Zaplať psímu bohu ne, biopsie ok. No já už na něj radši nebudu sahat tak jako, že něco hledám….jen hladit a drbat…na pravé straně krku má myslím zvětšenou uzlinku, ale to mohl snad přistydnout…mi straší na majáku už ze všeho..🤦♀️
My dneska ráno procházka, když je tak hezky bílo tak jsem vytáhla stopovačku, sníh ještě drží, ale začíná to být dost mokrý. A teď jsme dorazili z rehábky, standardně chodí Qui, ale dneska jsem poprvý vzala i Efíka, jen preventivně protáhnout a prohmátnout. Dostal pochvalu za krásný nasvalení, prej by se na něm dala učit anatomie svalů… Jinak je v pořádku, něco měl trošku bloklýho, ale nic hroznýho. A teda překvapil jak byl hodnej, v pohodě zvládl ležet na boku a bez problémů si nechal všechno líbit, na to že nic podobnýho nikdy nezažil…
Bonnie doma obleček nemá. Koriguje si to sama. Viz fotka. Musela jsem se nejdříve pohmatem přesvědčit, že je pod dekou. Taky mohla být v posteli pod peřinou😎
Dneska jsem byla v práci, přišla jsem domů až před stmíváním. Tak jsme to vzaly zase klusem. Teplota -1, těžký mokrý sníh dole, většinu cesty neušlapaný, k tomu sněžení. Bonnie jen podzimní bundu, ale maximálně spokojená. Kdyby v tom měla jít krokem, tak bude i v zimním kabátku remcat, že je moc mokro.
Těsně před vyběhnutí jsme potkaly sousedku s berňákem, zase k nám ji nechala jít. Už několikrát jsem ji prosila, ať si ji drží, když je Bonnie na vodítku. Berňačka je v pohodě, i když hrr, jenže si to prostě z více důvodů nepřeju. Navolno v pohodě, když se domluvíme.
Bonnie natěšená na běh, našponová, protože to byla dneska první procházka. Musela jsem ji stáhnout. Tak si jednou štěkla, spíš kvůli tomu, že jsem na sousedku už naštvaná. Prý se nemám pos.rat a mám malýho, nevychovanýho hajzlíka. Grr, vraždila bych.
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 25.11.2025, 18:39:27
Nevím jaký má sousedka zkušenosti se psy, ale pokud teda s berňačkou, tak klidně řeknu, že žádné, protože má doma psí zlato….to co máte vy nezná a umím si představit, že to ani nemůže pochopit…teda nechci, aby to vypadalo jako její obhajoba, to v žádným případě…jen asi trochu vysvětlení, jak může něco vypadat z pohledu majitele berňáka…
Jinak mě nepřestává udivovat, jak můžou být někteří pejskaři natvrdlý a neohleduplný…
My dnes místo vycházky s Gučkou na veterině, vysadila jsem Apoquel, zkusila jiný lék a během týdne vypukla alergie naprosto šílená. V noci ho začaly svědět uši, třepal hlavičkou, přiběhnul za mnou ať proboha něco udělám, vyčistila jsem mu je a drbala aspoň zvenčí. Paciny si úplně dorasoval lízáním tak kortikoidová mast co mám pro sebe a botičky.
Na veterině držel jako beránek když mu proplachovali uši, úplně je nastavoval, říkali že je má děsný, přitom ještě předevčírem je měl čistý a studený, píchli mu kortikoidy a ještě něco proti svědění, a vrátil se spokojenej pejsek. Teď tvrdě spí s vnoučkem v posteli.
Kluci byli tím pádem bez vycházky a reklamovali to ☹️, já nevyspalá a vynervovaná. Už žádný experimenty dělat nebudu.
Přitom bylo dneska takový ideálně hnusný počasí, kdy bysme byli venku sami.
u nás je krásná zimní pohádka - a padá a padá. A já jdu házet a házet a házet… Mám to ráda - takže mi to nevadí. A pak nasypat pipinám a vyrazit do školy. Psisko po procházce zalehlo - prý na zahradu házet nepůjde…
Ronja s motejlem (neregistrovaný)27.11.2025, 05:29:19xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 25.11.2025, 23:14:42
Chůdě Gučka. Já si vloni na veterině zpívala, že jsme už dlouho Apoquel nedávali, přecházeli jsme na Cytopoint a mysleli si, že ho bude mít jen na zimu. Člověk míní, pejsek mění (letos nás nás vůbec drží v pozoru). Alergie se mu rozjely snad nejvíc za dobu, co ho máme. Cytopoint mu už drží aspoň na ty dva měsíce.
Včera jsme si užili první pořádnou zasněženou procházku, jen jsem si myslela, že mi zase někde kousek zahlásí, že jdeme domů, tak jsem otevřela všechna okna, no po těch dvou hodinách bylo doma hodně svěže🙃.
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 27.11.2025, 05:29:19
Cytopoint snad Doron taky zkoušeli?
I my s běloušem, Ronjo, držíme na Cytopointu 2 měsíce a týden nebo i dva k tomu ☝️vždycky jdeme, až když to s tím drbáním začne rozjíždět. Pro ty střeďáky je to asi náročný finančně. 🤔 Ale je to super věcička!
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 27.11.2025, 05:29:19
Děkujeme za přání.🙂
Úleva byla celkem rychlá, je o hodně lepší.
Já si všechno studuju a zjišťuju, ale u toho Apoquelu jsem si nepřečetla ani vedlejší účinky, nechci to vědět, je to jediný co mu pomáhá, jinak opravdu trpí, tak se děj vůle Páně.