Saga, vy se bát nemusíte, máte to lepší, vyjdete z domu na zahradu a tam koně, jako dřina v jednom neskutečná, ale nemusíte nikam dojíždět, takže věřím, že by jste se hecla a dala to aspoň nějakou dobu. Já měla koně 25km jedna cesta a ještě k tomu ve stáji, to je blbé, box se musí udělat každý den, na pastevku, když se každý den nevykydá, tak to není takový průser i když je menší prostor. A i já se musela dobu hecnout a jezdit každý den krmit a kydat, ráno mu hodila seno sousedka, na oběd jsem dojela já, vypustila ho ven a tam byl klidně až do tmy, domů jsem odjížděla v 18:00 aby byl co nejdéle venku. Trvalo to 2 měsíce než jsem zajistila ustájení a byl to očistec. Než jsem se vzpamatovala z tátovi smrti, postarat se o mamku, pak odešla táty kobyla + nechtěla jsem chudáka stěhovat v lednu ze stáje na pastevko, na nic jiného jsem v tu dobu neměla peníze. Jako ty 2 měsíce byli kruté, ale dala jsem to. Takže vy by jste to dala s prstem v nose 🙂. A prodej koně u mě nikdy nebyl na pořadu dne, představa, že bych ho měla prodat někomu cizímu a nevědět co s ním je, pro mě byla děsivá. A mám to tak i teď. Když měl Cuketka zlomenou nohu a nevědělo se jestli bude ještě někdy pojízdný, tak byli lidé co mi říkali ať pokud mě nebude moct nosit ho prodám jako společníka a koupím si jiného. Ale to pro mě nikdy nebyla možnost, moc dobře vím jaký jsou lidi a že jen já mu zajistím pohodu a klid.
A ano už teď moc dobře vím, že je potřeba mít plán B a to i v případě, že je kůň v ustájení