Aktuálně: 2 562 inzerátů242 271 diskuzních příspěvků18 758 uživatelů

Jak se vám venčí?

Sardullah
Sardullah 19.05.2025, 15:28:50 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 19.05.2025, 14:59:59

No super👍…ale vždyť to není navždy…a jestli je ochoten pozřít jednou denně nějaké syrové kuřecí křídlo nebo stehno, tak bych to neviděla tak černě. Nebo pokud ne, tak abychom trochu doplnili vápník, tak bych mu do toho klidně přimíchala trochu rozemletejch vaječnejch skořápek…ale fakt bych si s tím nedělala hlavu, i kdyby to měl jíst takhle třeba celý týden…

Navíc sice ste furt ještě ve vývinu, ale už to není to období hektického růstu, tak si nějakou nevyváženost na omezenou dobu můžete dovolit…

šavlozubka
šavlozubka 19.05.2025, 15:39:56 xxx.xxx.167.31
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 19.05.2025, 14:42:33

Jo. Chodím pást psa. Nejraději pampelišky. Mu říkám, že trpí krizí identity. Že si asi myslí, že je finská koza. 😀

šavlozubka
šavlozubka 19.05.2025, 15:55:41 xxx.xxx.167.31

Tohle počasí mladýmu vysloveně vyhovuje. Dneska byl na odpolední procházce mimořádně spolupracující a pozornej, takže jsem ho i pustila úplně na volno. 🙂

Doron
Doron 19.05.2025, 23:10:27 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 19.05.2025, 10:44:46

Psi většinou nežerou trávu, ale pýr, on je léčivý a detoxikační. Je to taková ta dlouhá tráva, já si ještě nedávno myslela, že jsou to takový ty plazivý bodláčky..😅

Moji se pasou každý den 🙂.

Jack si dělá takovou dietu, já bych na něj dala.

Asi i k vetovi bych zašla, ať máte klid.

Jsem docela velkým odpůrcem krmení krmné dávky z ruky, jednak si myslím že je to nezdravý ( trávicí trakt si neodpočine a nevyprázdní se) a druhak psi  při cvičení sežerou to, co by jinak nesežrali, je to už tak blbě napodmiňovaný, dělají to automaticky a někdy i jen tak ze slušnosti, protože to chcete.

Framík si dnes na vycházce radostně běhal pro pamlsky a pak jsem zjistila, že je nenápadně fluše.😅

Možná, že Jack je teď  přetažený, vzestup testosteronu, městské prostředí, výstava, háravky, hodně podnětů, hodně cvičení, hodně nároků, hodně stresu. On asi bude citlivý pes.

Já bych dopručila takovou regerační pauzičku, navařit kuře s mrkví 🙂 a zařadit dlouhé vycházky v přírodě bez programu. Vypadá to, že má trochu zavařenou hlavičku..

Taky se připojuju ke gratulacím !

Sarah01
Sarah01 20.05.2025, 07:06:57 xxx.xxx.11.197
Doron:

Psi většinou nežerou trávu, ale pýr, on je léčivý a detoxikační. Je to taková ta dlouhá tráva, já si ještě nedávno myslela, že jsou to takový ty plazivý bodláčky..😅

Moji se pasou každý den 🙂.

Jack si dělá takovou dietu, já bych na něj dala.

Asi i k vetovi bych zašla, ať máte klid.

Jsem docela velkým odpůrcem krmení krmné dávky z ruky, jednak si myslím že je to nezdravý ( trávicí trakt si neodpočine a nevyprázdní se) a druhak psi  při cvičení sežerou to, co by jinak nesežrali, je to už tak blbě napodmiňovaný, dělají to automaticky a někdy i jen tak ze slušnosti, protože to chcete.

Framík si dnes na vycházce radostně běhal pro pamlsky a pak jsem zjistila, že je nenápadně fluše.😅

Možná, že Jack je teď  přetažený, vzestup testosteronu, městské prostředí, výstava, háravky, hodně podnětů, hodně cvičení, hodně nároků, hodně stresu. On asi bude citlivý pes.

Já bych dopručila takovou regerační pauzičku, navařit kuře s mrkví 🙂 a zařadit dlouhé vycházky v přírodě bez programu. Vypadá to, že má trochu zavařenou hlavičku..

