acher:to vztahuje na seno
Fakt ne, že trávy u nás je, že by se dalo sekat. Ale ne sušit. Všechna zeleň je bujná a snad i ovoce bude.
👍
toto je tak dobrá diskuze!
člověk tady mrkne,pokochá se a hned má hezčí den!
Xerxová a její tryskáček🙂
Doron a její krásný fotky s mrakama--který se mě díky mým trpaslíkům moc nedaří fotit…
pak tady 2 naše šikovné dogtrekařky!!!!!
no nemá to chybu!!!!
Já nic zkoušet nemusím.. u nás je to tak max 5 kiláků, pak se mi zašprajcne Gina a je potom ochotná jít pouze směr domov a nebo směr auto… pokud jsme na prochajdu přijeli. A bez psa nějaký chození postrádá smysl.
Ale i za mlada jsem měla takovej nějakej strop, kdy to bylo na pohodu 20 kiláků, pak už jsem toho měla plný zuby a nebavilo mě to.
Neumím si představit, že bych ušla takovou štreku…. klobouk dolů.
chodíme běžně do 15 kiláčků, do 25 km to jde bez větších problémů. Nad už je to někdy nepohodlné - a tak si netrháme plíce 😉… a přes třicet nechodíme nikdy. Jsou trasy, kde je patnáctka krátká a kde je to velevýlet. Takže i s převýšením při plánování počítám.
Klobouk dolů před trekaři, jsou dobří oni i psi
acher:to vztahuje na seno
Fakt ne, že trávy u nás je, že by se dalo sekat. Ale ne sušit. Všechna zeleň je bujná a snad i ovoce bude.
To je úžasný výkon! Smekám. Tedy jsem nadšený turista, ale moje životní maximum je 42 za den. A teď s malými dětmi jsme rádi, když zvládneme za den desetikilometrový výlet. 😂 A s mladým pánem jsme aktuálně na nějakých deseti maximálně dvanácti za den za tři větší venčení dohromady a ještě si připadám kolik toho spolu nenachodíme, protože většina místních obkrouží nutné minimum a možná jedno delší denně. Plán je tedy večerní procházku postupně prodlužovat (mám tu celkem pěkné šesti a osmikilometrové okruhy a jeden obsahuje i psí hřiště), ale zas to nechci přehnat, dokud roste jak zběsilej.
To je pravda s tím převýšením a taky se zátěží. Na treku kolem Mt. Blancu jsme chodili denně okolo 12 km. Ale převýšení bylo i 1200 m za den. A na zádech nějakých 15 kg. A teď s drobkama, když chodím ven, tak toho nejmladšího mívám na zádech a ten už má nějakých 14 kilo taky. A ono se to nezdá, ale je to dost.
👍👍, dva palce a všechny superlativy, které vás napadnou 🍀
Doron krásná rozjuchaná smečka a povedený světlý kamarád, občas se ti kříženci krásně vyloupnou. Framík je takovej super medvěd.
Studený a mokrý máj dá narůst dostatku trávy a tím i sena pro dobytek.Když je teplo a ještě sucho tráva rychle naroste do květu,ale je řídká a je málo sena.
Proto i přísloví : V máji nemá pastýřovi oschnout hůl.
To není opravdovej kříženec, to je ta nová ráce.😅
Ten labradoodl. Povahově moc fajn pejsek.
Framík z něj byl úplně nadšenej, štěkal na něj takovým tím vysokým, vzrušeným hlasem, takovýho ho moc neznám. Myslím, že si nejdřív myslel, že je to ovce.
Zavřela jsem na chvíli Dorona, aby si mohli pohrát, on mu jinak vždycky každýho kamaráda vyfoukne.
😀😍, já vím, ale i tak povedenej. Znám tři, jeden úžasnej, jeden katastrofa, jak povahově, tak vzhledově. Třetí krásnej, ale agresivní. Ona ta genetika je potvora a plemenářská práce trvá. Z Framíka nadšení tryská.
