Aktuálně: 2 332 inzerátů269 574 diskuzních příspěvků19 337 uživatelů

Příspěvky uživatele

Coudas

Coudas
Coudas 11.02.2025, 13:45:17 xxx:xxx.b4f4:366d

V pohodě Bobčo, dyt se nic neděje, hlavní je se domluvit 😁 Já byla na kafi u kámošky s kozama, dítě, co chodí do školky mě dlouho nevidělo, tak zas byla na přesdržku (z mého pohledu, sluníčkovýatky by rekly, že si buduje silnou osobnost), koza jedna drzá. Jsem nasadila ignor 😁, tak pak prej ať už jedu domů, když jsem řekla, že už teda nikdy nepřijedu, tak hned otočila 🫣🙂 Jsou to opice ty malý holčičky 🐒

Coudas
Coudas 11.02.2025, 11:44:38 xxx:xxx.b4f4:366d

Videosoubor, mtery je v počítači či v telefonu takhle přímo nelze vložit. Musí být “někde na internetu”. Můžu, jako Bobči, nabídnout dát k sobě na youtube kanál. Dá se to tam dát tak, že to “nebude viditelné” úplě veřejně, jen pro ty, co mají odkaz.

Coudas
Coudas 11.02.2025, 06:31:19 xxx.xxx.120.100

No… jsem ten česnek měla přikrejt hned  -9 🥶

Coudas
Coudas 10.02.2025, 19:21:42 xxx.xxx.120.100

Tchyně prej stála nad slepicema, slepice o 5 metrú dále, a stejně  dravec útočil 🤷. A Kájinek si pochodovala po celým dvoře a nic…

Coudas
Coudas 10.02.2025, 18:13:36 xxx:xxx.dd50:ba

Dohledala jsem, co mi posílal pán, co nam likvidoval biocentrum, že si jej u nás vyfotil. Ale to je z roku 2018.

Obrázek
Coudas
Coudas 10.02.2025, 13:38:59 xxx.xxx.120.100

Nádherné fotky, to je skvělé že se máte takhle! Kamarád holubář, co jsem Vám o něm tenkrát psala s holubama závodí, ale je na tom zdravotně trochu na houpačce, tak to je tak všelijak. Ale má, a stále mi o nich vypráví 🙂 My tu máme taky pár ptáčků, ale nejsem ptakolog, tak se v nich nevyznám. Vrabčáky, čápy (máme i černého, ale toho se mi zatím nepodařilo vyfotit) a kačeny poznám 🙂, jeřáby se mi podařilo zachytit asi před 10 lety, pak už jsem je nikdy na vlastní oči neviděla, a barevný ptáček nevím, co je (to by věděl manžel), a dravec je prý podle Mildy krahujec. A taky husice nilské, ale nemůžu najít fotku.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Coudas
Coudas 10.02.2025, 12:04:00 xxx.xxx.120.100

A pak ještě v asi Pes přítel člověka o nás psali a jsem tam vyfocená, ale to nedokážu dohledat na internetu. S tímhle pejskem jsme si užili, no… on to uznal vlastně jen ten psovod, že díky mému “jinému” přístupu ten pes prošel a udělal zkoušky. Ale tak… občas se prostě povede. 

Obrázek Obrázek
Coudas
Coudas 10.02.2025, 11:15:42 xxx.xxx.120.100

Lesnížínko … se nikdo neptal 🙂 Rybníček je fakt malinký, jestli má 30 metrů na dýlku, tak to je hodně… je to taková nudlička. Psy jsem nevzpomínala? No to není možné… 🤔 přitom o mě napsali článek i do časopisu… (nevím, jestli se to zobrazí - https://www.dog.cz/files/obsahy/2006/04/SP_2006_04_23.pdf) Já o koních a psech radši moc nemluvím, moc pak dostávám přes ústa, víš 🙂

Slepice jsou chytrý? Slepice to jsou. Jsem loni měsíc vymýšlela Kájinkovi vězení, a i když jsem udělala úplně všechno, tak stejně furt svině zdrhala. Jsem pak řekla, ať jí sněděj k obědu. A přece i Maxipes Fík už říkal, že slepice jsou hloupé, tak je honí 😀. Ale hlavně jsem měla půl roku koně zavřenýho se slepicema, a to byl děs… Málo co “slepičky tyhle nesmí támhle, tyhle nesmí tudle”, tak jsem ještě musela při otevření vrat sledovat, kam která slepička odchází… Lezly mu do žlabu, všechno pos…. Smrad jak no ve slepičárně. Kury gupi.

Coudas
Coudas 10.02.2025, 11:01:06 xxx.xxx.120.100

Kouťáka také zdravím, ale nejsem si jistá, jestli si to pamatuji dobře… ono už je to pár let zpět, na Malochovu pan holubář z Jižních Čech? Já jsem tam byla jako Kayeček.