Taky se připojuju ke gratulacím !

Moji žerou určitě trávu, i s kořínkama. 😄 Budu muset vyset nový trávník asi. 

Tenurri
Tenurri 20.05.2025, 08:15:08 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 19.05.2025, 23:10:27

Díky, ono to asi zní, že furt něco děláme, trénujeme a furt někde jsme 😀…to není pravda, jen ty běžné věci sem nedávám. Většinou jsme (já) v týdnu po práci líní, tak jen procházkujeme, já potřebuju taky vypínat 😀. A o víkendu taky často jen chodíme po loukách a lesích a přibereme brašulku, oni si vyhrají a pak procházkují a vyčuchávají myšky a imitují polární lišky při “lovu” 😀…vzhledem k tomu, že jsou jak stádo slonů, tak všechny myšky bezpečně zmizí hned jak přijdem někam na louku…

Naopak kolem mě jsou se psama mnohem aktivnější než já, mám oproti nim pocit, že se neskutečně flákáme 😀 …

Tenurri
Tenurri 20.05.2025, 08:54:36 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 19.05.2025, 23:10:27

Jinak Jack se pase i na kočičí trávě na balkoně (to je myslím šáchor). Nejvíc žere trávu když dostane syrové maso, to dostává teď prakticky jen kuřecí křídla a srdíčka, sem tam něco z krůty co mám aktuálně nabalíčkované v mrazáku. Vepřové jsem zkoušela jednou, z toho byl mega průjem. Hovězí teď nevím, to jsme dlouho syrové neměli. Kuřecí prsa mu vařím. Nám právě veterinářka říkala, že ho nemáme nechat tu trávu nějak víc jíst, že z toho pak zvrací a že pokud je to třeba 2x do měsíce (zvracení), tak by to neřešila, že to je normální (to nám říkala už dřív). 

Jenže stejně jak mu nejsem schopná zakázat pít vodu z řeky, tak mu nejsem schopná ani zakázat jíst trávu, obzvlášť když je na volno a to bych ho musela “buzerovat” furt.

Plus jak jsem psala tak frustrovaně žere trávu i když jen neví co se sebou 😀 …

Uvidím jak se to bude nějak vyvíjet do konce týdne a kdyžtak ho objednám. Včera na veterině byl, ale na očním. Šli jsme zjistit, jestli mu zmizela persistentní pupilární membrána, kterou měl diagnostikovanou od pana Beránka před odběrem. Tak ji pořád má, naštěstí tu nejméně špatnou variantu a neměla by mu nijak vadit.

Má tu iris-iris PPM, prý jsou i horší varianty, které se přichytí na jiné části oka a můžou poškozovat zrak.

hmn
hmn 20.05.2025, 09:13:20 xxx.xxx.50.168

“Nejvíc žere trávu když dostane syrové maso”

maso provokuje tvorbu žaludečních kyselin, tak by to i sedělo, že mu není dobře

Oba mí psi se na jaře pásli, bez zvracení či jiných potíží
Moja ne, když se pustí do trávy = není jí dobře

Tenurri
Tenurri 20.05.2025, 09:17:09 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 20.05.2025, 09:13:20

A co tedy s tím? Dávat mu jen tepelně upravené maso?

Verun
Verun 20.05.2025, 09:48:39 xxx.xxx.220.9

Jak začne rašit tráva, bulina se pase jako srnka, a pak to taky kadí jako… ta tráva projde celá . Dělá strašný zvuky, když to na sucho polyká, ale očividně jí to je jedno, já bych už blila, polknout tak dlouhou trávu.…vybírá si pěkné široké listy… dřív se i někdy  hned poblila, teď už většinou ne. …

Tenurri
Tenurri 20.05.2025, 10:04:22 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 20.05.2025, 09:48:39

Jack vždycky dostane úplně hysterák, když kadí a ty stébla trávy se zaseknou napůl vevnitř a napůl venku.

efe
efe 20.05.2025, 10:05:54 xxx.xxx.64.15

Eliška žere trávu úplně obsesivně… celou procházku škube tu dlouho ostřinu a žvejká. V zimě žvejkala i tu suchou stařinu. Přikládám to tomu, že se do půl roku věku nedostala ven a tráva je něco vzácnýho. Občas toho má plnej bobek, ale tak co, vyčistí si střívka. Když už to přehání, tak koriguju. Je zajímavý, že na zahradě jí ta tráva nezajímá.

