V Americe máme registraci pod názvem AKC (American Kennel Club), pokud má pes dva rodiče, kteří pocházejí z této registrace, lze je považovat za čistokrevné. Existují však další menší registrační skupiny, které budou také považovat vašeho psa za čistokrevného, ale AKC je nejuznávanější. V Americe nejsou žádné požadavky na chov vašich psů, můžete chovat jakékoli dva psy, které chcete, ale obecně se na chov psů bez dobrého důvodu pohlíží s despektem. Nemáme zde žádné chovatelské stanice. 2200 dolarů je hodně. Mohli bychom potenciálně zaplatit celkem 2500 $, chápu, že to nestačí. Aby to fungovalo, pokud byste byli ochotni, potřebovali bychom, abyste svého psa zaregistrovali u AKC, což bychom zaplatili, aby zde mohla být registrována jejich štěňata. Dejte mi vědět, co si myslíte, a pokud to není možné, pak žádné těžké pocity. Děkuju!
Netuším co obnáší registrace v akc a jestli může bejt pes c FCI a zároveň v AKC
Asi neumím pochopit Alušku, protože jsem nikdy neměla krycího psa. A tak neznám touhu rozšířit geny svého psa do dálav… Ta žádost by mi připadala divná, říkala bych si, proč z celé chovné základny v ČR a v Evropě si vybral amík zrovna mého psa… Já bych byla hodně nedůvěřivá.
Mě to taky překvapilo, no tak s ním komunikuju a uvidíme co z toho vypadne 😀 😀.
Aspoň jsem si rozšířila obzory co se týká odebírání spermatu a posílání do zahraničí.
V USA se na chovnost nehraje, může si tam krýt kdo chce co chce jak chce, jedině jak jsem psala členové klubu mají nějaký etický kodex k chovu.
PP na štěňata se tam automaticky nevystavují, jen se štěňata zapíšou, přímo papírový PP obdrží chovatel nebo nový majitel jen na vyžádání, takže fakt to takto je, že třeba až nový majitel si žádá o vystavení PP, protože prostě se za to platí. Většina majitelů žádný papírový PP k psovi nemá.
No hlavne, chce chovať, ale nemá papiere, nemá ani meno chovky, fena nebola ani na výstave, ani uchovnená nie je… Ale tak strašne chce lepšie genetics, je ochotný vraziť peniaze do psa z Európy. Pokiaľ poslal fotky, tiež nie je problém zistiť odkiaľ pochádzajú, fičúru má na to aj google.
Jak uchovňují v Americe netuším, zkusím se ho zeptat
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 28.03.2025, 09:39:41
Ale zase jak má jezevčík vypadat asi ví, popsal dobře Mirďovo vzhled. Jezevčík má mít malý stop a mírně klenutou tlamu, prostorný hrudník atd…to napsal správně, ale to si mohl vyhledat ve standardu plemene.
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 28.03.2025, 08:58:22
Taky jsem se ho ptala, napsal mi toto, nevím jak to v Americe chodí
Ano jsou k dispozici zde. Konkurence je velmi vysoká a je spousta lidí, kteří si hlídají svou genetiku, aby se udrželi na špici v soutěžích, takže může být těžké najít místního chovatele s dobrou genetikou, který vaši fenku odchová. To je důvod, proč se snažíme importovat genetiku, zjistili jsme, že to může být méně obtíží.
Yes they are available here. The competition is very high and there are a lot of people who gate keep their genetics so that they can remain on top in competitions, so it can be hard to find a local breeder with good genetics that will breed your female. That"s why we"re looking to import genetics, we find it can be less of a hassle.
