Aktuálně: 1 859 inzerátů280 583 diskuzních příspěvků20 018 uživatelů

Jak se vám venčí?

Daja
Daja 01.03.2025, 11:42:24 xxx:xxx.dfa1:809a
»
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 01.03.2025, 11:37:42

Žjuuu a nebál jste se? Já bych asi byla tak trochu vyklepaná.

kometa
kometa správce
01.03.2025, 13:48:43 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 01.03.2025, 11:37:42

…a neuklidili

To mně připomnělo, jak před léty již zesnulý kolega narazil na přesně takové spoluobčany někde, kde neměli co dělat. Podotýkám, že měřil 190 cm a vážil 120 kg. Žádný drobeček. Takže je z nepatřičného místa snadno vykázal. Oni se teda trochu cukali a obviňovali ho z rasismu. A on na to - já nejsem žádný rasista, vždyť mám v autě černé psy! Můžete se přesvědčit. Měl tam tři rotvajlery - no, pak už zmizeli velmi rychle.😉

Lupus4
Lupus4 01.03.2025, 15:10:47 xxx.xxx.205.61

Tihle měli evidentně strach , že budu někam volat …, ale já klasicky zapomněl doma telefon a než bych poldům vysvětlil, kde je hledat (a nemyslím, že by se kvůli koze přetrhli snahou), tak by stejně byli dávno pryč . Ledaže bych použil fintu ze známého fóru : 

Děda volá na policii, že vidí z okna, jak se mu chlápek vloupá do zahradního domku a vynáší sekačku, pilu atd…Policajt mu odpoví, že momentálně tu nikoho nemá, ale ať vydrží , že během půl hod někoho pošle aby to sepsali a zavěsí…

Děda volá znova, ať nechvátají, že ho zastřelil a už nikam neuteče…

Byli tam do 5ti minut a zlodějíčka chytli hned u auta 😉

Daja
Daja 01.03.2025, 15:19:57 xxx:xxx.f997:40a6
»
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 01.03.2025, 15:10:47

Tak to je dobrý nápad, to si člověk musí zapamatovat 👍.

bambule
bambule 01.03.2025, 17:21:01 xxx.xxx.74.204

Dnes jsem při venčení malém dostala infarkt, můj měřič stresu na chytrých hodinkách vyletěl do nekonečných výšin. Jdeme si tak s Bambulí jednou opravdu vedlejší ulici a za jedním velmi vachrlatým plotem se na nás rozběhl obrovský CC. Běhal kolem plotu a na jeho konci na něj vždy neběhl vší silou předníma nohama. Plot byl v těch místech o hodně nižší než jinde. Těch pár metrů než jsme přešli mě stálo nemálo nervů. Úplně se mi udělalo fyzicky nevolno a určitě za to nemůže chřipka, která se o mě, už pár dní pokouší. Fuj, už tou ulici nepůjdu. 

Xerxova
Xerxova 01.03.2025, 18:02:08 xxx.xxx.123.100

nejprve Yodislav tento týden - tedy bez pondělních Jizerek, ty už tu byly… Od sněžné neděle, pak sníh mizel a byla obleva a teplo… až po dnešní návrat zimy

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 01.03.2025, 18:04:23 xxx.xxx.123.100

a teď nepsí… jen z lesů kolem Liberce - většinou z jizerskohorské strany (to máme za humny) a něco je z ještědské strany (to musíme na druhou stranu města). A kytičky jsou ze zahrádky

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Bobca
Bobca 02.03.2025, 11:22:03 xxx.xxx.20.192

teda,k vám se zase vrátila zima👍ty ocúny to přežily?.. ty máte na zahrádce? a to žluté-to nebudou blatouchy,hm?

Sardullah
Sardullah 02.03.2025, 11:48:05 xxx.xxx.221.216
Tenurri:

Díky. Zrovna včera jsem si psala s kamarádkou a ta mi řekla, že její fena se na cvičáku chovala úplně stejně, v hlavě totálně zatemněno, jen se snažila běhat za jinými psy a nic jiného ji nezajímalo. Tak jsem se ptala jak to vyřešili…no odpověď byla, že přestali chodit na cvičák 😀…jakože jo, taky řešení, ale ona se psem nepotřebuje chodit mezi psy, takže jí to vlastně za tu námahu nestálo.
já bych naopak chtěla na psí akce, ať už nějakou výstavu, sporty, společné výlety, tréninky a tak, takže jó, budeme makat.

Já nechci radit, protože vím, že co se psů týče to mám hozený trochu jinak. Jen bych chtěla říct, že spoustu věcí, které v psí pubertě vypadají beznadějně, tak s tím jak dospívá se zlepšují nebo dokonce problém zmizí.

Jasně na puberťáka nerezignuju, stále vychovávám a mohla bych si klepat na rameno, jak jsem dobrá, že jsem z naprosto hrozné pyrenejské poberťačky vychovala příjemnou psí společnici… ale upřímně si myslím, že lví podíl na tom má to, že dospěla a najednou se prostě spousta věcí vyřešila sama a není to jen u Giny….

