Doron:A jakým ?
Doufejme, že se o tom veřejnost dozví až tak za dvacet let.
A jakým ?
Doron:A jakým ?
Doufejme, že se o tom veřejnost dozví až tak za dvacet let.
Elektromagnetické záření, neutronové, pozitronové, pokročilé generace biologických zbraní, mikrovlny, vysokofrekvenční zbraně.
https://x.com/ladslv44/status/1899145566849847654?t=ZyNC19OtlBHdQ10CJYIuZA&s=19
Nedají pokoj.
Já ho žeru 😀 Mikýřova úžasná pouť internetem
Green deal v praxi
To nemá s GD nic společného, to je obyčejná prasárna.
“Rozsáhlý projekt realizuje těžařský gigant Vale *** ”
GD je obyčejná prasarna
Ale má neb díky GD musí každá firma v EU dokládat, že její dodavatelé neničí deštné pralesy a podobné přírodní úkazy.
GD je hlavně politický pakt či dohoda..Ale když se to hezky nazve, tak lidi přijmou jakékoli zdanění.
Hledejte Nařízení EU proti odlesňování (EUDR), naší firmy se to týká a je to celkem peklo.
No teď jsem si objednala pár rostlin do terárka, obyčejné fitonky a nějakou trávu a co mi přišlo na mail? Dle nařízení EU Rostlinolékařský pas na akvarijní rostliny a nějaký bláboly k tomu. Lituju ty e-shopy.
Jo, tímhle se zabývá slavná EU poslední roky, řešit obranu a ekonomiku, to není nutný přece.
O EUDR vím 🙂
A pokud z této oblasti bude dodáváno dřevo nebo jiné komodity do EU, potom to musí splňovat legislativní rámec. Nečetla jsem všechny předpisy k tomu se vztahující, ale klidně tam může být, že pokud ty stromy padly pro stavbu nějaké infrastruktury ve veřejném zájmu, tak to legislativě neodporuje, a pokud si to ten developer zargumentuje, a tady má dobrou šanci, tak to prostě projde a komodity z té oblasti se na evropský trh dostanou naprosto legálně. Jak říkám, nevím, jak zní celý ten komplex toho nařízení a co se schovává pod pojmem “deforestration” legislativně. To je někde definováno (a jsou k tomu vydané výklady a výjimky a novely atd.) a já tu definici (ve znění pozdějších a vztahujících se předpisů) nečetla 🙂
Vzhledem k tomu, že my pracujeme i se dřevem, dokládáme EUDR, ale protože jsme splňovali již EUTR, tak těch povinností tolik nepřibylo, měli jsme velmi slušně pořešenou administrativu již předem. Nezávidím sójařům a palmářům, kteří musejí zavádět EUDR komplet na zelené louce. Tam to peklo úplně vidím.
Mimochodem, nevíte, jak se v EUDR due diligence registru deklaruje, že materiál pro dané zboží byl sklizen ještě před 30.06.2023 - tj. abych tam nemusela vyplňovat mandatorně geolokaci? To jim jaksi na školení vypadlo a já kvůli tomu budu muset napsat tomu školiteli.
To nevím, to my nemáme takhle starý materiál.
A jde o to, že dálnice pro klimatický summit není to samé co dálnice ve veřejném zájmu.
To asi nikdo, kdo nepracuje s dřevem a papírem. Ty potravinové komodity mají obrat úplně jiný…
Tak my si to myslet můžeme, taky si můžeme myslet, že to víme, ale ten developer to zdůvodní ekonomickým rozvojem dané oblasti, lepší dopravní obslužností, atd, a šup hned jsme tam, veřejný zájem jako vyšitý. Navíc schůzka pohlavárů světa je veřejný zájem sám o sobě přece, jsou to pohlaváři, jejich týdenní návštěva jistě přinese oblasti obří ekonomický rozvoj 😀 Takhle se argumentuje. Papír snese všechno.
Legislativa samotná špatně být vůbec nemusí, nic proti ní. Jen prostě nikdy nebude všeobjímající a leccos proklouzne. Pak je to už na zdravém rozumu lidí, co s tou legislativou pracují, a jak víme, lidi jsou jen lidi.
Jo papír snese všechno a o tom je celý GD.
Schůzka pohlavárů světa se může konat někde kam už dálnice vede.
Se divím, že jim tam v pralese nestaví i letiště.
I když možná jo, jen to nikdo nehodil na ten papír.