Ronja s motejlem (neregistrovaný)30.04.2025, 17:43:17xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 30.04.2025, 16:15:03
Já uvažuju nad pořizením kočárku Innopet nebo Thule - to teda jsou vozíky primárně za kolo, ale lze k nim přidat přední kolo, stojí ale docela slušnou pálku. Obě značky mají vcelku dobré recenze, brzdy, mají nějaká ta kila, atd., ale mám nemocnýho seniora, takže zajíc není náš problém. Ono jako překlopit se umi i dětský kočárek…
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 30.04.2025, 17:43:17
No pro seniora to chápu, že kočárek celkem půjde a moc nehrozí že by ho převrhl. Ale pro 5-ti letého basenjíka, který to že má jednu přední nohu nefunkční moc nechápe, je to trošku oříšek. S ortézou jsme nějakých cca 4-5km dali, ale bylo to za mě docela na hraně i když s přestávkami a na konci jsme poponášeli. Což teda u 10kg jde, ale komfortní to moc není.
Mezi těmi vašimi psími kilečky se jedna barzojí fenka ztratí .
Kdepak…vím jaké mám limity a přeci jen musím pořád počítat s tím, že se něco stane a budou výdaje za veterinu, tak z toho mála co mám musím tvořit rezervy.
Teď jsme na veterině nechali 2200,- berňucha si urval dráp…a to je ještě “levná sranda”…navíc pořád to naráží doma na to, že krása je relativní pojem, zatímco pro mě je barzoj ten nejkrásnější pes na světě, tak chlapská část domácnosti je názorově tak, že “hrbatýho psa” by nechtěli, navíc manželovi nevyhovuje úplně chrtí povaha. A já prostě musím v tomto dělat kompromisy.
Takže budu dál tiše závidět a kochat se fotkama vašich krásných barzojích chlapečků.❤️ a říkat si “proč jsem si já nešťastná nevzala Pištu Hufnágla”😀
Ronja s motejlem (neregistrovaný)30.04.2025, 18:06:59xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 30.04.2025, 17:54:26
Naprosto chápu, dala jsem to jen do placu. Nevím, jestli se třeba lovec v kočárku řeší v nějaký skupině, ale počet lidí co do kočárku jdou, se zvětšuje, tak se poptat někde na FB? Ono třeba to Thule má slušnou základnu, jak je to vozík za to kolo, tak si říkám, že otočit ho by nemuselo být zas tak lehký (pokud to má člověk v ruce), ale je to teorie a ty peníze jsou teda velký.
Jo, já si do nedávna myslela, že našich 16 kilo odnosím v pohodě, už to taky začíná být náročný. Držím palce.
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 30.04.2025, 17:10:42
u nás taky teplo…já po práci ležing na terase,večer jsem se probrala doslova dotáhla Dafču k lesu-takže do kopce-10minut,kousek do lesa,sucho,už jsou teda konvalinky,a zpět-a prostě vleče se a nechce se jí…☹️
a to jsme šly před západem slunka….
včera cvičící vycházka kousek od domu,tak cvičit jo….
bože,když si vzpomenu,jak stěstně lítala v neděli v Krasu!!
nad kočárkem v duchu uvažuju roky…ale
tady polnačky a silnice,polnačky hrbatý/kamenitý-takže tahat se s tím třeba do kopce k lípě by nehrozilo…
A když by kočárek člověk držel, tak pes zůstane bezpečně v něm? Ne přímo tenhle typ kočárku, ale třeba v nějakým těžším typu. Omlouvám za asi blbý dotazy, hodně jsem o tom uvažovala a ztroskotalo to na tom, že si to prostě reálně nějak neumím představit… Oba jsou basenji, oba mají silný lovecký pud a pak je prostě neupoveluju. Tak jestli je reálný, že by 1 člověk zvládl najednou jak psa v kočárku tak na vodítku, když chtěj lovit…
Nejsem si jistá, jestli by to bylo bezpečné v jakémkoli kočárku pro Vašeho basenjiho. Úchyty tam jsou, ale mají nějakou menší vůli, tak, aby skokan nevisel z kočáru, jak rampouch ze střechy.
Ostatní kočárky jsou vyšší, a to bych měla obavu i u toho mého. Bělouš sice nemá chutě k lovu, ale přesto jsem uvažovala o tomto konkrétním kočárku i proto, že je nízký. Přeci jen, kdyby náhodou, má to dolů na zem kousek a nepřerazí se a může spodem vylézt a zase tam vlézt. Zítra asi popojedeme vlakem a možná kočárek vezmeme. Bude zase hííc. 🤔
Zlatá fenka je sestřička ze stejného vrhu mých kluků, taky na S, takže Sherinka a je úplný sluníčko. Nejen krásná, ale i milující, všechny vítá,pořád pusinkuje a co je hlavní, pořád se na všechny usmívá. Nechala si ji chovatelka, takže ji máme blízko a máme ji moooc rádi 🥰🥰🥰
Zlatá fenka je sestřička ze stejného vrhu mých kluků, taky na S, takže Sherinka a je úplný sluníčko. Nejen krásná, ale i milující, všechny vítá,pořád pusinkuje a co je hlavní, pořád se na všechny usmívá. Nechala si ji chovatelka, takže ji máme blízko a máme ji moooc rádi 🥰🥰🥰
Hele takovej dotaz ze zvědavosti…já to teda pozorovala mezi afgány…těmi, co jsem znala, že holky byly takový větší šmajchlířky, zatímco kluci spíš takoví rezervovaní. Tak jestli je to třeba i u těch barzojíků?
my dneska byli na krásném výletě za výhledy a kvítím v Českém Středohoří. Nejprve Holý vrch u Hlinné (taky zvaný Lysá hora) a protilehlý vrcholek Hradiště (koniklece už střapaté odkvetlé, ale jinak spousta kytiček všech barev a taky spousta oveček všech barev). A pak jsme popojeli kousek ke Skalici a obešli rezervaci Bílé stráně - orchidejky ještě nekvetou zcela, ale zase záplava sasanek lesních stála za to. Ty u nás rozhodně nemáme - my jen ty hájní.
3 hodiny autem (2x hoďka a půl) a 4 hodiny pěšky - většinou na sluníčku, psíček zdá se bude až do večera hodný. Ale vláčela jsem mu na zádech masitou svačinu i dva litry vody, takže nestrádal…
my dneska byli na krásném výletě za výhledy a kvítím v Českém Středohoří. Nejprve Holý vrch u Hlinné (taky zvaný Lysá hora) a protilehlý vrcholek Hradiště (koniklece už střapaté odkvetlé, ale jinak spousta kytiček všech barev a taky spousta oveček všech barev). A pak jsme popojeli kousek ke Skalici a obešli rezervaci Bílé stráně - orchidejky ještě nekvetou zcela, ale zase záplava sasanek lesních stála za to. Ty u nás rozhodně nemáme - my jen ty hájní.
3 hodiny autem (2x hoďka a půl) a 4 hodiny pěšky - většinou na sluníčku, psíček zdá se bude až do večera hodný. Ale vláčela jsem mu na zádech masitou svačinu i dva litry vody, takže nestrádal…
Já si to čtu fakt jak chachar…takže místo “Ale vláčela jsem mu na zádech” jsem četla “Ale vláčela jsem HO na zádech” a říkám si “Cožee 😲” a pak dočtu “masitou svačinu i dva litry vody…” a tedy jsem zjistila můj omyl …uf…když jsem si to představila v reálu, jak vy máte naloženého Yodislava na zádech..😂