Xerxova
Xerxova 02.03.2025, 11:54:06 xxx:xxx.197a:8e6a
Bobca:

teda,k vám se zase vrátila zima👍ty ocúny to přežily?.. ty máte na zahrádce? a to žluté-to nebudou blatouchy,hm?

to žluté je talovín zimní. Ale úplně vedle jste nebyla - jak talovín, tak blatouch jsou příbuzní z čeledi pryskyřníkovitých…

Krokusům (šafránům) zima nevadí - kvetou si vesele dál. Velké barevné kultivary s velkými květy kvetou později. Tohle jsou málo šlechtěné skoro divoké - menší, štíhlé a jen růžové nebo fialové. Přišly k nám od sousedů… a pomalu migrují směr spodní sousedka. Je to takový náš místní jarní plevel - na který se těšíme my i první hmyzáci

Bobca
Bobca 02.03.2025, 12:07:05 xxx.xxx.20.192

váhala jsem nad krokusem…co je teda vlastně ocún?Pamatuju si to ze skautu-ocún naháček..měla jsem za to,že je to ono🤭nechci plevelit venčení,ale když už jsme u toho?byla jsem hodně vedle?dík za odpověď.

Xerxova
Xerxova 02.03.2025, 12:11:52 xxx:xxx.197a:8e6a
Bobca:

váhala jsem nad krokusem…co je teda vlastně ocún?Pamatuju si to ze skautu-ocún naháček..měla jsem za to,že je to ono🤭nechci plevelit venčení,ale když už jsme u toho?byla jsem hodně vedle?dík za odpověď.

ocúny kvetou na podzim. Jsou si podobné - liší se počtem tyčinek - ale nepamatuju se, kolik jich který má. Takže ocún podzim, krokus (šafrán) jaro.   ehmm  většinou, i výjimky se najdou 😄

Lupus4
Lupus4 02.03.2025, 15:25:16 xxx.xxx.205.61

Tak dneska ažuro, vyrazili jsme do obvykle liduprázdného lesíka mezi Pískem, Vrcovicemi a Novosedly. Na oblíbeném pařezu cca 25m od cesty dávám kávu a cigáro (vajgly nosím domů) a za cca 20min kolem nás prošli aniž by si nás všimli : dáma s ČsV na stopovačce, pár s kraťandou a pak chlap s drs. jozefčíkem. Oba vláčeni na vodítkách. Že si nás nevšimli lidi mne nepřekvapuje, holt se neumí v lese dívat kol sebe, ale že nás nezaregistrovali ani psi je mi divný … asi nějakej civilizační defekt. 😉 Zvlášť u toho čéva mě to hodně zarazilo. Lůďa mi dává vědět o všem hodně dopředu (zvěř, lidi, psi). Málokdy si já všimnu něčeho (někoho) dřív.

impact
impact 02.03.2025, 16:24:18 xxx.xxx.17.14

My jsme si dneska dali poznávačku po skalách v Chřibech a bylo to boží! Počasí pecka, chladno tak akorát, lidí naprostý minimum, třináctka jak nic. Sice jsme párkrát bloudili, ale vůbec nám to nevadilo. A skály naprosto parádní. Dala jsem na některý fotky popisky. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Bobca
Bobca 02.03.2025, 19:09:10 xxx.xxx.20.192
impact:

My jsme si dneska dali poznávačku po skalách v Chřibech a bylo to boží! Počasí pecka, chladno tak akorát, lidí naprostý minimum, třináctka jak nic. Sice jsme párkrát bloudili, ale vůbec nám to nevadilo. A skály naprosto parádní. Dala jsem na některý fotky popisky. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Impact-nemáte tam nové pesany??ty dlouhonohé? nebo se mi to zdá?🤭

Verun
Verun 02.03.2025, 20:53:33 xxx.xxx.220.12

OT: ten šafrán, co je ho jako šafránu kvete  na podzim…i u ocúnů některé kvetou podzim , jaro- a je to úpně něco jiného

jé odpovídám po funuse

Doron
Doron 02.03.2025, 22:05:03 xxx.xxx.166.89
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 02.03.2025, 16:24:18

To je krása nesmírná…

Orionka (neregistrovaný) 02.03.2025, 22:12:07 xxx:xxx.d26c:2ffc
Xerxova:

a teď nepsí… jen z lesů kolem Liberce - většinou z jizerskohorské strany (to máme za humny) a něco je z ještědské strany (to musíme na druhou stranu města). A kytičky jsou ze zahrádky

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Doufám, že ty krásné penízovky jste si odnesli.

Orionka (neregistrovaný) 02.03.2025, 22:18:46 xxx:xxx.d26c:2ffc
Verun:

OT: ten šafrán, co je ho jako šafránu kvete  na podzim…i u ocúnů některé kvetou podzim , jaro- a je to úpně něco jiného

jé odpovídám po funuse

Jednak po funuse, ale hlavně opačně. Šafrány na jaře, ocúny na podzim.

Doron
Doron 02.03.2025, 23:06:05 xxx.xxx.166.89

My dnes jenom na zahradě, prořezávali jsme stromy.

Fram se věnoval vnoučatům, pomohl jim vybudovat bunkr v trávě ( ale fakt, vykousal jim vchod, když viděl jak jsou marný) a pak tam celý odpoledne spolu bydleli.🤣

Gučka a Dorouš měli laškovnou náladu a pomáhali nosit větve.

Jsou utahaný a spí, jak když je do vody hodí.🙂

Fotky jsou poněkud monotématické…😂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.