Chybí maso na kosti. Proč to řekl…souvislosti. Děkuju.
Příspěvky uživatele
Q_
Čekal jsem víc, než obecné plky. Máte přece na víc. Co třeba rozbor situace v několika odstavcích pro nás, abychom se zorientovali(executive summary).
Po funuse. Než jsem to dopsal…
kometa:to bysme si
to bychom si🌹
Kytka to nespraví, i když neubližuje. Psal jsem to … hrubka mi jako anonymovi tehdy, i když neúmyslná a obsahu se netýkající, byla mi vytčená. Popravdě…nas.alo mě to a nějakou dobu jsem sem nechodil. Odpověď na toto mé shrnutí po přihlášení se sem byla, dejte do “ČJ okénka”.
Stejně kometo nenapravíte svět, co se týče psaní ve spisovném jazyku českém. Ani ostatní, chtiví spisovné češtiny, bazírující na něčem, co bohužel moje děti nezajímá a u vnuků nevím, bo jsou to caparti, asi společně nenapravíme. Mají jiné priority a slang a tak. Nechme zde žít diskuz/si a nežerme se s i/y nebo mně/mě mimo to specializované vlákno, kam lze dát citaci a rozebrat podrobnosti. Tím nerozporuji snahu udržet vysokou laťku týkající se používání naší mateřštiny. Přiměřeně však prostředí, ve kterém se pohybujeme.
Je to tady diskuze k chovatelství, tak to tady neposerme s vynucováním si spisovné čeština.
Bobčo a ostatní. Veselé okénko je super. Už to nějakou dobu (výseky odtud) přeposílám.
Nevím. Dejte info.
Dva pokusy dnes. První 0745 na požadovanou hodinu. Nic. Dopoledne přilétly dvě straky od souseda a ukradly lojové koule, co jsem poházel kromě jablek na zemi kolem krmítka. Druhý pokus od cca 14 hod. Do krmítka se vecpala hrdlička (na ní krmítko není dělané), pak ještě jedna. Slabota velká.
Ono… Kanada si taky vzala velké sousto s přistěhovalectvím. A USA za rohem v dobrém i zlém.
orionka-2:Fentanyl :
https://www.youtube.com/shorts/0KBVk6MUKOs
https://www.youtube.com/watch?v=wf2W5s_Sa7Y
Jj, za oceánem problém valící se k nám (už tady teda je taky, ale (zatím) ne v rozsahu jako tam).
Může. I v dnešní době. Jenomže většina, včetně mě, brblá jen doma nebo na diskuzích, bez veřejné odezvy a dosahu. Sociální sítě nemám a neplánuji.
Ale znáte to, všeho do času …
Děkuju za odezvu. Budu si odkazy od vás dál rozbalovat.
Snažím se držet tohoto pravidla … Demokracie znamená diskusi. Demokracie znamená, že každý občan může říct po vzoru francouzského monarchy: "Stát jsem já." Nebo skromněji: “I já jsem stát".
Domnívám se, že se z našeho gadžovského pohledu snaha (opatření) dlouhodobě míjí účinkem, a to po několik generací. Myslím si, že se jako společnost obecně (obce, kraje, vláda…exekutiva a tak) celkem snažíme (peníze, aktivity apod.). Výsledky se ale myslím si nedostavují ve vztahu cena/výkon. Kdo bere energii v tomto je na dlouhou dlouhou debatu. Nejsem z těch, co by navrhoval koncepce nebo strategie v této oblasti.
Vás tady “rapotačko” čtu mezi jinými vlákny dávno a čtu vás/odkazy rád. Upřímně. Odkazy super. Tady to je o chovu a politika je zde okrajovou záležitostí. Zatím. V budoucnu uvidíme. Pokud chcete roztleskávat diskusi, a to myslím v dobrém… tedy po chlapsku a napřímo : “Ze všeho nejraději mám vlastní názor na věc a osobní komentář. Poté teprve dle mého názoru začíná diskuse”. Děkuju.
PS: Odkazy přesto nezavrhuji. Tříbí mysl, ať jsou jakékoliv (Jakékoliv…to kdybych řekl doma dětem dnes, anebo “anóbrž", které jsem se snažil vecpat do oficiálního dopisu naší organizace cca 15 let zpátky a ředitel mi řekl, že nejsme v době národního obrození🙂)
To by mohlo být také tím poměrem zalesněná krajina/hodně schovávaček vs. u nás doleť si pro jídlo otevřenou krajinou.
Dnes odpo kolem 15.00 jsme dali “větší” cestu. Venku +3, polojasno, bez většího větru, oproti včerejšku. Pro M. větší venčení, cca 2 km. Ze začátku, byla tam po pár dnech, samé čmuchání a běhala od stromu a tak. Jako obvykle se pak zastavila a na naléhání ještě tak 1 km dala. Stejně jsem si vybral dobře. Teď po večeři funí dole u krbu.
U nás sníh (jM kolem Brna) slezl už předevčírem. Klouže to po polních cestách. Umývám/e tlapky doma.
U nás jsou to hrdličky zahradní. Znám to volání z dětství (prarodiče i rodiče mě to tak říkali) … Jozéfko, Jozéfko, Jozéfko.
Nechci vám kazit nadšení. Život je tam těžký. Bez podpory od Dánska by si už teď nepískali. Když a jestli budou mít samostatnost, nebude to jak u nás, že si je o to snadněji rozparcelují, bez ochrany většího bráchy ? Tím neobhajuji minulý režim. Jsou velcí plochou, velcí strategickou polohou, velcí nerostnými zdroji. Místních je málo. Nekoupí si někdo jejich hlasy? Po dobrém, nebo jak ve špatném filmu se Seagalem na Aljašce?
Jsou v tom peníze. Hafo peněz, když mají pod zemí to, co chce každá velmoc a ostrov je tam kde je.
U nás dříve, když u krmítek bylo osazenstvo ve větším, tak se čas krmení lišil...podle slunce východu. Ranní bylo podle šeření (hrdličky a vrabci obvykle první, posléze zbytek a občas i strakapoud na sádlo. Odpo podobně. Letos fakt jen ty hrdličky a jablka pro kosáky, co jsem jim dal skoro týden zpátky jsou netknutá. A to mám kromě krmítka, rozvěšené na sousedově stromech, kterých má hodně, jak lojové koule, tak nově i lojové koláče (hmyz i bobule jsou tam). Stromů a keřů je tam hafo, tak aby byli v klidu. Nic. Třeba je teplá zima a nemusí k nám letět kus volné krajiny se utěšuju. Uvidíme o víkendu na počítání.
Koukal jsem na to. I nula nebo blízko ní se počítá. Aspoň budou vědět, kde je průser. Jdu do toho.
Smutné, pravdivé. Francie na hliněných nohou. Přes kanál ani nemluvě. Kde jsou dnes vikingové, hlavně ti ve Švédsku?
Téma politika.