ok.
Horsano ,hlásím se k metforminu. Máme IR, bereme z jara preventivně aby se předešlo schvácení, mám to takhle už 2 roky. Nasazuji podle toho jak začíná růst tráva, takže letos cca od března a včera poslední dávka, máme výběhy s minimem trávy, je sucho, k tomu mají seno. Nosí i náhubek, práce 5x týdně. Valach 16let, Shagya x Hucul. Určitě 3x přichvácen, u původních majitelů minimálně jednou a 2x u mě. Když jsem ho kupovala, tak jsem nevěděla že byl přichvácen, předkupní prohlídka proběhla v pohodě, že byl v minulosti přichvácen mi řekl za 6 týdnů kovář když strouhal. No mohla jsem zkusit ho vrátit pro skrytou vadu, ale…… U mě poprvé, když majitel ustájení dal koním v zimně balík senáže ad libitum a já byla zrovna na dovolené 😢. O tom, že byl v minulosti schvácený věděli……. Podruhé mechanicky, půl roku stál v boxu se zlomenou nohou. Nikdy to nebylo nic velkého a ani nekulhal, ale na kopytech bylo vidět, že něco proběhlo. Letos se dělali RTG kopyt a je to v pohodě, překvapilo mě, že má i celkem silné chodidlo. Tak to spolu tak nějak táhneme a já se co nejvíce snažím aby všechno bylo ok. Není to úplně ideální, ale snažím se. Moc ráda vás čtu, ale přispívám minimálně, jsem troch stydlín 😊
Já dávám stříkačkou metformin, ale mám uříznutý konec. Uřízla jsem těsně na konci a začistila pilníkem. Aplikuju jako při odčervení, jen je potřeba si dávat pozor na rozlití. Po aplikaci odměna Jde to takhle super i když se nerozpustí dokonale, mám tam občas hrudky, páč musím tablety drtit
Držte se 💔
Vet check, 4 roky zpátky, kraj pardubický, 5000,- bez RTG. Teď jsem za RTG všech kopyt platila 3600,-. Ale jek píšou holky výše, každý vet má jiné ceny……..
Nemyslí náhodou hodinky Garmin? Ty používám já, mám v nich staženou funkci jezdectví. Z hodinek se to potom stáhne do mobilu, kde je k dispozici i mapa. Ale to s tlačítkovým mobilem nefunguje. Já to tedy používám, hlavně když jedu sama. Hodinky mají funkci life track, kdyby mě koník někde vysypal, tak mě najdou. Manželovi chodí do emailu moje poloha. Na to jsou, ale zapotřebí i data
Jojo dračí krev je super, ale když najdete ve výběhu toto tak prostě ať žije betadina ve velkém balení. Jinak ale tedy dračí krev můžu jen doporučit, já jí užíván zevně in vnitřně 😀