Aktuálně: 2 775 inzerátů261 559 diskuzních příspěvků19 169 uživatelů

Jak se vám venčí?

Trickyvoo
Trickyvoo 01.08.2025, 11:47:17 xxx.xxx.173.74
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 01.08.2025, 11:17:12

Ano, je. Po zdech “chodili” lidí, byla tam jablka, bylo toho tam spousta a bylo to zajímavé. Přitom jsme tam zašli náhodou. 

Xerxova
Xerxova 01.08.2025, 14:58:12 xxx:xxx.43b7:1f25

teď jsme měli kliku - po obědě jsme rychle vyběhli do lesa - stihli jsme to přesně. Už nahoře otočili konev… spíš kbelík - to není deštík, to je liják… a Yoda je vyvenčen i vyběhán. 

Dafi
Dafi 01.08.2025, 15:55:34 xxx.xxx.136.20

tak jsem tu

v sobotu 2 vycházky krátké zew psama

ráno dovézt tátu,mezitím pršelo,

ale rychlovycházky se stihly..

v neděli odjezd s Dafi a Martinem na dovču

táta u nás chodil zatím 2 krát denně ven s Žerykem,a byl s tetou a máti….

v neděli po ranní vycházce ze psama odjezd,přes Jedovnice,tam vycházka v dešti,ale v mírným dešti,

pak liják z Jedovnic do BLANSKA AŽ DO VEČERA, tak s náma spala Dafča v posteli,večer vycházka po městě+cvičení a i s Dafi restaurace hned u kolejí  za mostem-kafe,pivo,džus,

v noci už jen vycházka venčící ke kostelu a dom

v pondělí-v sedm ráno Bílovice nad Svitavou-ke studánce,kolem myslivny a pak do trafiky pro oplatky a pití a vzhůru do schodů a kopců směr KŘTINY-po cestě ranč s pepřáčkem kníračkem,jedn kopec za druhým,hrobeček s pejskem,bláto,bláto,bláto,kopce a vysoká tráva….místama Dafi nesl Martin……

ve Křtinách po 4 hodinách chůze-Dafi kornoutek a já kafe a zákusek,

pak busem k vlaku do Adamova,a dom-sprcha a ležet-pak na kafe a džus,okruh po městě a v noci ke kostelu

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 01.08.2025, 16:10:54 xxx.xxx.136.20

v úterý na bus,v sedm ráno do Ostrova u Macochy a po nákupu snídaně polama,kde jsem kolem obřích kaluží využila povel za mě!Pak lesem,na Konský spád,Macochu,kolem korálového závrtu,Křenkova pomníku na Skalák,odtud po bezinkové limonádě,,,,,,,,,,,krasobusem na nádraží do BK,odtud oběd,poležení chvilku doma,na kafe a okruh po městě,a v noci ke kostelu venčit-chladno,bláto,vichr-ideální na vycházky,Dafi běhala,skákala😀

středa-brzo ráno v Jozefovském údolí,

kolem potoka-zima,bláto,Dafi běhala po pařezech,šutrech,ščastná jak blecha a já taky-rovinkááá a potůček😀

pak dom,s tatkem,máti a tetou bez psů na Bukovanský mlýn,-kde se trochu prošli,tatka spíš projel v autě….,ale vypadl z domu-a o to šlo😀

k tomu nákupy…

odpo ven s oběma psama +cvičení s nimi

a odjezd bez psů do BK

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
sutrik
sutrik 02.08.2025, 20:07:09 xxx:xxx.56f8:eb72

Mám Železné hory ráda. I když se tu neuvěřitelně vyřádil kůrovec.

Dneska jsme s ratloraptorem zase popojeli autobusem a zpátky šli pěšky. Kvůli kůrovci (a tak mnoha místům bez stínu a zároveň s minimem vody) jsme tuhle trasu šli v létě asi prvně. Výhoda příjemného léta bez šíleného vedra.

