Aktuálně: 2 482 inzerátů • 292 823 diskuzních příspěvků • 21 469 uživatelů

Kachny rouenske

⋮
Michal Neuman (neregistrovaný) 19.02.2008, 17:55:59 xxx.xxx.223.2
Prosím nevíte jak dlouho se inkubuje kachna rouenska dekuji potrebuji to nutne.
⋮
civka
civka 19.02.2008, 19:30:59 xxx.xxx.179.124
Dobrý večer pane Neuman, většina kachen sedí těch 26 - 28 dní (což bude i kachna rouenská) . Vyjímku tvoří kachna pižmová což je 35dní.
Přeji vám hodně chovatelských úspěchů.

S pozdravem Tichota Martin
⋮
anonymní (neregistrovaný) 25.03.2008, 17:07:28 xxx.xxx.25.17
Prosim poradí mi někdo? Rouenské kachny mi sice vyseděly kachnata ale když se začali líhnout ozobaly jim křídla, nohy i zobáky. Nevíte čím to je?
⋮
Adam Mrozek
Adam Mrozek 25.05.2008, 18:45:41 xxx.xxx.13.68
prosim nemohl by mi nekdo poslat fotku mladych kachen rouenske

A.dd@seznam.cz

nebo icq 420 945 980
⋮
Jirka (neregistrovaný) 13.06.2009, 22:24:38 xxx.xxx.205.29
Po vyzkoušení všeho možného s kachnami pižmovými jsem se rozhodl vyzkoušet něco složitějšího - kachny rouenské. Sehnat kachňata v Praze byl docela očistec. Měl jsem je slíbené z jedné malé zoo u Prahy, tam se jim bohužel nevylíhla, takže jsem hledal dále. Nejbližší k prodeji byla 150 kilometrů od Prahy. Po krátkém rozmyšlení jsem se ale odhodlal a dalekou cestu absolvoval, nakonec z ní bylo neskutečných 500 kilometrů, díky bloudění po naprosto neznačeném okolí Golčova Jeníkova. Doufám, že se mi chov bude dařit a vyměním s někým kačera. Další zájemci z Prahy a středočeského kraje, tak snad nebudou muset podnikat, tak dlouhé cesty. Postupně budu přidávat fotografie a případným nerozhodnutým zájemcům o tento druh rád zodpovím dotazy v této diskusi, pokud ovšem budu znát odpověď, ze své vlastní zkušenosti. Přiložená fotka je část kachňat osmý den od vylíhnutí.
Obrázek
⋮
Jirka (neregistrovaný) 13.06.2009, 22:30:55 xxx.xxx.205.29
Email na mě: 880046102(zavinac)seznam.cz
A kachňata v pěti týdnech.
Obrázek
⋮
domino (neregistrovaný) 29.08.2009, 00:31:07 xxx.xxx.58.138
dobry den, chcel by som sa spytat kedy rozoznam pohlavie u kacic? dakujem
⋮
Jirka (neregistrovaný) 29.08.2009, 18:22:19 xxx.xxx.205.29
Dobrý den, odhadnout to můžete již po dvou týdnech. Kačeny jsou vetší, než kačeři. Zhruba po šesti týdnech naopak kačeři přerostou kachny. Asi v osmi týdnech se začínají vybarvovat odlišně. Kachna má hnědo černě žíhané peří a kačer má jednobarevná pera, postupně světlající, až do stříbrné barvy. Dalším věcí co vám může pomoci v rozpoznávání je si na slunci velmi zblízka prohlídnout pírka kolem očí. U kačerů začínají zelenat právě odtud. (daleko dříve se však projevuje ten rozdíl dvoubarevných a jednobarevných per) Doufám, že se v údajích nepletu, chovám tyto kachny první rok a poznámky jsem si nedělal, hodně zdaru při rozpoznávání.
⋮
Jirka (neregistrovaný) 31.08.2009, 01:14:12 xxx.xxx.205.29
Tak konečně jsem opět dokopal k vyfotografování mých kachniček. Rostou jako z vody, teď mají kačeři 3,5 kila. Fotka je ve čtrnácti týdnech od vylíhnutí. Vlevo jsou dva kačeři, vpravo kachnička. Chováte někdo kachny rouenské? Kdy vám začala kachna poprvé snášet?
Obrázek
⋮
anonymní (neregistrovaný) 31.08.2009, 09:42:44 xxx.xxx.21.32
a ty vajička se jí??
⋮
Jirka (neregistrovaný) 31.08.2009, 15:13:06 xxx.xxx.205.29
