Aktuálně: 2 666 inzerátů245 387 diskuzních příspěvků18 804 uživatelů

Politika...

Orionka (neregistrovaný) 23.06.2025, 15:33:42 xxx:xxx.284c:555a
assil:

Povídá se, že byli pár měsíců, maximálně rok, od výroby jaderné bomby.

Jaká je pravda těžko říct, to se asi dozvíme zas až někdy za 10 let.

To jak se Amíci rychle zapojili, tipuju že Izrael to udělal jako první na jejich pokyn, aby to máslo neměli pak na hlavě oni a ani bych se nedivila, kdyby jim slíbili přimhouřený oko kvůli Gaze.

Povídá se, že Pákistán jadernou má. A dále se povídá, že tím bombardováním nas….popudili celý arabský svět. A zatím půlku toho ostatního včetně části Evropy. A také se povídá, že druhý preventivní útok, ospravedlňuje ten první. Nebo ne? Oni se báli, on se taky bál. Oni zaútočili bez varování. Kolik let varoval on, že se cítí ohrožený ?

assil
assil 23.06.2025, 16:29:07 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 23.06.2025, 15:33:42

Pákistán má jadernou bombu od 90.let, to se ví a je normálně na seznamu.

A Indie taky a stejně je nevytáhli ani jedni když se nedávno pošťuchovali, ono všichni vědí, že to není sranda a nikdo nechce být první.

Ono kromě USA a Ruska jich má každý pár a bylo by to tedy na obou stranách vybombený celý stát za jedno dvě zničený město, na to nejsou ani Arabové dost šílený.

orionka-2
orionka-2 23.06.2025, 21:19:33 xxx.xxx.226.32
assil:

Pákistán má jadernou bombu od 90.let, to se ví a je normálně na seznamu.

A Indie taky a stejně je nevytáhli ani jedni když se nedávno pošťuchovali, ono všichni vědí, že to není sranda a nikdo nechce být první.

Ono kromě USA a Ruska jich má každý pár a bylo by to tedy na obou stranách vybombený celý stát za jedno dvě zničený město, na to nejsou ani Arabové dost šílený.

Pak asi to obohacování uranu nebude ten úplně pravý a hlavně adekvátní důvod k rozbombardování země a chlubení se tím, že zabili 9 vědců ( a pár civilistů ).

trojAAAcko
trojAAAcko 23.06.2025, 22:56:23 xxx.xxx.46.97

Nerad narušuji konverzaci o Íránu, ale jel jsem pracovně na týden do Srbska a je znát, že se nacházím ve státě 3. země. 😃

Obrázek
Buggyra
Buggyra 24.06.2025, 08:12:16 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 24.06.2025, 00:44:27

Přesně. Těším se, až ti, co vykřikují, že zruší, odmítnou, obejdou green deal, si tam sednou ke korytu, a za čtyři roky prohlásí “no víte, ono to nešlo, ty smlouvy a zákony už byly dávno podepsané vládou před námi, s tím se nedalo nic dělat” 😄 Ale teď jim na to lidi skáčou… 

Orionka (neregistrovaný) 24.06.2025, 09:10:49 xxx.xxx.226.32
Buggyra:

Přesně. Těším se, až ti, co vykřikují, že zruší, odmítnou, obejdou green deal, si tam sednou ke korytu, a za čtyři roky prohlásí “no víte, ono to nešlo, ty smlouvy a zákony už byly dávno podepsané vládou před námi, s tím se nedalo nic dělat” 😄 Ale teď jim na to lidi skáčou… 

A co chcete dělat? Nějaká rada? Nevolit? Volit ty stejné? Slyšela jsem názor “ti už si nakradli, ti už tu potřebu mít nebudou”. Tak tohle akceptovat opravdu nemíním. Jediný způsob, jak přinutit politiky chovat se jaktakž slušně, je jejich vědomí, že to nemají doživotně, ale že za pár půjdou. Že jim voliči další mandát nedají. (Jestli se to tedy povede, jestli už tam nejsou zakopaní na věčné časy, jestli ještě na voličích záleží a jestli ti budou mít rozum). 

