Aktuálně: 2 207 inzerátů287 555 diskuzních příspěvků20 544 uživatelů

Politika...

Sarah01
Sarah01 10.09.2025, 10:45:43 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

No ale asi nechcete vyhostit vietnamce, kteří vám prodávají ve vsi a jejich dcerku, která nastoupila právě na gympl…

Tak já předpokládám, že ti trestnou činnost nepáchají a normálně pracují. 🙂 Aspoň tedy jak je znám.

rapotačka (neregistrovaný) 10.09.2025, 10:49:36 xxx.xxx.168.162
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.09.2025, 10:27:21

Ti se u nás roztahují? 

Jejich klackové lítají s bengálem po květinových záhonech?

Janae (neregistrovaný) 10.09.2025, 10:52:25 xxx.xxx.163.38
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.09.2025, 10:45:43

Většina vietnamských vesnických večerek je jen prádelna černých peněz, vietnamští migranti  jsou napojení na mafii, která jim zaplatí cestu do Česka a pak za to chce služby. Pro běžného Vietnamce je cesta do ČR dost drahá a pokud tady nemá rodinu, tak prostě spadne pod křídla mafie, která ovládá naší drogou sféru. Zrovna toto je komunita, která je naoko hodně pracovitá a v ČR oblíbená, ale přitom páchá tu nejhorší trestnou činnost. 

Sarah01
Sarah01 10.09.2025, 10:58:29 xxx.xxx.11.197
Janae:

Většina vietnamských vesnických večerek je jen prádelna černých peněz, vietnamští migranti  jsou napojení na mafii, která jim zaplatí cestu do Česka a pak za to chce služby. Pro běžného Vietnamce je cesta do ČR dost drahá a pokud tady nemá rodinu, tak prostě spadne pod křídla mafie, která ovládá naší drogou sféru. Zrovna toto je komunita, která je naoko hodně pracovitá a v ČR oblíbená, ale přitom páchá tu nejhorší trestnou činnost. 

Nesmysl, ti lidi tady často žijí už z dob, kdy tu pracovali za minulýho režimu, a dnes už podnikají jejich děti. Většina jich je slušných a normálně pracujících. Zrovna u nás na malým okresním městě ovládá drogovou sféru úplně jiná komunita.

Orionka (neregistrovaný) 10.09.2025, 12:10:25 xxx:xxx.96de:a0a
Buggyra:

Já si taky myslím, že je úplně jedno, jak to tady dopadne 🙂

EDIT: teda beru zpět, úplně jedno to zase není, nesmí se do čela s rozhodovací silou dostat nějaká šílená strana alá “vyhostíme všechny cizince”, “bohatým vyvlastníme a rozdáme chudým” nebo “pojďte se kamarádit s Putinem a západu naplivat do obličeje”.

A vy znáte takovou stranu na naší politické scéně? Já jsem takovou nezaznamenala. Zaznamenala jsem jisté útoky vůči majetkům občanů že strany Pirátů. Najdete si Hřiba. Pakliže jste vámi citovaná vyjádření  někde našla, dejte odkaz. 

Orionka (neregistrovaný) 10.09.2025, 12:20:54 xxx:xxx.96de:a0a
Janae:

Nemůžete takhle paušalizovat. V každé komunitě jsou lidé normální pracovití a ti druzí. Zrovna vietnamská komunita se s naší společností docela mísí. Těch smíšených manželství ( párů) je poměrně dost, i jejich potomků. A není to žádné podsvětí. A na mnoha vesnicích by si bez nich lidi nekoupili ani chleba a pivo.

trojAAAcko
trojAAAcko 10.09.2025, 12:23:59 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.09.2025, 10:58:29

Většina jich je slušných a normálně pracujících.