Naše interní pátrání ukázalo: - kompletní adresu Josepha C. - telefonní číslo (nezavoláte mu?) - kde a jako co pracuje (hodinu od domu) - jak přebírá ocenění a 200 dolarů pro nejaktivnějšího studenta 2001 - několik fotografií ze školy i života - jeho přátele na Facebooku, mezi nimi jsou i lidé “od psů” - profil tamtéž založen před 9 lety (ne včera) - fotky domu na stránkách realitní kanceláře (na prodej v r. 2004) - více informací se dá dohledat přes jeho mladšího bratra - jména zbytku rodiny poukazují na “neamerický původ” - komunikace odpovídá věku 26 let - překlep v United polidšťuje - veterinární klinika, kam má být semeno posláno, je 35 minut od domu
Ano, chlazené je blbost, co jsem se už informovala. Jedině mražené a cena pouze za odběr a poslání může být až 50 000,-. + k tomu poplatek za psa. Navíc včera odepsal :Začátkem příštího týdne, až budu mít pár dní volna v práci, vám pošlu nějaké fotky. Je jí 14 měsíců a váží 4 kg. Má všechny zuby. Důvod, proč nás zajímá Kaschmir, je ten, že jsme fanouškem jeho struktury hlavy s malým stopem a mírně klenutou tlamou, silnou, hlubokou hrudí a plnou srstí.
No, nevím jestli krýt inseminačmě 14ti měsíční fenu. U nás tedy je toto zakázané, navíc krýt až po splnění podmínek do chovu a to nejdříve v 15ti měsících ( než ty podmínky fena splní a než se zapíše do PP chovná fena, je jí víc než 15 měsíců).
Chtěla jsem teď poslat fotky feny, kolik je jí, kolik váží a kde přišli na Mirďu. Tak uvidíme co odpoví. Možná schání někde jinde na internetu fotky jezevčice 😀 😀
Info z americkej stránky chovateľov dachshundov k predaju šteniať. Preukaz pôvodu dostáva PP šteňa automaticky, nemusí čakať na rodokmeň do uchovnenia. What is a Responsible Breeder? A responsible breeder will provide a pedigree, health records and feeding instructions. There will also be a sales contract which obligates you to return the dog to the breeder if you cannot care for it at any time in its life, rather than abandoning the dog or placing it in a shelter.
Mě psala moje známá mezinárodní rozhodčí a chovatelka jezevčíků, že PP dostávají jenom štěňata cituji : Oni ani nevystavují automaticky rodokmeny vrhum, ale jen pro štěňata, kde o to majitelé stojí, obvykle kvůli vývozu. Ty pets ani rodokmeny nemají. V Rusku je to stejné...
Poslal adresu 306 S Broadway St, Sugarckreek, OH 44681., jestli jsem zjistila správně tak Ohio, je to kontakt na veterinární kliniku, kam by šlo to sperma
Nedávno zaregistrovali a rodokmeň dorazí? To by som teda čakala, že uchovnená fena, ktorá má byť za plus-mínus mesiac v ruji, už bude mať nejaký čas vyriešené.
odpověď na můj dotaz, jestli v emerice nejsou jezevčouni ke krytí : Ano jsou k dispozici zde. Konkurence je velmi vysoká a je spousta lidí, kteří si hlídají svou genetiku, aby se udrželi na špici v soutěžích, takže může být těžké najít místního chovatele s dobrou genetikou, který vaši fenku odchová. To je důvod, proč se snažíme importovat genetiku, zjistili jsme, že to může být méně obtíží.
Heat je normální výraz pro hárání, spíš tam nesedí ta předložka “to”, ta je tam navíc. A “Untied States”, pobavilo. Taky to na mě působí víc jako podvod.
Tak já nevím, ale i na “američana” mi ta angličtina nesedí, ale asi hold mám hrozně špatnou angličtinu když mi “OK” text přijde jako “NOK”.
Ten email je jen třešnička na dortu.
Je několik možností jak to může pokračovat. To se nechám překvapit.
pošlu to klukovi do Kanady, i když ten se v chovu nevyzná, tak výrazivo nemusí znát, ale může to ukázat tomu kámošovi muscherovi, jestli to takhle používaj