Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 22.05.2025, 08:11:23
Ne, jen takhle ty nevolnosti, a já si fakt myslím, že ta slinivka je u vás z toho, že se to uklidní.
Je fajn, že zareaguje. Je to taková jejich přirozenost, to je člověku jasný, ale bohužel v dnešním světě, kde je právě přepsíno, to prostě nejde, když ten pes je z těch, který to jedou. Držím palce.
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 22.05.2025, 08:29:00
, tak jsme to zase zkusili i úplně na volno. A bylo to moc fajn
👍 gratuluju. To je taková paráda, když člověk vidí, jak se ten pes rozvíjí, jak se to posunuje, jak líp a líp funguje, jak mu to učení jde…..je to skvělej pocit, že jo?
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 22.05.2025, 07:51:24
V podstatě jsem to samý dělala u psa syna.Alan má povel ať tě to ani nenapadne.A asi i tím,že to ty psy už učím od počátku jak začnou mít takové snahy,tak už podle jejich chování poznám,že tam je něco zajímavého,co by mohli víc zkoumat a už řvu předem.Alana to teď už ani nijak nevzrušuje,to už musí být opravdu od feny v nejlepším,ale i tak začne nejdřív koukat na mě a je tedy důrazně upozorněn.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 22.05.2025, 09:07:32
Jo rozhodně. Někdy má člověk pocit, že to bude střeštěný potrhlo asi napořád, ale pak vidím, jak chce spolupracovat, jak si to sedá a vím, že to bude super parťák. Vlastně už je. Očekávám teda nástup selektivní pubertální hluchoty, ale myslím, že to zvládeme a pak to bude fajn pes. Když mu to nebudu moc kazit. 😀
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 22.05.2025, 09:33:05
mladýho vysavače doplněno o “odevzdej!"
🙂
To mi připomnělo…. léta usilovný práce s profesijounální bufetářkou Taliprdnicí…. letos jsem si na zahradu dovezla zahrádkářský poklad - uleželý koňský hnůj….. přijde za mnou pes, v hubě má hnědou koudel a jde se mi pochlubit 😀 . VONA!!!. A mě pak mrzí, že jí musím říct, že je prase, aby to nechala bejt. (a někdy dělám, že to nevidim, aby taky měla něco ze života 😀 )
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 22.05.2025, 08:11:23
Gučka, můj nejstarší, se mnou chodil pět let do práce do centra Prahy, tam to byl opravdu humus, špína od psů i od lidí na dlažbě, bývalo mu taky občas špatně. Hlídala jsem ho a z toho byl zase chudák celej zneurotizovanej.
Když teď háraj feny, chodíme radši do lesa, tam toho v jehličí moc benablížou 🙂.
Ono se říká, že si na to psi zvyknou a měli by přestat reagovat, ale některej si nezvykne. Gučka se nechová jako nějajej bláznivej hormon, poslechne ale hodně ho to rozrušuje.
Když jsme dělali v sobotu zkoušky, byly u nás na cvičáku v pátek odpo před tím holky cvičit agi s háravkama, myslím, že se to na Framově výkonu docela odrazilo.
ale poznala 😉jste na tu veterinu nakonec sla. A ze ne drive? Taky nemuseli drive nic najit!
minulý tyden jsem skoncila na veterine se svym vovcackem. Ani ne moc s prujmem - ten to uplne nebyl, ale podezreni na krev ve stolici jsem mela jeden vecer a druhy den rano vyhodil stavy. Vetka mu dala ATB - mj. Prislo mi to skoro zbytecne.
Sla jsem tam spis pro svuj blby pocit - on docela maskuje problemy, tvari se porad spokojene. Vecer uz mu “nic nebylo”. Ale ze byl na lecich, nechala jsem ho v klidu do konce tydne. A ted v pondeli, na treninku - mi fig prerusil obrany, ze porad mu jeste neni dobre. Tak blby pocit nelhal…
A u nej to byla infekce. Starsi pes nic - ten uz je imunni, ale probehlo nam to po mladych psech zase… Nakazilo se jich vice. Vsechno mladosi.
