Buggyra:Podle mého tady budou vítězem USA. A všichni ostatní budou dávat 🙂
Ano to samozřejmě už je. Trhy a investice mluví jasně kdo roste. Ovšem pomohlo to i Rusku. BRICS je větší než celá slavná EU.
Buggyra:Podle mého tady budou vítězem USA. A všichni ostatní budou dávat 🙂
Ano to samozřejmě už je. Trhy a investice mluví jasně kdo roste. Ovšem pomohlo to i Rusku. BRICS je větší než celá slavná EU.
Coudas:Prosím Vás a z čeho bych měla radost?
To bylo jen v souvislosti s rybníky. Nabyla jsem někde vedle dojmu, že máte něco proti rybníkům. Možná mylného.😃
Orionka:To bylo jen v souvislosti s rybníky. Nabyla jsem někde vedle dojmu, že máte něco proti rybníkům. Možná mylného.😃
Tak to opravdu nemám, spíše jste zaznamenala, že máme rybníček na statku 🙂
Coudas:Tak to opravdu nemám, spíše jste zaznamenala, že máme rybníček na statku 🙂
To je fajn, že jste se ozvala. Rozhodla jsem sítě. Tak starý Haken (ne ten vodník, ale ten, co stavěl rybníky), žije, těší se dobrému zdraví, má postavený pěkný dům a skleník a kde může pomůže. (Skoro, jak ta bába po Bohu. )
….rozhodila….
Anonymní:To je fajn, že jste se ozvala. Rozhodla jsem sítě. Tak starý Haken (ne ten vodník, ale ten, co stavěl rybníky), žije, těší se dobrému zdraví, má postavený pěkný dům a skleník a kde může pomůže. (Skoro, jak ta bába po Bohu. )
Tak to ie fajn. 100 lat.
Ad Směrnice o energetické náročnosti budov:
A to v praxi znamená, že nebude možno ji pronajímat, prodávat, darovat ani dědit.
A to prosím jak jako zaříděj, aby se nedala dědit? To jako upřou dědicovi dědictví a nebo neukončí dědické řízení, dokud nebude dům opravený? To asi nevíme.
Co se “bezprecedentního” zásahu týče, tak to vůbec není pravda. Ekopoplatek na auta je naprosto identická záležitost, a jak se pěkně ujal 🙂
Jinak je to horká novinka z roku 2010…
https://eur-lex.europa.eu/CS/legal-content/summary/energy-performance-of-buildings.html?fromSummary=24
Přepracovaná v roce 2024
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/?uri=celex:32024L1275
Green Deal
Kdo byste v průzkumu zaškrtnul, že jste podrobně obeznámeni s GreenDealem?
Podcast Chyba systému: Nezachraňujeme planetu, ale lidstvo. A je jedno, jestli je to pravicové, nebo liberální, vyzývá Miko
https://www.youtube.com/watch?v=ZYQeW2ABiK8
Hlavně je špatně celé schéma EU. Kde rozhodují nenažraní, skoro, zločinci. Každou chvíli praskne nějaký skandál. Viz Leyen s očkovánim a ten “Tatrman” s Green……O Merklové s migrací radši nemluvím a o Macronovi s jeho touhou válčit a válčit taky ne. Doma má binec a chce řešit svět ? Možná, aby tam nemusel uklízet. Vlastně to vře v celé Evropě. Jen u nás klídek. A vlastně už nevíte, co se stalo a co je IA.
Od Rakušana jsem slyšela první rozumné slovo. “S koncem války na UA musí skončit nekontrolovaný pohyb Ukrajinců přes hranici”. Hezké, jak to chce uhlídat ?
Fialu jsem viděla říkat: “Položme na stůl peníze a zbraně a svět nás bude brát vážně” Jak ? Rozbije prasátko. Jeho nikdy svět nebude brát vážně. Služebníky nikdo vážně nebere, těm se oznamuje a nařizuje. (Připouštím, že to neřekl, IA?)
Buggyra:Green Deal
Kdo byste v průzkumu zaškrtnul, že jste podrobně obeznámeni s GreenDealem?Podcast Chyba systému: Nezachraňujeme planetu, ale lidstvo. A je jedno, jestli je to pravicové, nebo liberální, vyzývá Miko
https://www.youtube.com/watch?v=ZYQeW2ABiK8
Je třeba lidstvo zachraňovat? ( Jsou i jiné druhy na planetě, které zblbnou a vyhubí se samy. ) A někde v pralese, nebo na ostrově….a začne se nanovo.
Dřív než náš stačí zničit CO2, tak se zničíme sami. Otázka: kam až chtějí snižovat. Rostliny ?
Kážou vodu a pijí víno. Místo potrubím, smrdíme na moři. Jeden tanker a je to víc, než moje auto i kamna na dřevo za rok. Celé je to jedno velké pokrytectví. A jeden tryskač na setkání ( zbytečné) a můžu topit další rok.
Uznávám, že aut je moc. Kvůli dálnicím nebude kam šlápnout a stejně se na nich utlučou.
Tak jako se projevila pravda o covidu a očkování, tak možná jednou praskne zelená bublina a pak lituju všechny, kteří tomu, bez stínu pochyb, uvěřili.
Coudas:Tak to ie fajn. 100 lat.
??? Mělo to být 100 let? Ne 100, 77 - skoro mladík.
Je třeba lidstvo zachraňovat?
Ne lidstvo, vaše děti a praděti. Mně je to jedno, já žádné nemám 🙂
Vy ty podrobnosti o GD zjevně neznáte, nosnou myšlenkou je, abychom žádnou ropu nepotřebovali, ani lodičkovou ani trubkovou. A tak dále a tak podobně.
pak lituju všechny, kteří tomu, bez stínu pochyb, uvěřili.
Máte litovat úplně všechy Evropany (a obyvatele dalších zemí, třeba Číny) plošně, protože ať už tomu uvěřili nebo ne, platit to budou 😉
Jenže ono bohužel žádné technologie, které by nám udržely současnou životní úroveň bez ropy, nemáme.
A oni zas v EU nejsou tak blbí, aby to nevědeli.
Takže o žádný GD nejde, to je jen zástěrka.
Nepotřebujeme udržet - a neudržíme - současnou životní úroveň. A technologií máme dost. Jen se nechce 🙂 Ale ono se začne chtít, dřív nebo později. Jen aby nebylo zrovna pozdě.
A jakou máme teda technologii, aby byla zajištěna úplně stejná mobilita lidí a převozy zboží? Taková technologie použitelná v Evropě pro půl miliardy lidí není. A bez mobility lidí i zboží půjde životní úroveň rapidně dolů. Chtít můžeme do aleluja, ale není teď kde brát. Prostě pořád to je tak, že elektromobily pro všechny lidi a místo kamionů apod. jsou jen nerealizovatelná utopie.
assil:A jakou máme teda technologii, aby byla zajištěna úplně stejná mobilita lidí a převozy zboží? Taková technologie použitelná v Evropě pro půl miliardy lidí není. A bez mobility lidí i zboží půjde životní úroveň rapidně dolů. Chtít můžeme do aleluja, ale není teď kde brát. Prostě pořád to je tak, že elektromobily pro všechny lidi a místo kamionů apod. jsou jen nerealizovatelná utopie.
To máte pravdu Assil..😐 Bohužel vůbec nechci vidět ten šrumec až to praskne všechno.