Coudas
Coudas 10.02.2025, 10:57:30 xxx.xxx.120.100

Po včerejšku, kdy jsem jela ke Kladrubům pro koně, jsem dnes odvezla štvery kolečka od koní, takže celý dopoledne zabitý 🙂. S jarníma pracema jsem vyhlásila stop stav do konce února. Prý má příští týden být -14, tak musím asi něco provést s česnekem, už ho kouká hodně. Tohle počasí je fakt… Prostě prosinec leden únor je zima, jaro začíná v březnu a basta… No a já mám smůlu, že. Tak mám kafé, a půjdu pomalu dělat oběd. Trošku upravuji svůj blog, to zabírá docela dost času, psaní celkově zdržuje 🙂. Odpoledne musím zavést vrátit lamu 🙂 co si holčička zapomněla včera v autě, prej se jí hodně stýská. Včera jsem od manžela dostala sprdung, že prej jezdím asi jako čuňátko teda. Že než se ráno rozkoukal, byla jsem pryč (vyjížděla jsem v 7.30), než stačil něco udělat, byla jsem tam (dostihová stáj Kolesa, od nás asi 150 km), včera se ale oproti minule, když jsme tam byli pro jiné koně začátkem října, moc nevykecávali, pan vítěz Velké Pardubické z loňska měl neděli 🙂 (stejně vyhrál jen proto, že jsem mu před závodem potřásla rukou já 🤪 … tak hodně vytlemenej smajlík tady není, je to samozřejmě hooodně velký vtip) a v 13.00 jsem byla nastoupená k vaření oběda i s vyložením koníka ve vesnici za kopcem a odvozem jiného člena posádky do vedlejší vesnice. Jelo se prostě dobře, nikdo nezdržoval, s koňákem stejně více jak 90 nemůžu jet, tak taková pohodička. Sice mě na kruháčích mají všichni rádi, protože jezdím krokem a i krok je možná rychlý, tak se včera dodávkář nemohl dočkat přerušované čáry. Ale já na to kašlu. Nepotřebuju mít koňa za krkem i s vozejkem. Akorát ta elektronika v autě je fakt děsná. Máme asi zanesené nějaké čidlo na kolech, tak mi při zpáteční cestě vyskočilo asi pět hlášek, že nemám tlak v gumách, že nefungujou nějaký ty jejich systémy a já nevím co ještě, a pak mi nešel pustit tempomat. To bylo v k vzteku, já to na dálnici využívám hodně. Ale ono stejně se nedá jeztdit rychle… bez ničeho to člověk v autě až tolik nevnímá, ale s tím zvířetem ve vozíku to je na vysypání. Silnice jsou moje zkáza.

Coudas
Coudas 10.02.2025, 06:37:11 xxx.xxx.120.100

Mě dost unavuje to prudké střídání teplot. Včera ráno bylo v 6.30 +1 stupeň, v 7.00 -4. Včera vecer -6, teď zas 1. Někdy si říkám, že to, že jsem zažila jestě pořádný zimy je spíše k vzteku. Ale musím si zvyknout, jen mi je líto těch zvířat.

Pejskovi snad v Praze pomohli a je v pořádku.

Coudas
Coudas 09.02.2025, 17:05:56 xxx:xxx.143e:6d1f
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 09.02.2025, 16:10:15

Já to zažila, nejen jednou, a o “něco dobrého” opravdu nešlo. Ale nebudu to rozebírat.

Coudas
Coudas 08.02.2025, 07:56:29 xxx.xxx.120.100

Dajo není co závidět 🙂 Jak se říká - něco za něco, ale pravdou je, že životní sen se mi splnil. Ano, s manželem a jeho rodiči máme statek po němcích z roku 1919. Manžel má pod palcem rostlinnou výrobu (a tchán mu do toho stale úspěšně kecá), já jedu v živočišné. Mám 11 velkých koní (vlastních, z ustajovaní a konáků jsem se vyléčila), 3 poníci, 3 oslové, 10 bejků ve výkrmu, 2 psy. Tcháni se pak starají o slepice (to ani nevím, kolik jich je, já dělám jen technické zabezpečení, slepice nesnaším) a máme malý rybníček plný kaprů a obrovského amura. A starame se o nějakých 140 hektarů. No a žijou tu s námi dlouhodobě lišky, asi 2 kočky (mozná více, vídam jednu černobílou a tudle jedna můra mroucatá přišla až na terasu a čuměla oknem), volavky, čápi, vrabčáci, špačkové, husice nilské a divoké kachny, ty lezou slepicim až do kurniku. Psi jsou na pokraji smrti, někteří koňové taky. Je to takovy život… nevite dne ani hodiny no. Ale já si stěžuju jen na určité detaily 😁. No a kdyby Vás to zajímalo ještě nějak blíže, tak mám o tom blog 🙂 https://sunsetkone.webnode.cz/

Hezký den.

Coudas
Coudas 07.02.2025, 18:06:17 xxx.xxx.120.100
Už nechovatel:

naozaj ste nikdy nepočula, nevidela Orbisona?

možná někdy v rádiu 🤷