Aktuálně: 2 743 inzerátů262 054 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Jak se vám venčí?

Trickyvoo
Trickyvoo 12.10.2025, 05:46:36 xxx.xxx.62.63

Já dneska naštěstí moc počasí nestudovala, kdyby jo, zůstala bych doma, což by byla škoda, protože vlastně bylo docela hezky o proti tomu, jak to vypadalo za okny. Nebyla to moc dlouhá procházka, asi deset km. Celá ta trasa se mi tak líbila, že jsem si řekla, že příště tam musím vzít i rodinu. Šly jsme hodně mezi loukami se stády krav, které nás celkem pozorovaly, tak zblízka až z toho byla Malina nervózní. Jeden býček se dal před námi na útěk, tak jsem mu řekla ať se nebojí a on přestal utíkat a naopak se šel podívat blíže.

Taky jsme narazily na volně pobíhajícího německého ovčáka, což mi teda moc příjemné nebylo, chtěl si s Malinou hrát, ta hned zakvičela, protože se bála, tak pes utekl. No a potkali jsme taky mezi vesnicemi border kólii, co se venčila sama, šla pěkně po žluté a celkem měla takový samozřejmý výraz jakože normálka takhle chodí každý den. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 12.10.2025, 06:59:07 xxx:xxx.1500:f885
Trickyvoo:

A ten úžasný kamenný most na předposlední fotce, to bylo kde? 

holanské rybníky (je jich několik desítek kolem Holan, Stvolínek, Zahrádek) jsou navzájem pospojovány různými kanály a náhony vytesanými do pískovce.  Některé tvoří i krásné vodopády. Přes tento kamenný most vede červená turistická značka - je to u Hrázského rybníka.

V létě je tam všude hodně chatařů, turistů, trempů, skautských táborů… ale takhle na podzim, nebo dokonce na sněhu je tam krásně… Dají se najít i hrady, valdštejnova alej v Zahrádkách, kouzelná Vlhošť, … je tam toho hodně, co stojí za vidění

Sarah01
Sarah01 12.10.2025, 09:10:41 xxx.xxx.162.253

Pro nás Moraváky moc daleko. Snad někdy na dovolenou. Ale stejně člověk vždycky žasne, jak je u nás krásně a kde všude ještě nebyl, přitom jsme tak malá země. 😊

Vahine
Vahine 12.10.2025, 09:13:52 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 12.10.2025, 06:59:07

Už mám Váš příspěvek označen srdíčkem, taky se mi to prostředí moc líbí a ještě jsem tam nebyla… áá musím tam 😊

Doron
Doron 12.10.2025, 09:19:22 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 12.10.2025, 09:13:52

Já taky🙂!

Xerxova
Xerxova 12.10.2025, 09:36:30 xxx:xxx.1500:f885

chicht, to je zájemců - tak případně napište, až tam budete vyrážet - na jak dlouho, kam přesně, jaké chcete terény, jestli jen po značkách… a já vám třeba pomůžu s plánem cest a doporučením, co určitě nevynechat. Občas s velkým psem můžou být problematická místa - třeba když nám už před lety v místě normálně schůdných ošlapaných pískovcových schodů přes ně dali žebřík se zábradlím… ale pro dogu rázem neschůdné (kdyby se jí smekla tlapa, propadne jí noha mezi schody a skálu… a asi by to křuplo…). Tenkrát jsme Nighta tlačili nahoru sousední skalní úžlabinou (aby nesjel zpátky) a plazili se zapření tu skálou, tu kmenem borovice… Ale dali jsme to. Nechtělo se nám vracet - auto bylo už jen kousek. A to jsme si mysleli, jak to tam známe a šli po značené cestě 😄

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 12.10.2025, 09:48:21 xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 12.10.2025, 09:36:30

Tak to napište rovnou🤣.  Lesní cesty ne moc zdevastované, ale nějaké přelézání zas nevadí. Voda, skály - pes kamzík a dá se poponést, spočinutí. Délka max. 12km? 5 dní. Kam se právě neví.🤣

Xerxova
Xerxova 12.10.2025, 11:00:01 xxx:xxx.1500:f885
Ronja s motejlem:

Tak to napište rovnou🤣.  Lesní cesty ne moc zdevastované, ale nějaké přelézání zas nevadí. Voda, skály - pes kamzík a dá se poponést, spočinutí. Délka max. 12km? 5 dní. Kam se právě neví.🤣

s ubytováním neporadím. A s hospodama taky nee (nosím svačinu a termosku v ruksaku). Ale mimo sezónu budou často zavřené. Tam musíte googlit sami. Pak už se dá pomoci - je rozdíl, jestli budete bydlet někde u Úštěku a nebo na druhé straně u Jestřebí. A překvápka ve schůdnosti cest netuším - to se liší…

nahodím třeba “osmičkou kolem Vlhoště”. Parkujeme u silnice pod Hvězdou (tam, kde zelená značka opouští silnici). Po žluté se obejde Vlhošť , pak se projde zajímavou skalní průrvou pod Malým Vlhoštěm a dál po červené až na Husu a po zelené zpátky… 

nebo ze Stvolínek (parkujeme u bývalého motorestu U Čápa) po červené na Smrtku, dál po červené až k zřícenině Vítkovec (dnes se jmenuje Milčany II.) - cestou je i ten kamenný most, u Vítkovce to otočit a vrátit se po cyklostezce ke Smrtce a dá se pohodlnou cestou jít zkratkou po jižní straně Koňského rybníka zpátky na červenou a k autu.

něco ještě dodám, teď jdu dělat oběd…

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 12.10.2025, 11:21:53 xxx.xxx.119.6

Teda…moc děkuju, vážím si toho. Pokoukám se. Přeju dobrou chuť.

