Antonín (neregistrovaný)13.06.2014, 14:20:25xxx.xxx.58.20
Dobrý den, vybíráme teď našemu miláčkovi navý pelíšek. Narazil jsem na nicj na internetu hodně, ale stále jsem nerozvážný a neumím si vybrat. Můžete mi někdo poradit, na co přesně se mám u výběru soustředit krom teda velikosti??
Na tu velikost určitě. Pak by mě asi zajímala kvalita materiálu, ze kterého je pelíšek vyráběný. A v neposlední řadě, jak se mi hodí do bytu. Můžu vám doporučit stránku www.dogg.cz, kterou mi zase doporučil známý. Pelíšky pro pejsky prý mají opravdu kvalitní, dlouho vydrží a také vypadají dobře :) Hodně štěstí při nákupu!
Ondřej R. (neregistrovaný)19.12.2015, 14:05:09xxx.xxx.211.248
Já jsem pelíšek pro svého pejska nakupoval zde. http://www.petamour.cz/8-pelisky-a-deky a mohu tento e-shop doporučit. Pomohli mi s výběrem a byli velmi ochotní.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 11.10.2025, 13:33:07
Já teda mám flexi GIANT…mám teda XL, protože pyrenejská psice má hodně přes 50 kilo a berňucha je taky v kategorii 50+ …používám ho 5 let a teda funguje pořád a to si teda za pyrenejky pubertu zažilo brutální škubání a pořád drží, jak karabina, tak “péro”.
Takže pokud bych chtěla flexi třeba i na lehčího psa, tak bych znovu koupila od této firmy.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 11.10.2025, 19:26:13
Tak dlouho? Já flexi používám přes 20 let a většinou vydrží 2-3roky. A to psi váží cca 10kg a vodítka kupujeme na 25kg. Vždy odejde pružina, přestane navíjet. A snažím se to zasekávat před koncem, aby to nešlo na doraz.
Ale jednou se mi dostalo do ruky nějaký noname a to odešlo po 2 procházkách… Takže za mě i tak flexi dobrý a do ničeho jinýho bych nešla.
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 13.10.2025, 14:43:37
No já teda vůbec nemám s flexinama zkušenost…až teda na ten Giant (pro psi nad 50 kg), co jsem kupovala, pro malou Ginu…a teda musí opravdu říct, že v jejích pubertálních letech, kdy se Gina rozbíhala a opravdu dobíhala na konec a končilo to často prudkým škubnutím…dokonce měla na postroji před flexinu připnutý ještě amortizér, aby ten ráz nebyl takovej, ale ve své podstatě to bylo jedno…
Gině je 5,5 roku, vzhledem k tomu, že to je pes, kterého nelze vypustit na volno a ne všude je vhodné použití stopovačky, tak flexinu používám opravdu často, buď na ní a nebo pro berňáka, třeba v parku, kde psi nesmí být na volno. Používala jsem jí i na kavkazandu…a to vám ani nebudu popisovat, co nastalo, když se namočila v potoce a ještě u potoka byla loučka, kde lítali motýlci…to se mi chtělo brečet, protože se mi jí vůbec nedařilo stopnout…resp. mi to přišlo nebezpečnější pro mě, než doběhnutí Jessinky na konec flexiny….
Takže já osobně na tuhle konkrétní flexinu nedám dopustit….i potom “co zažila”, tak není nejmenší problém s navíjením.
Tak teď už teda nedostává flexina zabrat, protože jak Gina, tak Máťa jsou slušně vychovaní pejsci a už to doběhnutí nehrozí.
Drive to vodiko ztratim nekde, nez ze se rozbije…a to vetsinou pouzivam do 50kg na psy, co maji nad 50kg. Ale ten giant je strasne tezky uz na me na bezne venceni.
no-name ty ano, ty uz jsem vyhazovala jako nefunkcni, ale primo Flexi ne, ty vazne odchazeji po letech…
Schválně jsem se šla podívat kdy jsem Balúovi (24kg pitbull) kupovala tu Giant flexi, v březnu 2021. Na to jak dostává zabrat vypadá furt dobře a funguje na 100%. Je omlácená jak mi furt padá z ruky. Zrovna minulý týden mi spadla na beton, byla to taková rána, že jsem si byla jistá, že teď už jsem to fakt rozbila. Nic. Páska je na konci trochu odrbaná, protože ji Balú kouše a taky s tím proleze všude možně včetně plotů z ostnatého drátu, válí se s tím atd. A pružina taky dostávala co proto, hlavně na začátku, dobíhal až na konec, tahal, funguje stále stejně.
