Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 08.03.2025, 12:23:52
Pes je chodí ňuňat pokaždé když se krmí.Ty nejvíce ňuňací tahají vnoučata,ale ne všichni jsou mazlící a ne všem to vydrží, když vyrostou.Jeden takový mě před 14 dny prokousl prst a ještě jsem to nezahojila.Už má vyjednané u sousedů teplé místo.
Četla jsem tady o průjmech u psů a asi opravdu něco řádí,jelikož Alan měl také ve čtvrtek průjem.Nejdříve jsem ho podezírala,že někde vyhrabal nějaké své zásoby a ikdyž na průjem netrpí,tak se z toho pos….Ale v jednu v noci mě vzbudil chtěl jít ven,jenže než jsem se dohrabala po schodech dolů,posr.. rohožku.Neštěstí jen tu.Takže dostal dietu,černý uhlí a dnes už dobrý.Byli jsme ,ale včera u veta pro vakcíny králíkům a říkal,že mu tam s průjmy chodí psů teď dost.No dnes už bylo dobře,krásné ráno a naše ,na delší dobu poslední ,procházka.
Svačíme s kámoškou na Klapinově v Hostýnkách a najednou se nám za zády objevila slečna s borderou na vodítku. Rychle jsme pochytali psy, ale já nestihla chytit josepčíka Merlina (měl náhubek). A ten davaj za borderákem. Byli nos na nos, borderák asi vrčel, protože jsem viděla, jak se na něj Merlin staví. Jinak je naprosto nekonfliktní. Zařvala jsem asi pětkrát, ale úplně se na mě vyprdl. Až jsem nasraně řekla pánovi, co k nim patřil, ať ho kopne do prdele. 😂
Nakonec odběhl, dostal zjeba. Tohle fakt nesnáším a mrzelo mě to. Ale teda na druhou stranu já když vidím nějakého psa na cestě a vidím, že páneček nevidí, tak volám: mám tu psy. No škoda, že paní na nás taky nezavolala.. 🥺
A pak se nám to vrátilo. Jdeme k parkovišti, už z dálky na nás čumí dvě slečny se třema borderama (možná auo). Čumí na nás, vykládají psy, vše na volno. Tak jsem povolala svoje k sobě, že “jdeme na kraj” a obejdeme je. Slečny stále čumí na nás a na svoje psy nic. A bordery samo davaj ve smečce s řevem na naše psy. No Kevin by je poškubal a bylo to na něm vidět (měla jsem ho na sedáku). Tak baby najednou křik a honem si psy chytat. Tak já nevím, no. Kdyby nás neviděly, tak neřeknu… 😏
Ale jinak parádní výlet přes Hostýnky. Ráno v šest sraz na Tesáku. Hore kopcem na Čerňavu. Tam krásný východ slunce. A pak na okolo ke Chvalčovu, nahoru ke zřícenině Obřany a zpět k Tesáku. Boží to bylo. Patnáctka jak nic a nohy dělají už teď večer au au au. Jsem zvědavá na ráno. 😂
a teď hromada těch nepsích - když ono je fotogenické jaro… Sníh je z neděle a pondělí v lese za humny, kytičky jsou naše zahradní, Lemberk a Zdislavina studánka z úterka, potok je v lese za humny a pak je dost fotek z pátečního hledání zaniklých obcí vojenského prostoru Ralsko - Černá Novina, Medný a Holičky… Poslední fotka je dnešní ráno nad Libercem
a teď hromada těch nepsích - když ono je fotogenické jaro… Sníh je z neděle a pondělí v lese za humny, kytičky jsou naše zahradní, Lemberk a Zdislavina studánka z úterka, potok je v lese za humny a pak je dost fotek z pátečního hledání zaniklých obcí vojenského prostoru Ralsko - Černá Novina, Medný a Holičky… Poslední fotka je dnešní ráno nad Libercem
my dneska obešli čtyři Valtinovské rybníky (Hrubý, Nad Hrubým, Zaječí a Valtinovský) - zatím ani jeden jeřáb, jen volavky, labutě, kačeny a potápky a pak spousta dravců - od poštolek, přes káňata a luňáky a jednoho mořského orlíka. A krkavci nesměli chybět. Ze čtyřnožců jen občas srnčí a pak tedy ovečky s jehňátky a kravky s telátky
Ne velký munsterlandský ohař, už je to devítiletý děda, s nadváhou……
Vlastně letos už desetiletý, ach jo tak to letí. Doufám že s námi bude, co nejvíc to půjde. Jeho tatínek nakryl jeho maminku ve dvanácti letech. A když jsme si pro štěně jeli viděli jsme celý vrh, maminku a jeho tatínka. I ve dvanácti letech byl krásný, velký, mohutný a na ohaře aktivní.
Vlastně letos už desetiletý, ach jo tak to letí. Doufám že s námi bude, co nejvíc to půjde. Jeho tatínek nakryl jeho maminku ve dvanácti letech. A když jsme si pro štěně jeli viděli jsme celý vrh, maminku a jeho tatínka. I ve dvanácti letech byl krásný, velký, mohutný a na ohaře aktivní.
hanba (moje) 😉
v lese jsme mj. “potkali” motýla (Lepidoptera) žluťáska