Doron:My hezký počasí, příjemně chladno, žádný lidi, byla s námi kámoška Škumpa a pak nás ještě přišel navštívit mlaďounkej labradoodkík.
Já tak koukám na Framíka…takovej pan briardí pes🤗…jak ten čas letí, nedávno to bylo takové střapaté stvořeníčko samá ruka samá noha…
Ještě ze včerejška. Potkali jsme asi roční rasličku, se kterou si mlaďoch úžasně vyhrál. Dneska máme odpoledne domluvené společné venčení s o měsíc starší kříženkou špice, tak uvidím, jestli bude slečna svolná ke hraní s tím naším třeštiprdlem.
tak dnes blátivo zelený výlet s jediným psím kamarádem,ze kterého není Dafča psycho-lapina Charlie,jela s ním v autě,capala spokojeně s ním i!!! to vypadalo,že se napijí s jedné misky zároven!!!heč!!!🙂
takže ráno do Těšan,tam kousek venčení a pak rozhledně a za ní okruh
Dafi nadšená-furt hledala pařezy a BĚHALA!!!!pejsci si počmuchaly,my pokecaly,nezmokly,tráva sytě zelená-balzám na oči,
zase trochu jinej les než u nás,a jiná květena-akorát já mám některý fotky rozmazaný jak jsem zkoušela různý tlačítka….
Tak společné venčení nedopadlo tak, jak bych si přála. Čubinka byla dost nesocializovaná a byl úspěch, že na mladého pána přestala vrčet. Většinu procházky se nesla. Myslím, že bude úspěch, když se dopracujeme k tomu, aby mohli jít vedle sebe a malá se nebude bát. Na nějaké hraní to vzhledem k velikostnímu rozdílu a hlavně povaze čubinky moc nevidím. Ale máme aspoň s mladým pánem společnou fotku.
u nás je hodně mokrý víkend (naštěstí - už to bylo potřeba). Včera dopoledne jsme stihli delší výlet ještě bez deště, za odpoledne pak napršelo 12 mm. Večer teplota klesla pod 5 stupňů. Ráno bylo 6 stupňů, a za mírného mžení a mlhy jsme oběhli lesní okruh. A pak začalo lejt - už napadalo od půlnoci 16 mm a momentálně je zase jen 6 stupňů (dneska jsme devět stupňů neměli…)
šavlozubka:K tomu počasí. Když jsme včera odpoledne šli na vyhlídku, tak tam ten strom ještě nebyl. Cestou zpět už jo. Nebylo mi dvakrát volně, když jsem to viděla a byla jsem ráda, když jsme byli z lesa venku. 😲
Tak z toho bych byla celá opocená, věřím, že Vám z toho bylo úzko.🙈 Však určitě tady Váš malej běhá bez vodítka a Vy koukáte po něm, kam metelí a ne po stromech…mám respekt chodit lesem se vzrostlými stromy, po fujavici obzvláště. Opatrujte se!🌷
Dafi:tak dnes blátivo zelený výlet s jediným psím kamarádem,ze kterého není Dafča psycho-lapina Charlie,jela s ním v autě,capala spokojeně s ním i!!! to vypadalo,že se napijí s jedné misky zároven!!!heč!!!🙂
takže ráno do Těšan,tam kousek venčení a pak rozhledně a za ní okruh
Dafi nadšená-furt hledala pařezy a BĚHALA!!!!pejsci si počmuchaly,my pokecaly,nezmokly,tráva sytě zelená-balzám na oči,
zase trochu jinej les než u nás,a jiná květena-akorát já mám některý fotky rozmazaný jak jsem zkoušela různý tlačítka….
No krásný, krásný, Dafi.🌷 Ti šneci na svačině a to (ne)divoký prase za plotem 👍👍 nebála jste se jej nebo co říkali psi na něj?? 🤔 hezký fotky!
To jsou krásní povaleči 🍀