Xerxova
Xerxova 12.10.2025, 12:55:18 xxx:xxx.1500:f885

a další inspirace: 

údolí Peklo je nejnavštěvovanější, když kvetou bledule. To je tam šílenství uprostřed davů. Jinak, mimo čas jarních bílých krásek je tam výrazně volněji. My parkovali u Pískovny v Dubici (placené parkoviště mimo léto zcela volné). Po neznačené cestě podél východního a jižního břehu Dolního rybníka lze dojít ke Skautské skále. A pak po červené projít Peklem, odbočit na žlutou a Studenu roklí dojít do Kvítkova. A po modré přes Pekelské schody dojít zpátky.

další výlet bude asi kratší - ale může být i dobrodružný při hledání ruiny letohrádku v Bažantnici. V době největší slávy zámku v Zahrádkách byla kolem vybudována celá řada romantických staveb (trošku jako Lednicko-valtický areál). Bohužel, ani plavby Peklem, ani lovecké zámečky a letohrádky se zachránit nepodařilo. Ze Zahrádek se vydat alejí lip po žluté až k letohrádku u Holan. Pak se kousek vrátit a projít po neznačené cestě po západní straně Velké komory (to je rybník) a dojít na Barbořin most na žluté značce. A tam se vnořit do bývalého lesoparku Bažantnice (teď docela prales) a najít ruiny Loveckého zámečku… dá se projít na červenou ke kostelu sv. Barbory a dál až k Novozámecké průrvě. A kousek dál je žlutá a vrátit se do centra Zahrádek. Dá se parkovat i u hospody u průrvy (hostinec na Staré poště).

no a na pátý den se dá vylézt na Ronov… Krásný hrad, děsný kopec. Asi ze Stvolínek a vrátit se stejnou trasou. A na odpoledne si zajet na Jestřebí. Hezká skalní zřícenina

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 12.10.2025, 17:26:21 xxx.xxx.128.84

Už venčíme Čtyřku😍. Představujeme vám  Aristokrata Silent Enigma. Hurá   jsem v novém doma😍

Xerxova
Xerxova 12.10.2025, 17:28:45 xxx:xxx.1500:f885
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 12.10.2025, 17:26:21

velká gratulace. Tak hlavně hodně zdraví, pak taky srandy i výstavních úspěchů

Sarah01
Sarah01 12.10.2025, 17:43:05 xxx.xxx.162.253
Dublinbarzoj:

Už venčíme Čtyřku😍. Představujeme vám  Aristokrata Silent Enigma. Hurá   jsem v novém doma😍

Je krásnej. 😍 Hodně radosti s prckem. 🥰

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 12.10.2025, 18:15:54 xxx.xxx.128.84

Děkujeme,  to zdraví je nej u všech.  Bráchové nedávno byli taky takoví prckové a 15.září oslavili 5 let. A Dobi bude mít   v úterý  rok. Děsně to letí🙈. Vždyť pamatuji, že  nedávno byl Yoda taky mimi a spousta členů Choví smečky s ním. 

Vahine
Vahine 12.10.2025, 18:35:33 xxx:xxx.a17:f701
»

Mám s Vámi velkou radost👏, rozněžňuji se nad jeho roztomilým pohledem. Hodně zdraví celé velké smečce, spoustu radosti a dovádění 🍀 je  to možné, že bílému staršímu bráškovi je už rok?  Hrozně to letí!!

Bobca
Bobca 12.10.2025, 18:52:01 xxx.xxx.20.192
»

a můžu se zeptat,jak mu říkáte??Je krásnej..🤗

Trickyvoo
Trickyvoo 12.10.2025, 19:01:34 xxx.xxx.62.63
Xerxova:

holanské rybníky (je jich několik desítek kolem Holan, Stvolínek, Zahrádek) jsou navzájem pospojovány různými kanály a náhony vytesanými do pískovce.  Některé tvoří i krásné vodopády. Přes tento kamenný most vede červená turistická značka - je to u Hrázského rybníka.

V létě je tam všude hodně chatařů, turistů, trempů, skautských táborů… ale takhle na podzim, nebo dokonce na sněhu je tam krásně… Dají se najít i hrady, valdštejnova alej v Zahrádkách, kouzelná Vlhošť, … je tam toho hodně, co stojí za vidění

Letos jsme byli v Lužických horách a příští rok chceme jet právě do Jizerek, takže děkuji za tipy. 

kometa
kometa správce
12.10.2025, 19:33:05 xxx.xxx.147.163
»

. Představujeme vám Aristokrata Silent Enigma

Jak má na první a druhé fotce vykulená očička! Ale jinak je to úžasňák.

orionka-2
orionka-2 12.10.2025, 19:54:04 xxx:xxx.70d5:161e
Trickyvoo:

Letos jsme byli v Lužických horách a příští rok chceme jet právě do Jizerek, takže děkuji za tipy. 

Pardon, nerada se do toho Xerxům vměšuji, tentokrát to nejsou Jizerky…..Spíš Českolipsko, případně Kokořínsko. Ale z Jizerek Xerxovi dávají příkladů taky hodně. Zkuste pohledat.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.