Aktuálně: 2 743 inzerátů262 047 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Politika...

kometa
kometa správce
02.10.2025, 09:37:42 xxx.xxx.224.101
Ariska:

Tak tomu nerozumím,  kácí se o 106 a nevšimla jsem si, že by vysazovali nové stromy (pozorování několik let). A že bych někdy viděla, že se hlídají třeba hnízda, to teda ne.

Tak to já vysazování stromů pozoruji. Svého času jsem si touhle aktivitou i přivydělávala.

Ariska
Ariska 02.10.2025, 10:00:42 xxx:xxx.a04:2768
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 02.10.2025, 08:56:06

Tak je optimistická zpráva. 

Jj, dřív byly Jizerky dost holé, teď tam jsou krásné lesy.

rapotačka (neregistrovaný) 02.10.2025, 10:41:08 xxx.xxx.168.162

Já těm financím vůbec nehovím, ptám se proč se zrušila vinkulace u státního finančního ústavu? Tam bývaly finance v bezpečí.

Sarah01
Sarah01 02.10.2025, 10:54:30 xxx.xxx.11.197
rapotačka:

Já těm financím vůbec nehovím, ptám se proč se zrušila vinkulace u státního finančního ústavu? Tam bývaly finance v bezpečí.

Co myslíte státním fin. ústavem? Nic takovýho neexistuje. Může se použít bankovní úschova, ta je prý nejbezpečnější, ale taky nejsložitější a nejdražší., prý 0,2% z uschované částky. Mně to teda nepřijde zas až tak moc. Určitě lepší, než přijít o všechny peníze. 

rapotačka (neregistrovaný) 02.10.2025, 11:10:20 xxx.xxx.168.162
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 02.10.2025, 10:54:30

Třeba

Česká národní banka (ČNB) je centrální banka České republiky ?

assil
assil 02.10.2025, 11:21:51 xxx:xxx.2c41:b01
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 02.10.2025, 11:10:20

ČNB neprovozuje účty soukromým osobám a advokáti jsou soukromé osoby.

rapotačka (neregistrovaný) 02.10.2025, 11:38:42 xxx.xxx.168.162

Měl by tu bezpečnost zajistit stát, ztráty uhradit! Peníze rozfrcá za hovadiny, tak tohle je minimum pro lidi.

Sarah01
Sarah01 02.10.2025, 11:50:23 xxx.xxx.11.197
rapotačka:

Měl by tu bezpečnost zajistit stát, ztráty uhradit! Peníze rozfrcá za hovadiny, tak tohle je minimum pro lidi.

Pravděpodobně nedostanou vůbec nic. Ženská prej nemá nic, uhradit to ani nemá z čeho, i kdyby ji k tomu odsoudili a Česká advokátní komora se k tomu taky nezná, i když může za to, že se to nezarazilo už v roce 2017, podněty měli. Jojo, krást ve velkým se vyplatí, ale zkuste jen jednou přečerpat třeba přídavky na děti.

Buggyra
Buggyra 02.10.2025, 11:59:03 xxx.xxx.198.226

Stát nebude ručit za soukromé podnikatele.

Ale advokátní komora založila fond, kam všichni členové AK budou muset povinně přispívat, a z toho fondu budou podobné případy refundovat. Jsou profesní zastřešující organizace, tak se k tomu postavili nečekaně čelem. Tak v budoucnu nějaká garance bude, i když jistě budou pravidla pro vyplácení té částky, jakože miliony asi těm lidem nevyplatí, no uvidíme, jak to bude fungovat.

V Černých ovcích jsou ty zpronevěry notáři a advokáty hojné, tuhle to jen vyplavalo na povrch, protože asi okurková sezona nebo co.

Sarah01
Sarah01 02.10.2025, 12:08:00 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Stát nebude ručit za soukromé podnikatele.

