Aktuálně: 2 743 inzerátů262 047 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Jak se vám venčí?

Sarah01
Sarah01 28.05.2025, 13:09:23 xxx.xxx.11.197
Zrzavci:

Ad ta vysoká tráva. Snad nebude vadit, když napíšu jednu takovou poznámku a nebudu za přemoudřelýho mudrlanta. Že teď jak je období mláďat, tak tý vysoký trávě je lepší se vyhnout i nejen kvůli klíšťatům. Ono to člověka nenapadne, ale bývají tam, bývají. 

U nás je louka skoro u baráků, 20 let tam cvičíme, chodí tam dost lidí a schovávají se tam kočky. Zrovna včera vyběhla jedna zrovna psovi před čumákem, už byl na vodítku, tak jsem se viděla, že letím, ale ustál to a já taky.

Zrzavci
Zrzavci 28.05.2025, 13:15:12 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 28.05.2025, 13:09:15

Ne, no, jasně, že není louka, jako louka, já to nepsala nijak cíleně na někoho, obecně právě - spíš , že to leckdy lidi nemusí ani napadnout. Páč ono to zvíře může ležet klidně na kraji tý louky a člověk si řekne, že tady nic přece. U nás na chalupě na naší louce před lety měla srna takhle položený srnče, přesně na hranici nízko sekaný trávy a tý vysoký.  Úplně blbě. Já se nejdřív hrozně lekla, když se to prtě zvedlo a šlo za mnou a pak jsem utíkala před srnčetem za plot 😀 😀 

šavlozubka
šavlozubka 28.05.2025, 13:24:05 xxx.xxx.167.31
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 28.05.2025, 13:15:12

U nás občas potkám ušáka nebo bažanta mezi barákama, ale na tý vyhlídce za šestnáct let, co chodím se psem jsem potkala maximálně veverku a hřivnáče. Ale já se nedivím. Ono je tam veřejné ohniště a obzvlášt za pěkného počasí takovej provoz lidí, že by tam žádné příčetné zvíře mládě nenakladlo. A na srny je to moc malej kus lesa uprostřed zástavby. Tu jsme potkali o víkendu v Kunraťáku. Přeběhla nám před cestu, ale mladej si jí teda nevšiml.

Zrzavci
Zrzavci 28.05.2025, 13:30:47 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 28.05.2025, 13:24:05

Jojo, my mívali zajíce i na podestě  😀 . No ale když je tam, tak někde taky ty potomky mít musí, mi teď došlo. Jen teda nevím kde, protože jsem taky na sídláku na mrňousa nenearazila. O kus dál jo. 

U nás v Řepích normálně kempovaly srny v polích za barákama.

šavlozubka
šavlozubka 28.05.2025, 13:39:06 xxx.xxx.167.31

Jinak teda dnesk  přemýšlím, jak spáchám odpolední venčení. Včera jsem si dala do těla a šla venčit se zátěží nejen odpoledne, ale i večer, abych mládě uspala, a asi jsem si blbě hnula s ramenem. A teď váhám, jesti bude lepší ho zase hodit na záda nebo snést (a vynést) kočár, protože mi celý venčicí okruh ještě neuťape a navíc skoro pětiměsíční chlupatý potrhlo je líp řiditený než batole. 😅🙈

Zrzavci
Zrzavci 28.05.2025, 13:43:05 xxx.xxx.226.62

ebo snést (a vynést) kočár

není tohle schůdnější varianta - sice musíte manipulovat s kočárkem, ale na zádech budete mít prtě celou dobu, to rameno si neodpočine. A počasí taky spíš hraje pro ten kočárek? 

keriton
keriton 28.05.2025, 14:08:56 xxx.xxx.66.145
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 28.05.2025, 11:52:49

Mám furt toho samýho vořecha 😉

Myslím, že na každýho psa jdou klíšťata jinak. Na krátkosrstýho bez podsady tehdy moc nešly, na tohoto s trimovací srstí a hustou podsadou jdou hodně. Necházím lezoucí klíšťata doma na nejroztodivnějších místech, nejčastěji samozřejmě na gauči, ale klidně třeba i na zdi… Letos je to určitě daleko horší než loni.

