Aktuálně: 3 967 inzerátů206 538 diskuzních příspěvků18 210 uživatelů

Jak zachránit slepice?

Veronika (neregistrovaný) 06.10.2013, 09:10:43 xxx.xxx.128.66
Dobrý den, předem se omlouvám za nadpis ale ani nevím, jak téma nazvat. Včera jsme koupili 10 ročních, tedy vynešených slepic, konkrétně z pojízdné "prodejny" drůbežárny Prace. Už jsme od nich tyto slepice jednou brali a nebyl problém ale teď jsme tedy nešťastní. Už nějaké slepice máme, jak staré, tak mladé kuřice, ty si nových slepic ani moc nevšimly. Ovšem nově koupené slepice jsou úplně mimo, tam kde jsme je na zahradě vypustili seděly celý den, ani se nepohnuly, zobaly kamínky ale o jídlo nejevily žádný zájem, ani o vodu. Večer jsme je museli nanosit do kurníku, pořád seděly na "svém" místě. Teď ráno jsem šla kurník otevřit a musela jsem odběhnout. Za hodinku se vrátím, naše slepice byly normálně venku a ty nové seděly pořád uvnitř. Tak jsem je opět vynesla ven, opět sedí na místě a vůbec nejeví o nic zájem. Jsem z toho nešťastná, nechtějí jíst, nepijí, co s nimi udělat? Nebo je to normální, zvyknou si na nové prostředí?
anonymní (neregistrovaný) 06.10.2013, 21:30:31 xxx.xxx.168.107
Paní Veroniko, nejdůležitější je, zda koupené slepice normálně dýchají a jsou schopné normálně chodit. Nějaký čas (asi týden) je nedávejte ven na zahradu. Na zahradě je oslepuje mnoho světla, nejsou na to zvyklé. Spíše je nechte uvnitř kurníku v pološeru v klidu a pokuste se jim dát krmení do ŽÁBKOVÉHO KRMÍTKA a vodu z KAPKOVÉ NAPÁJEČKY. Pokud nemáte kapkovou napáječku, budete muset každou slepici několikrát denně vzít, posadit k normální napáječce, do vody namáčet prst a kapky vody spouštět slepici do zobáku, aby pochopila, kde tu vodu má hledat. Jinak by Vám mohly uhynout žízní. Možná, že je dokonce ze začátku budete muset krmit malými šištičkami vlhké krmné směsi dáváním do zobáku, než se naučí přijímat potravu a vodu v novém pro ně prostředí. Ale jsem přesvědčená, že se to naučí.
anonymní (neregistrovaný) 06.10.2013, 21:32:42 xxx.xxx.168.107
Opravuji: krmnou směs dávelte do ŽLÁBKOVÉHO KRMÍTKA.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.