PS: Ani na první a poslední  fotce tryskomyš nechybí.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 02.08.2025, 20:20:18 xxx:xxx.f18:7b13

Yoda tento týden - jedna procházka byla i zcela mokrá. Na dvojici za sebou jdoucích fotek je vidět, jak se z dementa stane docela elegantní skokan…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
kometa
kometa správce
03.08.2025, 09:09:40 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 02.08.2025, 20:20:18

docela elegantní skokan…

No nevím, na sedmé fotce vypadá pořád jako baskervil útočící ze zálohy.🙂 Ta osmá je už mnohem lepší.

kometa
kometa správce
03.08.2025, 09:16:13 xxx.xxx.147.163
Xerxova:

a teď nepsí. Parkujeme max deset minut od domu… to je výhoda 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Můžu vědět, co je to za housenku a motýla? Je mi povědomý, ale nemůžu si vzpomenout. Nějaká vřetenuška?

orionka-2
orionka-2 03.08.2025, 10:05:23 xxx:xxx.2a95:9567
kometa:

Můžu vědět, co je to za housenku a motýla? Je mi povědomý, ale nemůžu si vzpomenout. Nějaká vřetenuška?

Těžko říct, také by to mohl být běloskvrnáč. V každém případě zmoklý 🙂- chudák.

Xerxova
Xerxova 03.08.2025, 10:31:27 xxx.xxx.121.76

je to podle mě vřetenuška čičorková - a je pravda, že čičorky pestré právě teď kvetou podle lesních cest. Housenku z první fotky neznám - zkusím pohledat…

orionka-2
orionka-2 03.08.2025, 10:33:58 xxx:xxx.2a95:9567

Kdo se venčil včera a nenechával to na neděli…..ten vyhrál. Aspoň v Jizerkách bylo to správné počasí. Objevili jsme obnovenou křížovou cestu a výhledy taky byly.

Obrázek Obrázek Obrázek
orionka-2
orionka-2 03.08.2025, 10:45:10 xxx:xxx.2a95:9567
Xerxova:

a teď nepsí. Parkujeme max deset minut od domu… to je výhoda 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Ta písčinka na 10. fotce…..ty dvě poslední…..a… vlastně všechny 🙂

Trickyvoo
Trickyvoo 03.08.2025, 10:47:02 xxx.xxx.2.221

Svou dovolenou jsme zakončili zastávkou na hradě Kost, kam můžou psi. Malina byla během prohlídky naprosto vzorná. Ještě než jsme šli na prohlídku, tak jsme potkali jiného psa, který děsně vyváděl, když uviděl Malinu, ale ta byla v pohodě, nereagovala. Poté jsme ještě prošli údolí Plakánek. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 03.08.2025, 10:47:52 xxx:xxx.f18:7b13
kometa:

docela elegantní skokan…

No nevím, na sedmé fotce vypadá pořád jako baskervil útočící ze zálohy.🙂 Ta osmá je už mnohem lepší.

však jsem psala, že na jedné je jak dement a na té druhé už docela elegán… Holt záleží na úhlu pohledu (a rychlosti závěrky)

Xerxova
Xerxova 03.08.2025, 10:49:45 xxx:xxx.f18:7b13
orionka-2:

Kdo se venčil včera a nenechával to na neděli…..ten vyhrál. Aspoň v Jizerkách bylo to správné počasí. Objevili jsme obnovenou křížovou cestu a výhledy taky byly.

Obrázek Obrázek Obrázek

byli jste na Slovance??

Xerxova
Xerxova 03.08.2025, 10:51:21 xxx:xxx.f18:7b13
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 03.08.2025, 10:47:02

jsem ráda, že jste si to užili. Malina vypadá spokojeně

orionka-2
orionka-2 03.08.2025, 11:13:59 xxx:xxx.2a95:9567
Xerxova:

byli jste na Slovance??

Bingo, na Slovance. Dlouho jsem tam nebyla a tak pamatuju jen žulové sloupy poházené po lese. Pěšinka docela krkolomná, chudáci poutníci v předminulém století.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.