assil:Zajímavější jsou ruské drony v Polsku, myslím, že Rusko už si testuje hranice.
Tohle šlo zatím mimo mě. Ale pamatujete ? Jednou už byla v Polsku ruská raketa. A ty unáhlené komenty ze strany naší vlády - akorát ostuda.
https://www.youtube.com/watch?v=METXg3anVxg&list=PLFqc6vKT4RBoE8tre2XRXTpZWl8KaH38F
Druhá půlka - otázka Francie a EU je ještě důležitější. Fakt má cenu tady zůstávat ? A navíc se tam zalígrovat přijetím EURA ? A věřit tomu, že totální válka něco vyřeší ?
Zajímavější jsou ruské drony v Polsku, myslím, že Rusko už si testuje hranice.
assil:Zajímavější jsou ruské drony v Polsku, myslím, že Rusko už si testuje hranice.
Tohle šlo zatím mimo mě. Ale pamatujete ? Jednou už byla v Polsku ruská raketa. A ty unáhlené komenty ze strany naší vlády - akorát ostuda.
Asi šesté slovo - dost odvážné prohlášení.
No jedna raketa asi může být omyl, tolik dronů, že se musí sestřelovat už omyl nebude.
Orionka:Asi šesté slovo - dost odvážné prohlášení.
Tohle jsem nepochopila.
Nazvat to útokem je vždy snadnější a čitelnější než jako odvetnou reakcí. Nevím jak Vy, ale nedávno jsem četl o úmrtí polského pilota - teď nevím jestli to nebylo náhodou nad Ukrajinským prostorem. Neposílali náhodou Poláci často svoje F-35 na ukrajinské území? Proč by to nemohlo být jen varování aby se Polácí drželi dál?
Ono je lepší a jednodušší strašit lidi aby si mysleli, že nám klepe druhý komunismus na dveře. 😃 Si pamatuji i článek kdy něco přiletělo na EU a hned, že to bylo od Rusů a nakonec to šlo z Ukrajiny - bylo to nějak 2022. Proč by to teď nemohlo jinak?
Protože je už potvrzeno, že jsou to íránské drony a protože to Rusko už i přiznalo?
Dejte odkaz jak lítaly polské stíhačky v bezletové zóně nad Ukrajinou, to by mě zajímalo.
trojAAAcko:Nazvat to útokem je vždy snadnější a čitelnější než jako odvetnou reakcí. Nevím jak Vy, ale nedávno jsem četl o úmrtí polského pilota - teď nevím jestli to nebylo náhodou nad Ukrajinským prostorem. Neposílali náhodou Poláci často svoje F-35 na ukrajinské území? Proč by to nemohlo být jen varování aby se Polácí drželi dál?
Ono je lepší a jednodušší strašit lidi aby si mysleli, že nám klepe druhý komunismus na dveře. 😃 Si pamatuji i článek kdy něco přiletělo na EU a hned, že to bylo od Rusů a nakonec to šlo z Ukrajiny - bylo to nějak 2022. Proč by to teď nemohlo jinak?
Kdyby jenom Polsko. Na Ukrajině jsou štáby NATO a Rusko to dobře ví.🙂 A pokud Rusko pošle drony či rakety omylem či s úmyslem kamkoli do prostoru NATO, tak se nestane vůbec nic. Bude se dlouze kecat v TV a politici ze sebe vyplodí obvyklé kecy a jinak se nestane vůbec nic. Ono taky co by se mělo stát? Válku s Ruskem, Čínou, Běloruskem a Severní Koreou? 😄 Je jen otázkou času kdy se něco stane v ČR.😐
Když já si nemůžu pomoct, nevěřím mu. Umí moc hezky mluvit. Stejně hezky mluvil z Moravy za Svobodné před rokem, dvěma. On bude ten, kdo bude posuzovat, který obor je ještě přínosem, který už ne ? Nebo komise ? Mladí motoristé budou mít přednost ? Nějak mi to smrdí. Není to jen cesta ( taková klička - ty Matěj umí ) k placenému školství ?
Protože je už potvrzeno, že jsou to íránské drony a protože to Rusko už i přiznalo?
Tak se přiznalo, v pořádku, ale byl to úmysl nebo ne? Pro Vás výrokem “myslím, že Rusko už si testuje hranice” máte asi už jasno. Pokud budou mít jednání tak se o tom nikdo nic nedoví. Jsou to pořád jen teorie. Já jen poukazuji na různé možnosti a alternativy kde může být pravda. 😉 Mimochodem - pokud byste měla s někým nějaký problém a nikdo stál na jeho straně, pomáhal mu a dělal Vám naschvály tak byste na něj byla naštvaná nebo by Vám to bylo jedno? Teď tuto myšlenku aplikujte na geopolitickou scénu. Já v tom taky vidím taky úmysl, ale trošku jiným způsobem - jako varování, ne jako testování. 😉
Dejte odkaz jak lítaly polské stíhačky v bezletové zóně nad Ukrajinou, to by mě zajímalo.