šavlozubka
šavlozubka 20.05.2025, 10:47:01 xxx.xxx.167.31

Co že se mladej pase na trávě a pampeliškách jako koza. Ale ten malej mamlas je úplně šilenej po takový tý hnusný spařený trávě po sekání. To mu vždycky tahám hnusnej slepenej chuchvalec  pomalu až z krku, protože to vdechne jak had. I když teda na chcíplý žáby to nemá. Brrr. Jednou jsem mu tahala z držky mrtvou žábu třikrát za procházku. Já co to zas sebral, myslela jsem, že šišku, a pak koukám, jak mu z tlamy trčí nožička. Jsem měla málem infark. A on na mě kouká, co jako ječím. Důstojnost v tahu. Ale příšerně jsem se lekla. Živý mi nevadí. Tu klidně vezmu do ruky. Ale mrtvolky  nedávám.😅

Sarah01
Sarah01 20.05.2025, 12:44:28 xxx.xxx.11.197

Pro ty, kteří nechodí na FB, ještě dám rodinnou fotku z klubovky. Zprava Cherry, její mamka Nika, polorodá sestra Izzy, Cherrynky dcera Becky a synoveček Barney.

Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 20.05.2025, 12:51:02 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 20.05.2025, 12:44:28

To je etalon vysmátosti! 🙂

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 20.05.2025, 22:11:19 xxx.xxx.153.254

Ježíš toto letí, malej už měl o víkendu 7měsiců a začíná být  další velkej brácha.

Na poslední foto plyšáci v sousedství 😍

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Verun
Verun 20.05.2025, 23:02:40 xxx.xxx.220.9
efe:

Eliška žere trávu úplně obsesivně… celou procházku škube tu dlouho ostřinu a žvejká. V zimě žvejkala i tu suchou stařinu. Přikládám to tomu, že se do půl roku věku nedostala ven a tráva je něco vzácnýho. Občas toho má plnej bobek, ale tak co, vyčistí si střívka. Když už to přehání, tak koriguju. Je zajímavý, že na zahradě jí ta tráva nezajímá.

bulina v zimě žere suchý listí- dubový. jj taky si myslím, že to někdy přehání, tak jí sjedu, že by už stačilo….pomáhá na chvilku, prostě se tím zeleným musí napchat a zapít vodou z louže. 🙃

Verun
Verun 20.05.2025, 23:04:33 xxx.xxx.220.9
Tenurri:

Jack vždycky dostane úplně hysterák, když kadí a ty stébla trávy se zaseknou napůl vevnitř a napůl venku.

mám připravený pytlík na ruce a pomáhám “porodit” , jemným tahem…jinak by jsme tam stáli dodnes. 

šavlozubka
šavlozubka 21.05.2025, 00:06:54 xxx.xxx.167.31

Dneska jsme s mladým potkali k hraní svolného kámoše. Pánové se parádně vylítali, poměřili si délku jazyků a mladej se přiměřeně unavil. 🙂

A asi si trochu fňuknu. Mladej je na pohmat takové akurátní psí děcko. Ale má chlupy. Hodně chlupů. Člověk hmatá, hmatá a nejdřív nahmatá chlupy a zase chlupy a pak možná psa. 😀 No a jak je takhle chlupatej, tak mi doma tvrdí, že je tlustej. A můžu stokrát vědět, že to není pravda, stejně to zamrzí. 

Obrázek Obrázek Obrázek
Sarah01
Sarah01 21.05.2025, 06:40:29 xxx.xxx.11.197
Dublinbarzoj:

Ježíš toto letí, malej už měl o víkendu 7měsiců a začíná být  další velkej brácha.

Na poslední foto plyšáci v sousedství 😍

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Rostou hrozně rychle, ani si to člověk neužije. Já předváděla na výstavě svůj odchov, chlapec už má 37 kilo a tahá jak bejk. 😄

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.