Tak fotka bude až zítra. Dnes jsem byla u rybníka jen s holkama a vrátily jsme se dost pozdě, doteď jsem je foukala fénem. Dráčkovi to bylo hodně líto, ale bohužel se nedá nic dělat, musí vydržet.
Tak dávám fotku z dneška, je to pěkně suché, některé strupy už odpadaly. Ostříhat víc už se mně to nechce, když se to tak pěkně hojí. Do konce týdne by to mohlo být už úplně zhojené. Vím, že na fotce to asi ještě vypadá děsně, je to prostě zbarvené celé do červena.
Když měl dcery ausík hotspot…teda u něj se to bohužel táhlo dlouho…rozlezlo se to…ale strupy jsme strhávali (zrovna jsem ho v tu dobu měla na víkend na hlídání)…resp. co šlo tak nějak samo, ne že bychom ho nějak drhli do krve, právě tou gázou v něčem namočenou (to už si nepamatuju v čem, ale předpokládám, že to byla desinfekce) a pak se to mazalo nějakou mastí…a on teda od veta i nějaký antibiotika mě…a to měl místa s hotspotem opravdu vyholený, poprvé mu to holili u veta v narkóze…pak už to mladí zvládli tak nějak sami bez uspání nebo nějaké sedace.
A teda musím zaťukat, že od tý doby už žádnej hotspot neměl…je to asi úřed dvěma lety…nemohli se toho zbavit 3 měsíce. Když už jedno místo vypadalo skoro cajk, tak se to objevilo jinde…on měl teda hlavně krk a pak uši.
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 27.08.2025, 08:41:14
tak navod, jak redit h. - existuje 😇
Ale i hodne silny ( hodne tmave fialovy) nezpusobi uplne popaleni - vysuseni, to ano. a obarvi to kuzi 😄Jen - porad je to snadno dostupne a funguje to lepe nez betadina
k tomu zasypu - pro zvirata je dostupny Aureozasyp - to je tetracyklin+ benzocain 😇 nejsem si jista, jestli je to ta nejlepsi volba pro hotspot - zasyp myslim, ne slozeni
Mám vyzkoušený Framykoin zásyp a dobře to účinkuje jen na suchá místa, na mokvavá ne. Používala jsem to hlavně, když jsme jeli třeba na výstavu a potřebovala jsem, aby ten hotspot nebyl moc vidět.
Včera jsem strhla strupy, je to pěkně čistý, nehnisá, nemokvá, už budu mazat mastí.