Pak mám ještě jednu, čtyřmetrovou XS, na Maggie (6kg) a případně na venčení ostatních v klidovém režimu. Tu jsem kupovala v obchodě, takže netuším kdy, ale v roce 2022 už jsem ji měla. U ní se mi začalo v určitém bodě zasekávat lanko, jen občas, nějak se tam blbě navine a pak při rozvíjení s tím musím škubnout. Jinak je jen otlučená, protože mi padá z ruky ještě častěji než ta Giant.
Prosím Vás, já mám doma flexi vodítko cca 18 let. Původní pes na něm odchodil celý svůj život (15 let). Poslední rok co Bambule oslepla ho sice nepoužívám, ale vodítko je stále funkční. Jediné co, tak se loupe pogumování z madla, ale to by šlo opravit polepením třeba nějakou lepící páskou. Velikost M, páskové.
Taky flexina….tu první zelenou na nebožku mi manžel jednou i opravoval…teď mám černou.netusim na kolik je kg.hlavne že je to páska.pri koupi jsem spiš koukala na metry(kolik je akční rádius) a ani to teď nevím…asi 8 m?🤔 Pelechy jsou přepůlená “molitanová” naše byvalá matrace z postele +potahy.ktere se dají prát+ na to přehoz z deky který peru časteji.pak klasickej pelech od rákosníků za tři kila…opotřebuji ho z obou stran ,neperu a vyhazuju.slouží v chodbě jako první nárazník na špínu. A pak klasickej povlečenej polštář. Psima má po bytě několik odpočívadel + spodní palanda v bývalém pokojíku…to je jediné vyvýšené místo ,kam sama vyleze. Jinak všude jinde visí ,než ji tam někdo hodí zadek (pro klabáky běžný stav).
Drive to vodiko ztratim nekde, nez ze se rozbije…a to vetsinou pouzivam do 50kg na psy, co maji nad 50kg. Ale ten giant je strasne tezky uz na me na bezne venceni.
no-name ty ano, ty uz jsem vyhazovala jako nefunkcni, ale primo Flexi ne, ty vazne odchazeji po letech…
Já ho mám hozenej v autě… domu ho vůbec neberu a když autem nejedeme, tak si ho tam vezmu a pak vrátím.
Giant je těžkej jak prase… já ho nenosím v ruce, ale přes plece mám pověšený vodítko a na něm pověšenej Giant. Do ruky beru opravdu vyjímečně… povětšinou psy upoveluju tak, abych vůbec nemusela korigovat ručně.
Psy na flexi připínám jenom tam, kde se to hodí, jinak choděj na normálních vodítkách.
Já mám tohle flexi, ale na 20 kg a se šňůrou, ty se šňůrou jsou lehčí. Minulý bylo taky flexi a přes milión pádů mi vydrželo 20 let a nakonec se prodřela ta šňůra a už hrozilo, že rupne, jinak by fungovalo počítám ještě léta.
Ale osobně musím říct, že to starší padlo líp do ruky a to nový mi lehce hvízdá, což teda to starý nikdy nedělalo.
Mam Flexi Neon Giant Professional 10 m/50 kg. Kupovala jsem dva kousky pred 6 lety na Otika a Leonu misto stopovacky pote, co mi Otas stopici v zachvatu radosti otocil kolem kotniku a skubnul, cimz mi prerval vazy v koleni. Obe voditka byla pouzivana minimlane dvakrat denne, ted co neni Lea se stridaj tak obden, pac Otas uz obcas nekde muze i navolno. X padu, X bouchnuti do kdeceho, X krat promocene, zabahnene, zmrzle nebo zapomenute na primem slunci a funguji porad skvele. Jednou ujmou je, ze se loupe pogumovani na rukojeti a u jednoho voditka se obcas pretoci paska pri vytazeni az uplne dokonce, takze pak udela “hrb” a nedovine se do konce. Ano, nevyhodou je vaha, fakt jsou do ruky dost tezky. Me by asi technicky stacili vahove i mensi, ale je chtela 10 metru pasku a ta se jinak proste nevyrabi. Lanko po zkusenostech se zariznutim do lytka uz nechci v baraku ani videt 🙂