Aktuálně: 3 968 inzerátů206 538 diskuzních příspěvků18 210 uživatelů

sýpavé kachně

Barča (neregistrovaný) 31.08.2013, 19:49:37 xxx.xxx.96.56
Dobrý den prosím kdo mi poradí.Mám týden stará káčata a ted jsem našla jedno káčátko,které jakoby nemohlo dýchat,posedává a pořád otvírá zobáček,nepípalo nic jen jako by zhluboka dýchalo,nevíte co by to mohlo být? Nemohlo třeba něco sníst,nebo nemohlo by to být,že zobalo pšenici a když ho prohmatávám,tak vněm hrozně jako by bublá nebo šustí porad te děkuju Bára
anonymní (neregistrovaný) 02.09.2013, 20:23:31 xxx.xxx.168.107
Pro Barču:... Dvě možnosti: 1) Kachně se napíchlo na ostrý hrot vyčnívající z košíku nebo z bedýnky, kde bylo, a propíchlo si průdušnici. Takže mu vzduch při výdechu i nádechu utíká dírou v průdušnici mimo ni pod kůži a tvoří mu tam vzduchové bubliny, které "šustí". Současně se mu samozřejmě nedostává vzduchu do plic a slébne. 2) Může se jednat o "drůbeží mor" , jehož původcem jsou bacily velmi podobné bacilům lidského záškrtu. Původce způsobuje ucpání hrtanu pablánami, takže drůbež lapá po dechu otevřeným zobákem a nakonec hyne vyčerpáním až přímo udušením se. Možnost léčení: lék proti lidskému záškrtu.
Barča (neregistrovaný) 03.09.2013, 13:50:23 xxx.xxx.96.56
Děkuju za radu,ale doufám,že to drůbeží mor nebyl,protože ostatních dvanáct vesele poskakují a jsou v pohodě. To se spíš opravdu na něco napíchnulo,ale děkuju Barča

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.