Nevložilo se 🫣
Příspěvky uživatele
Coudas
Lesnížínko myslím, že to bude všude stejný, prostě na koho člověk narazí. Já jsem v Americe potkala spíš ty fajn američany, asi. Nebo to bylo tím, že jsem byla cizinec, a oni to pak brali jinak. Ja jsem, co se týče vřelosti vztahů, byla v USA příjemně překvapená, naopak když jsem se vrátila zpátky, tak jak jsem byla namlsaná, tak jsem chvíli měla docela depku. Ale když bych měla porovnat - jak to napsat - atmosféru jako takovou celkovou, takový nějaký pocit z té země, tak jak jsem tam strašně chtěla, tak jsem se tam necítila úplně dobře. Ale nevím, jak to popsat. Asi že vědomí, že mě při “kroku vedle nespravným směrem” můžou zastřelit, mě jaksi svazovalo. A to jsem to i zažila na vlastní kůži. Jsem (no OK, blbecek si vymyslel, že “někam jdeme”, ale já radši v zájmu zachování duševní rovnovahy mluvím v jednotném čísle) jsme se vydali po silnici, čtyřproudé, že jako jdem tam. V jednom místě abychom se vyhnuli autům jsme sešli na jakési tržiště, prostě soukromý plac, že jen projdem.asi 30 metrů mimo silnici. Po třech krocích u nás byli 2 chlapi na čtyřkolce s brokovnicí opřenou o stehno. Zdůrazňuji, že velice slušně se zeptali, co tak chcem, a když jsem jim také slušně vysvětlila situaci, tak opět velmi slušně řekli, že to je soukromý prostor, a že tedy můzeme projít. Blbeček anglicky pořádně neuměl a ten byl víc pos… než já. No ale hlavně že to vymyslel a jako vysvětlit mu, ze prostě tady nejsme v Čechách, kde serve (on, blbeček) ohradní drát z kolíků chovateli dobytka, co má oplocenou, protože on má ze zákona umoznit průchod krajinou… no mu to vysvětlili chlapci 🙂 s brokovnicí velmi jasně. V Monument Valley prostě Steve (kamarád, co mě pozval), že to je země Navajů, ostatní tam bez povolení nemají co dělat, tak se tam holt nechodí… A bylo to jasný. Takže jako ano, svobodná země to je. Ale svobodný pocit jsem tam rozhodně neměla.
Kdyby chtěl někdo kouknout, zde videjko z výletu po USA
kometa:Ale na cesty do práce je to overkill.
Tak to je jasné. Já cestuji 6 - 8 hodin a tak jsem ráda, že si můžu v klidu dřepnout. Doby, kdy jsem postávala v chodbičce nebo vedle WC, už mám za sebou.
Já zas docela ráda na ty doby vzpomínám 🙂 byli i hodní průvodčí, kteří mě zavřeli do služebniho oddílu 🤫
N:A proto mě to tak sere..😐
Jo jo, mě by taky štvalo, kdybych o sobě věděla a jestě veřejně tvrdila, že jsem nepoužitelná…
assil:Ono jak co, třeba četnost se u nás zvyšuje, takže dostupnost super, ale komfort cestujících se snižuje.
Ano, byla jsem kdysi ráda, že udělali spojení Liberec - Český Těšín s napojením v Pardubicích, tedy jedním přestupem, v čase 6.5 hodiny a ve dvouhodinových intetvalech. Oproti tomu, co jsem jezdila dříve v 19.00 z Liberce, ve 2 ráno čekat v Kolíně do 4 na vlak a v Těšíně být v 7 (mozná trošku preháním, ale už si to presně nepamatuju) nebo opačně v Paedubicích a Hradci nahánět vlaky a autobusy, aby se do Liberce vůbec člověk za celej den dostal. Ale treba z Liberce do Prahy se nechci říkat ze vlakem nedostanete, ale oproti autobusu za hodinu je vlak na 3 a s tisícem přestupů.
Tak hlavě že jste taky Čech 😂. Ego? Noooo… ale nic… ono kde nic není ani smrt nebere…
Vlakem jsem jezdívala ráda a často. Jen jsem naposled jela někdy před koronavirem, možná ještě dýl. Tak nemůžu soudit. Ale vzhledem k tomu, že do kytek jde vše kolem velmi úspěšně, tak doprava asi nebude výjimkou.
Se omlouvám…🫡
megi-the-pes:Ale my ho nekrmíme.
Tedy já osobně mu chtěla pomoct. Aby si našel terapeuta. Tku.
Jenže to přes své 16leté ego nemůže.
Tak já se kvůli tomu nerozkrájím.
Udělala jsem, co jsem mohla.
