Odpověď na příspěvek uživatele marcelaamax z 08.01.2025, 10:49:03
“…než jsme dali ke krbu ohrádku kvůli dítěti, tak psi často lehavali přímo o krbu, kde já bych nevydržela.”
Přesně. Jakmile začneme topit od podzimka v krbu, má M. spodní lehátku dané u krbu. Když jí ho posuneme, lehá si na dlažbu před krbem, takže jí ho tam zase vracíme.
Co se týká oblečků, máme jich několik, ale žádný extrémně padnoucí. Trošku je to pak samo domo. Řídím se tím, co tady už bylonapsané. Doma +20 a více, venku 0 nebo větší chlad, což je teplotní šok. Proto jsme obvykle před odchodem z domu ještě chvilku v zádveří, kde pootevřu dveře, než se nazuju a obleču + jí dám obojek. Na krátkou čůrací s sebou beru jen vodítko, na tu delší záleží na počasí. Když je pošmourno, jako nedávno při inverzi s teplotou sice nad 0, ale vlezlo a pocitově špatné, dostane pláštěnku už doma. Obdobně při dešti či silném větru. Paradoxně se jí líbí teploty kolem nuly do těch -5 při jasné obloze, to lítá jako mladice spokojená velice.
Odpověď na příspěvek uživatele LK z 06.01.2025, 19:26:05
Už mám něco natočeno. Přemýšlel jsem o tom. Kdybych měl možnost se při smyslech rozhodnout, volil bych klidnou smrt injekcí, něž se tupě x let dívat do stropu. Přitom nevíme, co se nám, na nichž nám záleží/lo , odehrává v hlavě. Už to nechci zažít a v hlavě to mám ujasněné.
K tématu. Dnes jsme byli ráno kolem 7 na chvíli před snídaní, poté po kontrole předpovědi kolem 10 na větší okruh. Aktuálně sněží i u nás (JM, srážkový stín) a M. spí v obýváku u krbu.
Žiju. K autobusu mám to máme cca 100 m, což bylo jedno z kritérií na výběr pozemku/domu. I tak to bylo kolem ½ 6 zajímavé. Večer jsem ten napadený sníh odklidil jak u nás, tak kolem našeho. Chyba. Ráno to na tom uklizeném klouzalo fakt hodně. Manželka šla poté ráno kolem 7 s M. na první venčení a obě měly co dělat se dostat tam a poté zpět domů. Později odpo cajk, jak se zvyšovala teplota. Za chvíli jdeme do dědiny na večerní procházku.
Aktuálně +2, roztáto a silnice nasolené . Musíme párkrát přejít na vedlejší cesty. Pak jí doma umyju packy. Zima kolem 0 je na nic.
K tématu. Dnes jsme byli ráno kolem 7 na chvíli před snídaní, poté po kontrole předpovědi kolem 10 na větší okruh. Aktuálně sněží i u nás (JM, srážkový stín) a M. spí v obýváku u krbu.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 05.01.2025, 09:31:24
Sčítat nebudu, ale závidím vám v dobrém. U nás je celkem otevřená krajina, ale oproti minulým rokům je úbytek patrný. Loni pytel slunečnice a kousek. Sypal jsem do krmítka a na zem od konce listopadu cca. Jablka pro kosáky. Letos jen hrdličky zatím (co je krmím a v létě ráno hrubě před šestou řvou na komíně při otevřeném okně jak paviáni… v dobrém) a pár sýkorek. Kde jsou vrabci a ten strakapoud? U souseda na stromě mají straky hnízdo. Létají, ale jinde. Uvidíme.
Umím psát spisovně si myslím. Kdysi jsem tu napsal jako anonym se špatným i/y na konci. Jedna mi tady to otrávila. Přitom sdělení bylo v k věci. Tak si teď dávám bacha. Občas časem ale ujedu a kdo ne. Komunita je tady podle nicků celkem uzavřená, tolerantní obecně ke gramatickým chybám…ale jak u koho. Lepší se to a za to děkuju. Odborné rady, to je oč tu běží si tedy já myslím (pokud je však dotazu nebo odpovědi rozuměti bez dvojakého významu).
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 04.01.2025, 19:14:01
Pomohla, opravdu. Jenom si to vytisknu a bez dalších očí si to budu zkoušet. Tož tak🙂Děkuju. Možná si časem odpustím spisovnou češtinu, kterou doma stejně nevalíme. Chce to čas tady.
Upřímně…abych to shrnula…letos teda oproti loňsku je to u mě teda taky nějaký “mrtvý”. Neříkám, že ptactvo nemám, že nezobe…dvě krmítka dosypávám obden, plus ještě hrdlicím a kosákům, ale ten šrumec, co jsem měla v loni se teda nekoná.
U nás to samé. Mnohem, mnohem míň hemžení u krmítka. A to jsem kromě slunečnice nakoupil v Zelené domácnosti hafo lojových koulí. Zamrzlo, něco sněhu napadlo. Třeba se to zlepší. Doufám teda.
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 04.01.2025, 16:29:09
Luxusní👍
Dnes jsme byli s manželkou se projít údolím Bobravy. Cca 12 km. Bez psa, M. by to nedala. Viděli jsme mj. bílou volavku, ale ta rychlost odletu vs. foťák v batohu.
Ty Chřiby vypadají dobře. Asi zkusím mapy premium a zajedeme tam další víkend, když počasí dovolí.
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 03.01.2025, 21:39:09
A nebo online…jako přísedící. Na okrese drobnosti typu každému víc jak za ublížení na zdraví (a pod to dnes spadá i kopání do hlavy) za pár kytek marjánky, krádeže, pomluvy apod. Husté na kraji.
Chtějí to zrušit, prý aby jim do toho amatéři nekecali a důchodci tam neprospali dopoledne. Tak si pospěšte, jestli vás to baví🙂
U nás ráno -3, když jsem jel do práce. Krátký den, po obědě jsem byl doma. Venku s M. už byl silně rozměklý sníh a kolem 1. Měli jsme trasu asfaltovou kolem koní, co máme pro tyto případy. Doma míčky a přetahovaní.