N (neregistrovaný)03.09.2025, 10:03:01xxx.xxx.234.7
trojAAAcko:
Taky studna byla třeba u nás na vesnici skoro v každém domě a doteď je. Funkční či nefunkční? Jakou propustnost podloží máme a kde to zjištíš?
Funkčnost je irelevantní. Propustnost ti dokážou změřit. Nějak se musí zjistit podpovrchové prameny aby se mohla udělat studna takže na to jsou lidi a kolikrát to dělají volnočasově v odpoledních hodinách. Není to složitá věc a ne nijak výrazně drahá. Děda si chtěl nechat udělat studnu a potřeboval zjistit pramen tak si zavolal týpka z vesnice aby mu to změřil. Pak jsme zjistili, že to byl můj učitel na přírodopis ze ZŠ - ani jsem nevěděl, že tam poblíž bydlí.
jak vypadá ten správný odvod vody a co když začne pršet?
Kdo bude mít zájem tak si to zjistí jak by ten odvod vody měl vypadat. Pravděpodobně podmínky budou jen nějaký filtry. Když bude pršet tak budeme rádi ne? Když posledních pár let byly extrémní sucha dle médií tak to nebude na škodu. V čem bude rozdíl aby tudy tekla dešťová voda nebo voda z kohoutku / studny po umytí auta?
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 02.09.2025, 22:48:35
Žádný kecy, to samozřejmě posuzují odborníci, kteři tu ruskou techniku rozebírají a vše je zveřejněno. Jako například to, že se teď v ruských dronech našly české motory.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 02.09.2025, 22:48:35
Zkuste se třeba podívat jakou výstroj má Německo, Francie, GB, USA například a co dodávají na Ukrajinu a pak se můžeme pobavit. Ake jo, samozřejmě Slovensko ani my zrovna moderní výstrojí neoplýváme, to je pravda. 😀
No ale stejně tak nás jako Slovensko tohle trochu postrčí zbavit se přežitků sedmdesátých (čtyřicátých) let a pořídit něco blížícího se tomuto století. To mi nepřijde jako blbej deal. Dobrý je, že to od nás vůbec někdo kupuje, kdyby se ty sklady nevyprázdnily, tak budem na šrotech při cvičeních jezdit ještě třicet let a pak si je ještě necháme do muzea jako vzpomínku na lepší časy.
Holky, fakt jste chytrý. Ite o tom, že Liberec má nejlepší protichemickou jednotku v Evropě. Už dlouhá léta. Přístroje nemají, stačí jim lakmusové papírky.
Definice sloupkové želvy - před volbami jako když najdete🙂:
"Pane docente, co vy jako politolog a odborník říkáte na politické a mediální výstupy paní Aleny Schillerové?"
"Víte, paní Schillerová je, jednoduše řečeno, sloupková želva."
"Sloupková želva, co si pod tím pojmem máme představit?" ,
"Vysvětlím. Podívejte se, jedete autem po okresní silnici, přijíždíte k obci, vidíte zahradu, plot, sloupky, na kterých ten plot drží... a na jednom ze sloupků - želva."
"A jak se to týká paní Schillerové?"
"Je to úplně stejné. Víte, že se tam nahoru nedostala sama. Nepatří tam. Vy nevíte, jaký je proboha důvod, že tam je. Ona neví, co má dělat, když je tam nahoře. Je výš, než zvládne. A vy se jenom divíte, jaký kretén ji tam asi tak umístil."
N (neregistrovaný)03.09.2025, 21:47:20xxx.xxx.189.103
Orionka:
Holky, fakt jste chytrý. Ite o tom, že Liberec má nejlepší protichemickou jednotku v Evropě. Už dlouhá léta. Přístroje nemají, stačí jim lakmusové papírky.
Já se taky bavím u “odborné” diskuze.😄 Krom chemiků má ČR také výborné výsadkové jednotky. Co a odkud se dodává na Ukrajinu vědí civilové úplný “ho*no”.😄 Oni Ukrajinci vyvíjejí vlastní zbraně.. Jo tak vlastní..😄 Vývoj takových systémů trvá i armádě USA deset a více let.🙂 Hlavně ať Putina “nenas*rou”, jinak se dozvíme něco o “částicových” systémech a hned s názornou ukázkou.😐 Je prostě konec a Rusko s Čínou nelze ani konfrontovat a už vůbec ne porazit. Podle mě ani žádná dohoda o míru na Ukrajině nebude. On vlastně Putin vesele nevzdoruje jen Ukrajině,ale celému NATO. Za což ho i Trump nezapomněl pochválit.😄 Tak o čem tady vůbec kdo mluví? 😄
N (neregistrovaný)04.09.2025, 14:04:20xxx.xxx.189.103
Ohledně p. Shillerové souhlas. Nedávno jsem jí slyšel mluvit o osvobození od daně při prodeji firmy nad 40 miliónů. 🙂 Aha,tak to je ta spravedlivá daňová politika..😐 Samozřejmě víme ten důvod asi všichni.
Odpověď na příspěvek uživatele N z 03.09.2025, 21:47:20
A tak i my laici vidíme, co se děje na Ukrajině, takže víme, že kdyby na nás někdo začal posílat rakety a drony, tak si můžeme ty špičkové chemiky a výsadkáře dát akorát do vitrínky, asi i s těma dvěma stíhačkama nebo kolik jich vlastně máme. 😀
A ještě jsme zapomněli na tu špičkovou kuchyň, ta by jistě přispěla k naší obraně taky. 😀
No ale vážně, nemám žádný armádni inside info, ale myslím, že kdyby na nás někdo nastoupil jako Ruskk na Ukrajinu, tak se můžeme tak akorát modlit k NATO a nebo rovnou předat státní klíče.
Já se taky bavím u “odborné” diskuze.😄 Krom chemiků má ČR také výborné výsadkové jednotky. Co a odkud se dodává na Ukrajinu vědí civilové úplný “ho*no”.😄 Oni Ukrajinci vyvíjejí vlastní zbraně.. Jo tak vlastní..😄 Vývoj takových systémů trvá i armádě USA deset a více let.🙂 Hlavně ať Putina “nenas*rou”, jinak se dozvíme něco o “částicových” systémech a hned s názornou ukázkou.😐 Je prostě konec a Rusko s Čínou nelze ani konfrontovat a už vůbec ne porazit. Podle mě ani žádná dohoda o míru na Ukrajině nebude. On vlastně Putin vesele nevzdoruje jen Ukrajině,ale celému NATO. Za což ho i Trump nezapomněl pochválit.😄 Tak o čem tady vůbec kdo mluví? 😄
A tak i my laici vidíme, co se děje na Ukrajině, takže víme, že kdyby na nás někdo začal posílat rakety a drony, tak si můžeme ty špičkové chemiky a výsadkáře dát akorát do vitrínky, asi i s těma dvěma stíhačkama nebo kolik jich vlastně máme. 😀
A ještě jsme zapomněli na tu špičkovou kuchyň, ta by jistě přispěla k naší obraně taky. 😀
No ale vážně, nemám žádný armádni inside info, ale myslím, že kdyby na nás někdo nastoupil jako Ruskk na Ukrajinu, tak se můžeme tak akorát modlit k NATO a nebo rovnou předat státní klíče.
Je hezké, že to víte. Je na to jednoduchá rada: Nedráždit kobru bosou nohou. Jak by nám NATO pomohlo ? Si nastudujte 38 (UK a Francie ) a 68.
A ti chemici tu nejsou od toho, aby odvraceli útok, ale aby po něm aspoň některým zajistili místo k žití (či alespoň živoření) - třeba pitnou vodu.