A z venku to nemel urcite, mezi psy nechodime 😄 Takze nejen z vylizovani haravek je zanet zaludku - behaji i ruzne infekce mezi psy. A ti mladi jsou k tomu nachylnejsi
Jeste jedna vec me napada -on se ten pripadny zanet zaludku strasne blbe dolecuje. Porad se to a rado vraci…
Pred par lety ( taky to byl mladas teda) jsem to resila skoro mesic - bylo teplo a jak pes porad mel snahu pit venku kdekoliv - i to stacilo, aby jsme se cyklili a neslo poznat, co je pricina a co dusledek. Ale strasne zle uz mu bylo, odmital jist, po vsem uz mu bylo blbe. I po dietach. I ta slinivka byla ve hre. Nakonec pomohl starsi vet dobrou radou (bacha na tu vodu venku a uplne nova dieta, co jeste nezral) a pak dalsi mesic krmeni gastrointestialek, aby se uplne srovnal.
a já k tomu ještě dodám svoje oblíbený - rýže není vždy pro každého pacoše vhodná. Bubinka moje první neměla problém s vařenou rýži, když ji dostala normálně jako přílohu, ale! Jakmile to bylo v rámci zdravotního problému - vzniklé mou dietní chybou, ale to asi nebude podstatný, podstatný je, že kdybych ji poslechla a tu rejžu jí furn nevnucovala v rámci diety, jako jsem to udělala následně, mohly jsme mít vyřešeno mnohem dřív. Pak jsem se tak popídila a ano, rýže ač uvařená hodně, může prodlužovat - či být - tím problémem. Efe tu zmiňovala vyměnit rýži třeba za brambory - moje oblíbená součást diety, či batáty. Uvařit, rozmasakrovat - stejně jako to maso, mrkev a podávat po menších porcích, co nejčastěji, aby tělo nemuselo makat, mělo čas se hojit, a najedlo se. Obrat k lepšímu byl velmi rychlý.
Ad ta slinivka - dám jiný příklad - sousedka babička odhučela do nemocnice s prudkými zažívacími potížemi - já si troufnu říct, že jsem pak detekovala i příčinu, kterou doktoři nehledali - plněná paprika,resp. ta tenká stěna , která se dokáže nalepit na stěnu žaludku a už je problém -zvracení, průjem - ne u každého, ale u hodně stará paní bych si byla víc, než jistá, podle toho, jak mi popisovala průběh. No a proč to píšu, nemá cukrovku, a její vnučka byla vyděšená z toho, jak jí vylítr cukr. Jenže - to je prostě reakce těla na stres, který tam probíhá. Stejný to měl po operaci můj muž, ten teda zvýšený cukr má. Nicméně oběma se to vrátilo do normálu. A tak si myslím, že u toho Jacka to může s tou slinivkou být obdobně - tělo je ve stresu, orgány nějak reaguju, až se to pořeší, problém třeba nebude. Moc bych vám to oběma přála. Nechci to “bagatelizovat”, či dávat nějaký planý naděje, jen píšu, že to tak třeba může být.
Díky za poznatky. Poptám se zítra vetky, jestli by to nemohl být i “jen” zánět žaludku a jestli to budou také schopní vyčíst z výsledků.
Asi by to byla ta lepší varianta. Páč u tý slinivky…akutní zánět se mi moc nezdá a druhá možnost - EPI mi přijde horší s celoživotní dietou a dodáváním enzymů. Včera jsem celý den “ležela” ve článcích na netu. Ale nejsem žádný odborník.
Dnes mám v plánu uvařit po práci brambory, včera měl na večeři i na snídani dnes ještě rýži, páč to bylo namixované v lednici.
Zítra teda ráno před odběry dostat nic nesmí, ale vezmu mu jídlo do práce a zkusím ho krmit 4x denně.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 22.05.2025, 12:35:28
no - nedavam mu to ani normalne - tak to nechci davat, kdyz je mu zle.
bezne brambory neji, br kasi jo, tu sezere - protoze maslo 😀ale nenazere se z toho- lzicku a tim konci. ani kurata ja moc nekrmim.
zna nekureci gastro konzervy (z treninku stop), tak tu vetsinou nejake mam. ty mam vyzkousene, ze je vovcacek sezere vzdycky a sedi mu to. Tak nechci skrabat neco, co nesvedi. Vim, ze jsou psi, co naopak konzervy vubec nesmi, ze je prozenou. Ale on asi -kdyz uz je to nezravec priloh - se rozhodnul, ze bude konzervovy😀
canici? to je neco jineho! Ti zboznuji brambory i br kasi kdykoliv, nemusi se kvuli tomu ani pototo 🤣