Obecně se kachní vejce nedoporučují. Já si však nemohu pomoct a kachní vejce jím. Jeden argument pro nejedení kachních vajec je ten, že obsahují více cholesterolu, než slepičí. Ovšem v momentě kdy se ukázalo, že slepičí vejce sice obsahují cholesterol, ale u 96% lidské populace nezvyšují jeho hladinu v krvi, tak je myslím zbytečné si myslet, že kachní vejce budou z tohoto hlediska rizikovější. Druhý daleko pádnější argument proti, je riziko salmonely. Kachní i slepičí vejce má údajně pod skořápkou bakterie salmonely. Slepičí vejce má však pod skořápkou blánu, která salmonelu nepustí dovnitř, namnožit se. Blána u kachních vajec je proti salmonele méně odolná a ve vejci tak hrozí její namnožení do takové míry, že by mohla nakazit člověka. Ale… při správném skladování vajec do 4stupňů celsia a hlavně při dobré tepelné úpravě nákaza nehrozí. Největší problém je snesené vejce včas uložit do chladu. Při snesení má v sobě vejce údajně kolem deseti bakterií, což je dávka naprosto bezpečná i při konzumaci v syrovém stavu. Každých 20-30minut se však při pokojové teplotě jejich množství zdvojnásobí a jejich počet stoupá exponenciálně. Za dva dny tam tedy máme několik miliard bakterií a riziko nakažení výrazně stoupá. Pokud tedy zapomene kachní vejce v teple, musíme ho dobře tepelně upravit. Nejlépe uvařit natvrdo. Salmonela se ničí při 65stupních, a zcela bezpečně při 80stupních. Doba potřebná k uvaření vejce natvrdo je dostačující. Pokud bychom zatoužili po volském oku, je potřeba nechat vejce usmažit tak, aby i žloutek nebyl tekutý. Do pečení jsou vejce vhodná podle toho při jaké teplotě a jak dlouho danou věc pečeme. To jsme probrali argumenty proti kachním vejcím a teď pro: Kachní vejce jsou při správném skladování naprosto bezpečná. Vím to z vlastní zkušenosti, jím je i nedostatečně tepelně upravená, z hlediska zničení salmonely, a nikdy mi nic nebylo. Chce to je jen dát hned po snesení do lednice. A další argument pro je, že jsou velmi chutná. Kachní vejce je celkově větší a má větší, výborný žloutek. Rovněž bílek mi připadá lepší, než u slepičích vajec. Zdá se být tužší, čistší a koncentrovanější. Poslední výhodou je spotřeba těchto vajec. Zatím co slepičích si do hamandeggsu dávám 5, kachní mi stačí dvě a jsem najedený. Bohužel mi kachny rouenké ještě nezačaly snášet, jsem na jejich vejce zvědavý, ale předpokládám, že budou stejná jako ostatní kachní vejce.
⋮
Pavol (neregistrovaný) 06.09.2009, 11:18:37 xxx.xxx.119.136
Pán Jirka,Tak to máťe pekne ruanske kachny.Ja mám ťiež dva kachny ale chcel by som kňim pozhaňať kačera.Byvám v okrese prosťejou.a pracujem v Olomouci.Tak niekďe v tom okoli.Može mi to niekdo ponuknuť?Mám len kačera saskeho a dva kachny saske.A jednu neviem čo to je to pomali ani hlas nevidava je to ťiež saske.Tak to vypada ako od paná Aleše čo tu ma fotky kachen saskych.
⋮
Jirka (neregistrovaný) 15.11.2009, 00:26:38 xxx.xxx.205.29
Tak nastal u nás ten velký den, kačer bude dnes k obědu. Je to pořádný macek, má 4kila. Poznatky ze zabíjení mám dva. První je ten, že se zabíjí těžko, vůbec se mi do toho nechtělo - je to tak nádherné a hodné zvíře.. A druhý, že se nebrání a nesyčí a nesnaží se útočit jako někteří kačeři od pižmovky. Rouenské kachny jsou opravdu mírumilovné k ostatní drůbeži i lidem.
Obrázek
⋮
Třešnák Zdeněk (neregistrovaný) 04.06.2011, 20:10:11 xxx.xxx.47.221
Dobry den schanim kacata Rouenske kachny nebo pižmove kolem Prahy -zapad jižni okraj děkuji tel 728825722.
⋮
Růžena Grobelná (neregistrovaný) 02.08.2012, 20:52:23 xxx.xxx.187.19
Dobrý večer, jsem chovatel začátečník, pořídila jsem si indické běžce a úplně jsem se zamilovala. Jenže můj muž by chtěl kachny, které se pasou, doslova, porotože máme spoustu pozemku, zatravněných a tak by to chtělo něco na spásání.Rouenské kachny se mi líbí nejvíc. Ovce, kozy a pod. nepřichází v úvahu, protože by nám nadělaly škodu na vánočních stromcích. Takže zbývá drůbež. A také nemáme vodní nádrž, máme pouze pískoviště naplněné vodou, -mušle-, prosím o radu, které kachny by byly vhodné. Mělo by to být masné plemeno. Děkuji Grobelná
⋮
anonymní (neregistrovaný) 04.08.2012, 23:37:15 xxx.xxx.242.43
Dobrý večer,má kachna rouenská zachovaný pud sezení na vejcích a voděnín kachnat?

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.