Můžete říct odhadované (/názorové) procento? Neurčitý číslovky nemám rád. 😀

Z toho co vím třeba z Plzně tak přes 20% Vietnamců (resp. jen večerky) v tich drogách jedou. Neberu v potaz vietnamské restaurace - tam si myslím, že je to lepší zázemí na vývařovnu takže možná to procento by bylo větší. 😀

Orionka (neregistrovaný) 10.09.2025, 12:24:47 xxx:xxx.96de:a0a
Sarah01:

Nesmysl, ti lidi tady často žijí už z dob, kdy tu pracovali za minulýho režimu, a dnes už podnikají jejich děti. Většina jich je slušných a normálně pracujících. Zrovna u nás na malým okresním městě ovládá drogovou sféru úplně jiná komunita.

U nás na vsi ovládá drogovou sféru místní hospoda a obchod nevietnamský. Nedávno jsem sledovala rozhovor s chytrým pánem - Stuchlík se jmenuje. Nejnebezpečnější droga je pořád alkohol.

Buggyra
Buggyra 10.09.2025, 12:53:00 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.09.2025, 10:45:43

Tak. 

Samozřejmě trestáme všechny prohřešky podle toho, co nám umožňují naše zákony a lidský faktor, který o tom rozhoduje. Stejně tak bychom mohli hořekovat nad laxními zákony a postupy obcí nebo veterinární správy v oblasti ochrany zvířat… Slušné lidi jakéhokoli vyznání, národnosti, rasy a dalších člověčích příslušností nemá doufám normální občan potřebu execírovat.

Buggyra
Buggyra 10.09.2025, 12:54:03 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 10.09.2025, 10:49:36

A i kdyby, to snad není důvod pro vyhoštění. To byste si pak mohla najít i spoustu dalších důvodů, třeba nedovolený zábor veřejného prostranství, když mají zboží vyložené před obchůdkem…

Buggyra
Buggyra 10.09.2025, 12:55:13 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Janae z 10.09.2025, 10:52:25

A pokud je na to naše legislativa nebo exekutiva krátká, tak to chce asi posílit jedno či obé, nikoli vylívat vaničku i s dítětem. Nebo nesouhlasíte?

Buggyra
Buggyra 10.09.2025, 12:57:51 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 10.09.2025, 12:10:25

Neřekla jsem, že takovou stranu znám (ale ano, známe je všichni, z dějepisu..). To jsou extrémy, do kterých se můžeme dostat, pokud bude pokračovat polarizace společnosti. Cesta dolů je snadná…

Orionka (neregistrovaný) 10.09.2025, 13:05:24 xxx:xxx.96de:a0a
Buggyra:

Neřekla jsem, že takovou stranu znám (ale ano, známe je všichni, z dějepisu..). To jsou extrémy, do kterých se můžeme dostat, pokud bude pokračovat polarizace společnosti. Cesta dolů je snadná…

Když takovou stranu neznáte, není třeba vymýšlet tak silná prohlášení a zasazovat je do dnešní politické scény. 

Sarah01
Sarah01 10.09.2025, 13:14:27 xxx.xxx.11.197
trojAAAcko:

Většina jich je slušných a normálně pracujících.

Můžete říct odhadované (/názorové) procento? Neurčitý číslovky nemám rád. 😀

Z toho co vím třeba z Plzně tak přes 20% Vietnamců (resp. jen večerky) v tich drogách jedou. Neberu v potaz vietnamské restaurace - tam si myslím, že je to lepší zázemí na vývařovnu takže možná to procento by bylo větší. 😀

Tak pokud jde o procenta, musela bych napsat 100%, protože já nikoho takovýho z této komunity tady u nás neznám, kdo by byl prokazatelně odsouzenej za drogy. Zato u jiné komunity už je to prokázaný a i se to všeobecně ví, že se tam vaří.

trojAAAcko
trojAAAcko 10.09.2025, 13:35:02 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.09.2025, 13:14:27