Tku nemůže, by zas po něm jela jak slepice po flusu a to přece nejde…
Daja:Tak konečně jsem Vaší písničku pustila i moje mu a chválil převelice, že se dá i zaposlouchat👍🤠.
Ooo tak to moc děkuji. Škoda, že Váš muž není nějaký významný producent… 🤭😉
No právě, on se odvolá, celý se to zamete, a bude vesele úřadovat další roky, protože přece neodejde od rozdělané práce… no co by tomu kamarádíčkové řekli… ale tak hlavně že Babiš, že… taaak a teď po mě půjdou a zbouraj mi statek…
Lesnížínko Ketris je obchod se zemědělskýma a chovatelskýma potřebama, který tu před rokem, a možná že to ani není rok, otevřel pobočku. Byla jsem ráda, protože když člověk potřeboval třeba ručku k ohradníku, nemusel čekat tři dny a objednávat si ji za 30 Kč plus poštovné 170 Kč, že. S hodnocením libereckého kraje se ztotožňuji… já mám problém hlavně s lidma. Jako rodilý severomoravák jsem v tomto Alenka v říši divů.
U nás i v noci nasněžilo. No doufám, že to v neděli ráno bude to samý… respektive doufám, že ne ať se jede v klidu.
lesnizinka:Nad Horů aj Husličky mám ráda👍 A vidím, že tam ještě máš i vlasy😜
No joooo to bylo před 23 lety…
megi-the-pes:Jinak… Orionce a Rapotacce nesaháte ani po kotníky.
Očekávám fotografii dvoulitrů zase za rok, už je to tradice přece. 😀
čau
Nechte ho, ať se zas nerozbrečí z jím vykonstruovaných konspiračních důvodů a za chvili se nevrátí jako agent X…
Super👍👍👍
Jo a v Liberci prej zavřeli Ketris. Škoda. Tady nemá nic dlouhého trvání. Není už ani Obi… ale tak za to si určitě taky můžem my ovce sami. Vždycky si říkám, že jsem prostě fakt špatně zahnula u Kolína, ale zas kdybych špatně nezahnula, tak nemám co mám a ja jsem ráda, že mám co mám.
A poslední, nejoblíbenější a také nejvíce žádaná při mém hraní (ještě pak chtívali zahrát Nad horů svítá, třeva i třikrát dokola) od Vlasty Redla. Foto mi manžel říkal, co to prej je, že chlastám… jo… ale minerálku. A protože jsme měli na návštěvě Francouze, a dva mluvili německy, tři anglicky, tak jsem neustále opakovala “Wo ist mein krrrriminal wasser?” A pan Francouz mne takto zvěčnil a připsal i to Kriminal wasser 🙂 Zároveň mě celý večer učil, že nerozumím francouzsky “Ž no komprrra pa l franse”. Tak můj poslední příspěvek.
Mno. Vyšel článekk, že hejtman našeho kraje je odsouzen. Akorát že nepravomocně, takže odvolání a zas nic… Navíc… jako sorry, ale státní zaměstnanec, podezření, odsouzení, okamžitě od válu… jako policajt, celník.., tam stačí podezření a už je doma na 60%. Ale… holt… co čekat že 😁 Nic. Jen jsem si tu při přečtení nadpisu článku zařvala “hurá”, jenze to se tady nesmí 🤫🤫🤫 on je prece tak úžasný politik, kraj jen kvete…Taky Turów nám vytáhli… prej voda přibyla, ale údaje jsou nepřístupné, neveřejné… No co si myslet jiného, než že zas kecaj. Ale jasně, omlouvám se, na to je téma o politice 🫣 Tam jsem “dostala na frak” 😂 od nekonečnýho, tak jdu mlčet 🤐🫡. I o tom, jaké jsou sekretářky na školách… slepice.
Museli jsme pro senné pelety pro poníky, a bylo to vedle Starých Hradů, což je super zámek u Sobotky (u Turnova) pro děti, mají tam moc hezké prohlídky. No ale já potřebovala jejich medovinu, bo už mi došla 🫣🤔, tak jsem poprosila taťínka (jakože manžela), ať udělá zajížďku. Ale když jsem líná i chlastat… tak proč jsme tam jeli že 😁 Naše dítě už je taky na to starý, a me to prochozený už několikrát, protože maj otevřeno i v zimě.
Včera jsem si v autě zpívala s Bobčou “Já odcházím”, jen anglicky. Nahrála jsem, ale youtube zablokoval pro autorská práva takže bohužel. Tak předposlední - něco od nás ponaszymu, Blaf a Koszarziska (vesnice v Beskydech)
A prej to točili na Statku Oldříš, tady kousek od nás 🙂 jsem to teď četla na facebooku.
megi-the-pes:To není bratránek, to je jeho manžel.
Já bych se nedivila, kdyby to byl Dalajláma…