Orionka (neregistrovaný) 24.06.2025, 09:13:19 xxx.xxx.226.32
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 23.06.2025, 16:29:07

“Na to nejsou ani Arabové dost šílení”

Je jen jeden stát, který na to dost šílený byl ! 

Buggyra
Buggyra 24.06.2025, 10:18:46 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 24.06.2025, 09:10:49

A co chcete dělat? Nějaká rada?

Já jednoduše vím, že ho nikdo z nich nezruší, tak nemám z tohohle úhlu pohledu s těmi stranami žádný problém 🙂 Stejně tak nerozlišuji strany podle toho, jestli slibují nebo neslibují důchodovou reformu, protože to je něco, to se tady prostě neprosadí, tak mě to nechává chladnou. Eventuálně mě zajímají investice do zbrojení, protože to je něco, co se (jak vidíme) dá ovlivnit během jednoho funkčního, pak taky mě zajímá digitalizace třeba (podala jsem si přehled na OSVČ elektronicky, jsem zvědavá, jestli ho vůbec dostali), docela i politika zaměstnanosti. Taky nevím, zda i přes velkohubé sliby politici umějí něco udělat s maržemi řetězců, spíš to upe nevidím.

Jako člověk jen okrajově se zajímající o politiku (a možná spíš se vyhýbající) nemám komu co radit… A navíc sama nevím, koho bych volila. Takže musím počkat, s čím se kdo vytasí. Současná garnitura by měla obhájit svoje akce a nastínit, co teda chce dělat příští roky, ale mi přijde, že nějak svoje dosavadní působení prezentují jako přípravku na ty čtyři další roky, ale on jim asi ty čtyři nikdo nedá… Opozice zase vykřikuje, jak tam udělají málem revoluci, ale páky na to taky nemají.

Nakonec jsem z té vládní debaty (kterou jsem s jazykem na vestě dokoukala včera) nejsympatičtěji vnímala tu Konečnou, ta mluvila věcně a srozumitelně a nedělala si tam šašky, neskákala do řeči a vůbec mi přišla taková kultivovaná. Zbytek hospoda hadr. No jenže ona je jeden člověk, a co dělá její strana, vůbec netuším. Ani bych se nedivila, kdyby to bylo stejné hulvátstvo, jak ti všichni dokola. To se dnes asi nosí nebo co.

Já bych se spíš divila, kdyby do té politiky teď strčil nos někdo slušný. To by ho mezi sebou ani nenechali.

Sarah01
Sarah01 24.06.2025, 20:48:41 xxx.xxx.162.253
Orionka:

A co chcete dělat? Nějaká rada? Nevolit? Volit ty stejné? Slyšela jsem názor “ti už si nakradli, ti už tu potřebu mít nebudou”. Tak tohle akceptovat opravdu nemíním. Jediný způsob, jak přinutit politiky chovat se jaktakž slušně, je jejich vědomí, že to nemají doživotně, ale že za pár půjdou. Že jim voliči další mandát nedají. (Jestli se to tedy povede, jestli už tam nejsou zakopaní na věčné časy, jestli ještě na voličích záleží a jestli ti budou mít rozum). 

Jsem si jistá, že Benda už se tamodsud nehne.

assil
assil 25.06.2025, 16:52:35 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 24.06.2025, 09:13:19

Ake houby, to nebyla žádná šílenost neb věděli, že jim za to nic nehrozí.

Zato Arabové dneska vědí, že kdyby někam hodili ty svoje 3 bombičky, tak jich mají okamžitě zpátky nejmíň 100 a celému svému státu můžou udělat pápá.

trojAAAcko
trojAAAcko 25.06.2025, 23:27:09 xxx.xxx.46.97
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 25.06.2025, 16:52:35

Jak by řekla Gregorová, na determinaci stačí jedna přece. 😃😃

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.