Všechny články si opravdu neukládám a nedávám do tabulky abych měl přehled. Víte jak se říká “Kdo hledá, najde”. Já mám teď na práci lepší zábavu - viz obrázek. 😀
Jo a ještě jedna věc (pro všechny - ne jen pro assil). Těm kteří se hrozně bojí komunismu a Západ je ráj odkud jdou jen hezké věci. A Okamura je u nás stíhán za plakát který má podněcovat k nenávisti.
https://edition.cnn.com/2025/09/08/us/video/iryna-zarutska-murder-ukraine-refugee-contd-digvid
Nechci být alibista, nevěřím nikomu z nich. Ale to téma se mi líbí.
A ještě k těm migrantům. O Vietnamcích na ulici nevíme, aspoň u nás, jen pro srovnání.
Taky zajímavé: https://www.facebook.com/reel/1278359040753433
ještě jedna věc (pro všechny - ne jen pro assil). Těm kteří se hrozně bojí komunismu a Západ je ráj odkud jdou jen hezké věci. A Okamura je u nás stíhán za plakát který má podněcovat k nenávisti.
Nějak jsem to nepochopila, jedná se o pochybení jedince.
A k tomu komunismu: všichni se měl mít stejně dobře . Koloval vtip - všichni jsme si rovni , ale někteří jsou si rovnější. Zatímco my jedli chleba s levným salámem, tak papaláši se cpali nadstandardním jídlem (odtud výrok Paroubka o kaviáru). No a ted mi napíšete, ze je to stejné. Není,- za komunismu jste si nemohl najít lepší práci, přivydělat si. Dnes můžete a když jste šikovný, můžete mít i dobře placenou práci.
Ariska:ještě jedna věc (pro všechny - ne jen pro assil). Těm kteří se hrozně bojí komunismu a Západ je ráj odkud jdou jen hezké věci. A Okamura je u nás stíhán za plakát který má podněcovat k nenávisti.
A k tomu komunismu: všichni se měl mít stejně dobře . Koloval vtip - všichni jsme si rovni , ale někteří jsou si rovnější. Zatímco my jedli chleba s levným salámem, tak papaláši se cpali nadstandardním jídlem (odtud výrok Paroubka o kaviáru). No a ted mi napíšete, ze je to stejné. Není,- za komunismu jste si nemohl najít lepší práci, přivydělat si. Dnes můžete a když jste šikovný, můžete mít i dobře placenou práci.
A co když jsem blbej a nešikovnej? To se mám zastřelit? 😄😄
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Drony-v-Polsku-Objevily-se-pochyby-Vazne-779663 🛵
Drony v Polsku: Objevily se pochyby.
Švédský vojenský analytik Mikael Valtersson upozorňuje, že ve skutečnosti mohlo jít o efekt ukrajinské protivzdušné elektronické obrany, která drony na Polsko vychýlila. A bezpečnostní expert Jaroslav Štefec spekuluje, zda vůbec šlo o ruské drony, když podobné zaručené zprávy z minulosti byly vyvráceny a ukázalo se, že na polské území dopadly střely ukrajinské.
Ariska:ještě jedna věc (pro všechny - ne jen pro assil). Těm kteří se hrozně bojí komunismu a Západ je ráj odkud jdou jen hezké věci. A Okamura je u nás stíhán za plakát který má podněcovat k nenávisti.
Lžete Za komunistů bylo možný najít si líp placenou práci i si přivydělat. Kdo nebyl líný lempl. Stačilo dělat doma, cokoliv v zemědělství, vykrm býků, hus, ovčí vlnu, včely…kdo chtěl cestu si našel. A platby hned nebo do 14 dnů. Žádný IČO, pojištění ani daně z práce navíc. Ne jako dneska, půl roku dělat nevolnika pro stát který vám za to dá ořezaný důchod o pět let dýl. Takže ty povidačky si nechte pro vnoučata, těm můžete valit do hlav jak se teď máme skvěle. Že nás nikdo necenzuruje a nevalí do nás propagandu a předžvejkaný zprávy. Hlavně stát na správný straně se správným narativem.
Taky se k nim prý přihlásilo Bělorusko. Také prý se našly komponenty vyrobené v NL, CH, CN, USA. Taky zajímavé, kde se tam vzaly? Ale je to samé prý. Jak to bylo ? Za pár let. Kdy to bouchl Nordstream? A kdo ho odpálil? Jasně - Rusové. A po pár letech konečně přiznáno, že to byli Ukrajinci se státní podporou. Je už to konečné vyjádření ?
Orionka:Taky se k nim prý přihlásilo Bělorusko. Také prý se našly komponenty vyrobené v NL, CH, CN, USA. Taky zajímavé, kde se tam vzaly? Ale je to samé prý. Jak to bylo ? Za pár let. Kdy to bouchl Nordstream? A kdo ho odpálil? Jasně - Rusové. A po pár letech konečně přiznáno, že to byli Ukrajinci se státní podporou. Je už to konečné vyjádření ?
Byly to drony výhradně průzkumné. Rusko si to akorát všechno hezky vyfotilo.