Zrzavci
Zrzavci 28.05.2025, 14:19:32 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 28.05.2025, 14:08:56

Mám furt toho samýho vořecha

a já jsem idiot!!  Jak jste tu dlouho nebyla, tak stáří již pokročilo a já si Vás spletlaaa, spletlaaa s… no a se mi nevybaví ten nick. Nebylo to po odchodu pana Psa možný si dalšího pořídit……..sakra… pomooct někdo, jak se jmenuje?? Jdu do lékárny hned pro tu Ginko bělobu!

na nejroztodivnějších místech, nejčastěji samozřejmě na gauči, ale klidně třeba i na zdi… Letos je to určitě daleko horší než loni.

ježiš!!! To je děs. A hm, člověk by řekl, že klíště vybere spíš holoprtku, kde to bude mít snažší, než chlupatce 😲

keriton
keriton 28.05.2025, 14:30:31 xxx.xxx.66.145

Nejvíc mě dostalo, když jsem psa tuhle šampónovala (lehký alergik, 1-2x do roka nutno vyšamponovat a pak se mu viditelně uleví). To se musí celej vykoupat, čeká se 10 minut s šamponem, aby to pořádně zabralo, pak se důkladně vymývá, pak vysušuje, atd. Pak se on sám celej ještě docela dlouho meje, samozřejmě.

A pak po celým tom procesu na něj kouknu a vidím po něm lézt klíště…. 😀 

Zrzavci
Zrzavci 28.05.2025, 14:35:54 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 28.05.2025, 14:30:31

😲 To mi někdo vysvětlete, kdo tohle zvíře vymyslel!!! šak moc k ničemu není. živí se jím jen brablenci a některý ptáci a je to nezničitelný.

A popravdě obdivuju, že to na tý srsti najdete.

Zrzavci
Zrzavci 28.05.2025, 15:02:40 xxx.xxx.226.62

lezoucí klíšťata doma na nejroztodivnějších místech, nejčastěji samozřejmě na gauči, ale klidně třeba i na zdi…

ach jo, já to neměla číst,  už po mě lezou! furt mě něco svědí na nohách - na kotníku, na nártu, to jsem si dala 😀

kometa
kometa správce
28.05.2025, 15:22:57 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 28.05.2025, 14:35:54

kdo tohle zvíře vymyslel!!!

I promovaný biolog onehdá na přírodovědné vycházce povídal, že kdyby ze světa zmizela klíšťata, tak by se v podstatě nic nestalo. Jako, že by se potravní řetězec a tak nenarušil.

Tady udělala matka příroda nějakou chybku. Stejně jako s člověkem - ten taky nějak moc přínosný není. Spíš naopak.😉

Sardullah
Sardullah 28.05.2025, 15:24:38 xxx.xxx.189.104

Tak ohledně klíšťat, tak u nás teda bez ztráty kytičky já i psi…ani jedno zakouslý, ani jedno lezoucí 🤗

kometa
kometa správce
28.05.2025, 15:26:46 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 28.05.2025, 15:02:40

furt mě něco svědí

Na maturitách mi “moje” třídní ukázala SMS (den předtím byla na rodinné návštěvě) - máme vši. Jako neteř. Hned si odsedla a začala se drbat. Ale dobrý.

Zrzavci
Zrzavci 28.05.2025, 15:26:54 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 28.05.2025, 15:22:57

no, já tam právě žádný přínos pro celý to spektrum nevidím. Ti mravenci a ptáci to zas tak moc asi nejedí, když je toho tolikatě. Jedině jako, že přenos nemocí a likvidace jiných druhů. 

Bože já se fakt furt drbu, jak s tím přestat? Nikdy jsem to nezažila, takovej ten pocit, jdu do sekce brouci v Zoo, vylezu a drbu se, ale teď teda fakt maso.

Orionka (neregistrovaný) 28.05.2025, 19:58:52 xxx.xxx.226.32
kometa:

Jenže se nesekaly ty obrovské plochy, protože kosou to tak rychle nešlo  (a taky přitom nehynula ptáčata, srnčata a zajíčata).

