Pomskyho mame uz 2,5 roku, je naprosto uzasny, mily, porad ochotny a pripraveny na mazleni, chodime na cvicak, poslouha, ale jen, dokud neni v okoli fena… a nebo pes. Jako stene ho 2x napadl jiny pes a on je nyni ostrazity a hned steka zle na kazdeho psa, co jde kolem. Jo a nas neumi byt sam, potrebuje byt stale v okoli jineho cloveka. bud mi mu prospel 2.pes, nebo nevime, mame ho stale s sebou 🙂 ale nemeli bychom. cena byla vysoka, mame jen z Nemecka, ale je nadherny. ma 10 kg. a barvy cernobile, vcetne krasne masky - jako husky
Pomsky
Opravdu krásný jako husky. Jak je to s jeho povahou a výcvikem? Říká se, že je pomsky na výcvik trochu tvrdší.
Pokud se vám vyrazí povaha huskyho, tak ano. To je riziko kříženců, že nevíte, co z nich vlastně bude.

OMG, to je zas kravina, inseminací ? Nebo jen 1,0 pomík x 0,1 SH
obráceně technicky nemožný (by jí roztrhl)

Zajímalo by mne koho napadlo zkřížení těchto dvou plemen. To jako ráno někdo ráno vstal s pocitem, že tyhle dvě plemena musí k sobě. Jinak jak píše výše Pavla S, nemám pocit, že je to povahově vyrovnaný pes. Separační úzkost, strachová agrese? Nechápu proč vzájemným křížením ničit tak odlišná a jedinečná plemena.
No koho? Pošahané amíky. Ti vymysleli i labradoodla a maltipoo. Ale v těchto případech aspoň kříží plemena stejných velikostí a podobných povah.
Ale pravda, že pes s duší huskyho, ale velikostí pomeraniana srnu asi nedožene a nestrhne.

historicky se převážně šlechtilo na povahu a výkon (prostě psi na práci různého druhu) a dnes se šlechtí na vzhled. A na povahy a vlohy po staletí v plemenech ustálené se nehledí - hlavně když ta plyšová roztomilá hračka má modré oči.
Že to pak vůbec neposlouchá (jak píše Pavla S.), protože holt samostatný husky, je očividně vedlejší.☹️

A nejsou to oba špicové, náhodou?
Husky z lajky, to je taky špic, pomeranč je prostě německý špic,
je tu někdo, kdo doopravdy zná povahu těch malých?
Jak se liší?
Že jeden tahá sáně a pravděpodobně mi půjde po slepicích víc?
(Což neříkám, že se ty velikosti měly dávat k sobě, ale jinak nevidím nic, kromě tradičních keců.)

Špic je taky samostatný, vůbec Vás nepotřebuje. Odjakživa byli na dvorech, lovili škodíky
a chránili hospodářství.
Psa musíte vychovat, jedno esi to je husky, pomík,
teriér, ovčáček, chrt.
Chovat se jako debull nemá u mě povoleno ani jeden.
U hodně lidí ale jo, že?
Co třeba mini Greonendael, šiperka, jak to asi vzniklo… vypadá i tím “lodníkem” dost jako špic…

Povahy husky a špic jsou nebe a dudy a ta samostatnost zvláště.
A historicky tihle malí špicové nebyli až tak hlídači, spíš povozníci a v podstatě už fakt dlouho slouží jen jako mazlíci.
A pomíci mají už taky jinou povahu než klasický německý špic.
Jo, zkřížit špice s čauem se taky zdálo jako dobrý nápad a ve finále i po těch letech je to pořád takový psí popelka, protože proč jako, protože povahy.

No, u nás na vsi byli kdysi skoro jen špicové a všici cizí lidi se jich báli. 😀
Mno, nevím, nevím, jestli byste huskouna vychovala, aby nelovil slepice. Kór bez dozoru..Nebo aby chodil úplně spolehlivě navolno všade.
Ale takový střední špic, to může být v hospodářství úplný požehnání, hlídá, zažene škodnou..a poslouchá.
Znám osobně jen dva pomíky, jsou překvapivě inteligentní a spolupracující. A byli teda strašně drahý, nějakých 60 000 kč, nebo snad i víc. Pro mě jsou strašně malý, bála bych se o ně.
Já sem hrozná, jak je v něčem huskoun ( a bígl), dávám od toho ruce pryč, protože jsou to většinou zdrhači.
Jinak je pomsky hezkej název, zní to tak polsky..🙂.
Nevíme, jaký mají šlechtitelský záměr, možná by se dalo dohledat ?
Ale řekla bych, že křížej “na fešáka”. Ale zas to možná bude mít míň svárlivou povahu než šiba a ta je pro svůj vzhled dost populární..

kometa:Že to pak vůbec neposlouchá (jak píše Pavla S.), protože holt samostatný husky, je očividně vedlejší.☹️
Ale on preci posloucha jak hodinky … jen teda nesmi byt v okoli pes, fena, ptak, kocka, lidi, auta, kola, deti, … pak je fakt jak ty hodinky. Svycarsky 😀
Uz se nedivim nicemu. Tuhle mi volala pani, ze pry ma ADHD psa a jeslti ji poradim. Deset mesicu, zdrha, lovi, zakusuje sousedum krlaiky a pipiny … maminka setrice, tatka husky …
Mozna to pojmenuju jinak nez “Pruser”, poslu to do USA a bude to hit 😀

To není šlechtitelský záměr, to jsou hybrid dogs z USA a prodává se jen první generace F1.

Ale to byli větší špicové, ne tihle dvoukiloví pomíci.
A taky to byli prostě nemečtí špicové a ne pomíci, kteří se prostě 100 let chovali víceméně odděleně a je to na nich dost znát, vzhledově i povahově, ne nadarmo je Anglosasové vedou jako samostatné plemeno.

Však to jsem říkala, že od běžného špica čekám, že mi ty slépky nesní.
Přesně, povaha by nemusela být úplně špatná.
Už vim, vo co jim jde.
Chcou vyrobit keeshonda. 😀

😀 moc velký

nějaké odpovědi