Ale advokátní komora založila fond, kam všichni členové AK budou muset povinně přispívat, a z toho fondu budou podobné případy refundovat. Jsou profesní zastřešující organizace, tak se k tomu postavili nečekaně čelem. Tak v budoucnu nějaká garance bude, i když jistě budou pravidla pro vyplácení té částky, jakože miliony asi těm lidem nevyplatí, no uvidíme, jak to bude fungovat.

V Černých ovcích jsou ty zpronevěry notáři a advokáty hojné, tuhle to jen vyplavalo na povrch, protože asi okurková sezona nebo co.

Jo, docela jsem koukala, kolik už bylo případů a pořád je.

https://neadvokatniuschove.cz/advokatni-uschova-je-hazard/zpronevery/

Babka si stěžuje, že teď s důchodem nemůže vyjít, byla zvyklá na cca 200 tisíc měsíčně.

assil
assil 02.10.2025, 15:50:04 xxx:xxx.2c41:b01
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 02.10.2025, 12:08:00

No ono to chce používat mozek, advokáti jsou stejní lidi jako ostatní a procento zlodějů mezi nima bude stejný, ne-li větší neb jak známo příležitost dělá zloděje. Předpokládat, že nějaká skupina lidí jsou samí dobří lidé se prostě nevyplácí. Já bych jim tam peníze nikdy nenechala hned od momentu, kdy bych zjistila, že to není ničím krytý.

Sarah01
Sarah01 02.10.2025, 16:31:49 xxx.xxx.162.253
assil:

No ono to chce používat mozek, advokáti jsou stejní lidi jako ostatní a procento zlodějů mezi nima bude stejný, ne-li větší neb jak známo příležitost dělá zloděje. Předpokládat, že nějaká skupina lidí jsou samí dobří lidé se prostě nevyplácí. Já bych jim tam peníze nikdy nenechala hned od momentu, kdy bych zjistila, že to není ničím krytý.

V případě tak obrovských částek musí být člověk obezřetný, to je jasné. Často to byly všechny úspory nebo všechny peníze z prodeje bytu, těm lidem už nic nezbylo. Většinou tu advokátku doporučila sama realitka, tak věřili. Dokážu je pochopit, to zas jo. 

N (neregistrovaný) 02.10.2025, 18:49:32 xxx.xxx.189.103
trojAAAcko:

Ropa je holt dar, který v sobě koncentruje obrovskou energii v kompaktních rozměrech a snadné skladovatelnosti. To baterie neumí a umět nikdy nebude.

Jak víte, že nikdy nebude umět? Kdybyste v 60. letech tvrdil, že za 50 let bude možnost skladovat TB dat na úložišti ve velikosti článku na prstu tak by se Vám taky všichni vysmáli (obvzlášť když v tu dobu se jelo v pár MB). Tento obrázek jste určitě viděl. Pokrok nezastavíš. Nicméně, ikdyž spalováky jsou nějakých 120 let “starou” záležitostí tak pořád se to vylepšuje jak technologií, bezpečností i samotný spalování. Musí se uznat, že zrovna GD to docela nakopnul když si vezmeme jaký nádrže, spotřeby, emise měly auta začátkem 90 let a teď tak jsme někde jinde + není takový smrad. Samozřejmě bych uvítal kdyby se vyráběly klasický V12 (např. E38 750i, Mamut od MB, …), ale to je holt už historií a není to jediný případ. Určitě se dá dohledat jaký posun byl v kapacitách baterií za posledních dekád, ale teď to bude potřeba posouvat rychleji. V ČR taky udělali FVE s účinností kolem 40% (srovnatelné s jadernou elektrárnou), ale bohužel to zakázali kvůli obsahu nebezpečných látek a to je už asi 10 let takže se to zkouší asi jinou cestou. Je to asi rok co Mercedes testoval dobíjení auta pomocí FV na karosérii. Ne jako, že tam byl vyloženě panel, ale šlo o chemické složení barvy která vytvářela tu energii a lak který měl vyšší propustnost světla aby to generovalo co nejvíce. Nakonec nevím jak to dopadlo.