Dneska má každý sekačku a křovinořez a traktůrek a udržuje sterilní anglický trávník. Ve kterém nic nepřežije. Čest výjimkám, kteří nechávají neposečené kousky a “nepořádek” na svých zahradách. 

Právě jste mi vzdala cest. I když v původním příspěvku nešlo o zahrady, ale louky. A nešlo o ptáčata, srnčata….ale o hmyz.

Naopak, v mém dětství byla posekaná každá mez, každý plácek. Na jedněch prázdninách jsme chtěly ( my městské děti) nasušit psu domácích seno do boudy. Odevšad nás vyhnali, nakonec jsme se plížily na lesní paloučky - taky se to nesmělo.

Sarah01
Sarah01 28.05.2025, 20:04:31 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Tak ohledně klíšťat, tak u nás teda bez ztráty kytičky já i psi…ani jedno zakouslý, ani jedno lezoucí 🤗

Tak to ti fakt závidím, u nás je nosí psi i ze zahrady. Před chvílí jsem je vyčesala, o víkendu je asi ostříhám všechny. Na Dráčkovi to zakousle chcípne, ale nepustí se to, musím je vybírat. ☹️

Orionka (neregistrovaný) 28.05.2025, 20:04:35 xxx.xxx.226.32
Kilian:

..ale tak louky se přeci sečou anebo nechávají spásat pravidelně….teď jsem byla na překrásných loukách v Kytině u Dobříše stopovat se psy a vrátilo mně to zpět do dětství…plno kytek,motýlů a všelijaké havěti a ptactva…proste moje dětství…a i tyhle louky se sečou… 

Taky jste mě vrátila do dětství. Do Kytína se přece uchylovala kovářka, když v Lážově něco provedla 😀.

Trickyvoo
Trickyvoo 29.05.2025, 20:17:40 xxx.xxx.62.63
Aluška:

U nás nic moc, Mirďu chytly záda, jedna plotýnka malinko vylízá. Takže je už týden v ohrádce, jen vyčurat a vykakat. Mám půjčenej magnet, takže 2x denně magnetíme. Ve čtvrtek jdeme na první Bonharen do žíly, aby plotýnky nekalcifikovaly moc rychle, dnes jsem mojí vetce posílala rtg páteře z kliniky, asi aby posoudila jestli jen ten Bonharen vhodnej. 9.6. jdeme na fyzio, aby posiloval páteř. Z lítání za zajícema prej moc svalů okolo páteře nemá. Je za špršlema smutnej, že bych mu dala ledvinu, kdyby to šlo. Ale musíme vydržet. Teď baští gabapentin , Neuro Support a Geloren.

Tak držím palce. 

Jinak myslím, že Mirďa se vždycky tváří, že by mu člověk dál ledvinu 🤭.

Verun
Verun 30.05.2025, 08:18:32 xxx.xxx.220.9
Aluška:

U nás nic moc, Mirďu chytly záda, jedna plotýnka malinko vylízá. Takže je už týden v ohrádce, jen vyčurat a vykakat. Mám půjčenej magnet, takže 2x denně magnetíme. Ve čtvrtek jdeme na první Bonharen do žíly, aby plotýnky nekalcifikovaly moc rychle, dnes jsem mojí vetce posílala rtg páteře z kliniky, asi aby posoudila jestli jen ten Bonharen vhodnej. 9.6. jdeme na fyzio, aby posiloval páteř. Z lítání za zajícema prej moc svalů okolo páteře nemá. Je za špršlema smutnej, že bych mu dala ledvinu, kdyby to šlo. Ale musíme vydržet. Teď baští gabapentin , Neuro Support a Geloren.

Loni jsem psině taky dopřála Bonharen, ale už tenkrát mě od toho vet zrazoval a letos mi to v Třeboni na klinice ortoped potvrdil, u psů se žádné zázraky nekonají….koňaři na něj nedají dopustit. A to psina dostala stejnou dávku, co koně. 6x6ml

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.