Já taky prokazatelně nikoho neznám a jen jednou jsem četl o vývařovně u Vietnamců (to bylo myslím ve Varech). Jenže třeba v Plzni to dost lidí ví a je to i cítit kolikrát i na ulici. Je docela zajímavost jak jsem zmiňoval ty restaurace tak jedna vietnamská je asi 50m od mého bytu. Jídlo se pohybuje kolem 110-120Kč (pomalu v centru krajského města), restaurace snad permanentně prázdná - ano, jezdí tam dost rozvážkové služby, ale stejně by mě zajímalo jak asi 6 lidí s několikma dětmi uživí tak dobře taková restaurace, že mají novou X7 od BMW a Volvo XC90 když obecně gastro je tak v tragickým stavu. Buď gastro v tak hrozném stavu není a nebo mají příjem ještě z něčeho. 😀 Je to samozřejmě jen teorie, ale vůbec bych se nedivil kdyby za těmi dveřmi vaří něco dalšího než jen moje smažené nudle s kuřecím masem, ale v restauraci jsem zatím nic necítil kromě nudlí. 😀

rapotačka (neregistrovaný) 10.09.2025, 13:40:38 xxx.xxx.168.162
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.09.2025, 12:54:03

Nechci slovíčkařit. Letěli po přechodu po levé straně, na pravé straně šla rodinka, nikdo jiný tam nešel. Ta banda před koncem přechodu musela nutně rodinu předběhnout, málem srazili babu. Hned za přechodem je na chodníku proužek záhonu s kytičkama. Ti hřebci (15-17) šli přes babu, do kytek … Nedělají to všichni, ale hodně se jich neumí slušně chovat . Ani v obchodech, ani na ulici. Zaberou celej chodník, ted jsme tady my …Ani nevím, zda mají slovo zdvořilost ve slovníku. Pochybuju. A mohla bych pokračovat.

Sarah01
Sarah01 10.09.2025, 13:45:18 xxx.xxx.11.197
trojAAAcko:

Já taky prokazatelně nikoho neznám a jen jednou jsem četl o vývařovně u Vietnamců (to bylo myslím ve Varech). Jenže třeba v Plzni to dost lidí ví a je to i cítit kolikrát i na ulici. Je docela zajímavost jak jsem zmiňoval ty restaurace tak jedna vietnamská je asi 50m od mého bytu. Jídlo se pohybuje kolem 110-120Kč (pomalu v centru krajského města), restaurace snad permanentně prázdná - ano, jezdí tam dost rozvážkové služby, ale stejně by mě zajímalo jak asi 6 lidí s několikma dětmi uživí tak dobře taková restaurace, že mají novou X7 od BMW a Volvo XC90 když obecně gastro je tak v tragickým stavu. Buď gastro v tak hrozném stavu není a nebo mají příjem ještě z něčeho. 😀 Je to samozřejmě jen teorie, ale vůbec bych se nedivil kdyby za těmi dveřmi vaří něco dalšího než jen moje smažené nudle s kuřecím masem, ale v restauraci jsem zatím nic necítil kromě nudlí. 😀

U nás mají jedni Vietnamci restauraci i klub a na velice slušné úrovni, jídlo tam nejde pod 200, chodím tam tak jednou ročně. 😀

Orionka (neregistrovaný) 10.09.2025, 14:11:06 xxx:xxx.96de:a0a
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 10.09.2025, 13:40:38

Ale jsou i tací, kteří se chovat umí. Často v tramvaji ochotně vstává muž, mluvící jinou řečí a nabízí mi místo. To, co popisujete, to dovedou naši puberťáci stejně dobře - vlastně špatně. Nedávno jsem napomínala asi 11leté dívenky, přelézaly přes řetěz do záhonu růží. Těch řečí co měly - na pár facek to bylo. Hezky česky. 

rapotačka (neregistrovaný) 10.09.2025, 14:17:24 xxx.xxx.168.162

Ale to já přece vím ….

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.