Obrázek

Jenže on ten “pokrok” je bohužel diskutabilní. Když se na to budeš dívat z pohledu spolehlivosti, to už bude jiná písnička.🙂 Víš jistě jak dnes moderní auta “papají” olej. Čím to je? No nízkopřítlakovými pístními kroužky. Proč? Aby se dosáhlo nižšího tření a tím nižší spotřeby a vyšší účinnosti. Jenže za cenu, že ti po čase autí začne brát klidně litr oleje na pár tisíc kilometrů. Dobrá, v servisu ti za dvacet až třicet tisíc vymění kroužky a chvilku klid. Pak znovu a samozřejmě ti to celou dobu niční DPF a vlastně celou tu parádu kolem životního prostředí co máš v autě. Tak to je pokrok teda..😀

Ohledně baterií: Každý rok je plný zpráv světových objevů a přelomových vynálezů.😀 Jenže to má háček a to je že laboratoř je něco jiného než reálné použití a druhá strana je cena a třeba i bezpečnost. Pořád je dost případů v elektroautech kdy si posádka nedobrovolně zahrála na Husa a nebo jim shořela v lepším případě garáž a v tom horším dům. Je toho plno na netu. Je toho mnohem víc co je plné pochybností, ale prostě až to bude a bude to ověřené praxí, tak teprve mě to začne zajímat. Ovšem u nás asi těžko. Elektromobilita je na těžkém ústupu.🙂

N (neregistrovaný) 02.10.2025, 22:43:45 xxx.xxx.189.103

Tak já už mám odvoleno i s tátou. My jsme fakt extrém: Táta Stačilo a já SPD.😀 Vidíte ale tu toleranci, stále v jednom domě a nepereme se.😀 

Fikovnice
Fikovnice 03.10.2025, 01:22:58 xxx.xxx.38.49
Orionka:

Na Mikyře se dalo koukat. Jestli tam patří i Svěrák s promluvou k vnoučatům tak ten jede ve stejném duchu od doby,kdy se totálně zbláznil. A to jsem ho měla ráda. Strašne žvanil. Běžte k volbám a volte kohokoliv kromě stran současné koalice.  Výběr celkem máte. Viděla jsem seznam stran. Je jich minimálně 35. Nenechte se nachytat na Rakušanovo hlásání, že oni jsou ti hodní pantátové že vsi. Stejně tak jako Piráti se tváří, že oni s touhle vládou nemají nic….a přitom zkazili, na co sáhli. Praha by mohla povídat. O Fialově agresivním blábolení (Spolu ) se snad zmiňovat nemusím. Čau a běžte využít své právo. Mně ho půl života upírali.

Vím, že mě můžete poslat někam…ale pro mě je teď na prvním místě Fido (asi čtete Víčko…?). Pokud k volbám přece jen půjdu, asi se rozhodnu na poslední chvíli. 

Fikovnice
Fikovnice 03.10.2025, 01:26:42 xxx.xxx.38.49
Orionka:

Na Mikyře se dalo koukat. Jestli tam patří i Svěrák s promluvou k vnoučatům tak ten jede ve stejném duchu od doby,kdy se totálně zbláznil. A to jsem ho měla ráda. Strašne žvanil. Běžte k volbám a volte kohokoliv kromě stran současné koalice.  Výběr celkem máte. Viděla jsem seznam stran. Je jich minimálně 35. Nenechte se nachytat na Rakušanovo hlásání, že oni jsou ti hodní pantátové že vsi. Stejně tak jako Piráti se tváří, že oni s touhle vládou nemají nic….a přitom zkazili, na co sáhli. Praha by mohla povídat. O Fialově agresivním blábolení (Spolu ) se snad zmiňovat nemusím. Čau a běžte využít své právo. Mně ho půl života upírali.

Jinak žádný strach: Rakušan je asi úplně poslední, nad kým bych uvažovala…a to tak leda po lobotomii…pokud bych byla schopná nějak vůbec uvažovat.😉

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.