Aktuálně: 2 743 inzerátů262 047 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Politika...

Orionka (neregistrovaný) 03.10.2025, 02:06:44 xxx.xxx.226.32
Fikovnice:

Vím, že mě můžete poslat někam…ale pro mě je teď na prvním místě Fido (asi čtete Víčko…?). Pokud k volbám přece jen půjdu, asi se rozhodnu na poslední chvíli. 

Nikam vás posílat nebudu, naopak držím vám palce.

neprihlasena Buggyra (neregistrovaný) 03.10.2025, 05:19:27 xxx.xxx.118.200

Z FB

Ignorujete schůze SVJ? Pak se nedivte, až vám poteče na hlavu a švagr předsedy si z vašeho sklepa udělá sklad. S naší zemí je to stejné. Jen o dost horší. Tady máte tři jednoduché fáze, jak se z "nezajímám se o politiku" stane "politika mi zničila život". 

=== 

"Všichni jsou stejní, všichni kradou, tak co." Je to jenom jejich hra. A ty chceš mít hlavně svůj klid. Rozumím. Je to pohodlná myšlenka. Uklidňující. Problém je, že je to lež. A tahle konkrétní lež je jako pít fridex v domnění, že je to malinovka. 
Chutná sladce, ale výsledek je fatální. 
Jo, všichni politici lžou a kradou. Ale je sakra rozdíl, jestli ti z baráku ukradnou pár cihel, anebo jestli ti ten barák zapálí i s tebou uvnitř, abys jim do toho náhodou nekecal. A my se tu teď bavíme o té druhé variantě. O partě, co nepřichází krást cihly. Přichází s kanystrem benzínu a sirkama. 
Představ si, že stát není nic vznešenýho. Že je to jenom velkej, trochu zanedbanej panelák. A ty jsi majitel bytu. Politika, to je ta otravná schůze SVJ v prádelně, na kterou se ti nechce, protože tam furt někdo mele hovna. Tak na ni nejdeš. Co se může stát, že jo? A tak si parta největších křiváků a blbců v baráku odhlasuje, že teď budou SVJ oni. A začne demolice. Pomalá. Pod anestezií. 

Fáze 1: Jenom neteče teplá voda 
Nejdřív si skoro ničeho nevšimneš. Jenom zjistíš, že ten salám, co kupuješ, je najednou ještě víc bez masa. Protože se sem přestalo dovážet kvalitní zboží ze Západu, aby se podpořili "naši" výrobci. Takže budeš platit víc za větší sračky. Ale budou vlastenecký. Tvoje dovolená v Chorvatsku tě bude stát tolik, co dřív cesta do Thajska, protože koruna bude slabá jak čaj v nádražním bufetu. V práci ti šéf oznámí, že německý majitel to tady balí a přesouvá fabriku do Rumunska, protože v tomhle bordelu se podnikat nedá. A až se ti na autě pokazí nějaká součástka, v servisu ti řeknou, že se na ni čeká tři měsíce, protože "máme teď trochu jiný dodavatele". 

Fáze 2: Začínají praskat zdi 
Pak přituhne. Všimneš si, že ten arogantní úředník na stavebním úřadě je najednou ještě arogantnější. A sousedovi, co má na plotě správnou vlajku, projde i kůlna postavená metr na tvým pozemku. A tvoje stížnost se "ztratí". Právo nebude pro všechny. Bude pro "naše lidi". A ty mezi ně nepatříš. 
Až se budeš chtít dozvědět, proč ti zase zdražili plyn, pustíš si zprávy. Ale místo odpovědi uvidíš hodinovou reportáž o tom, jak premiér slavnostně přestřihl pásku na novém kruhovém objezdu. Nebudou ti lhát. Jen se nikdy nedozvíš to podstatné. Nikdy se nedozvíš, že se ztratila další miliarda, protože se o tom prostě nebude mluvit. 

Fáze 3: Padá ti strop na hlavu 
A pak přijde ten moment, kdy budeš sedět v hospodě. A někdo u vedlejšího stolu řekne blbej vtip o vládě. A ty si všimneš, jak se všichni kolem ohlédnou. Jak ztichnou. Ne proto, že by byl ten vtip špatnej. Ale proto, že nikdo neví, kdo poslouchá. A ty ten svůj vtip, co jsi chtěl říct, radši polkneš. Svým dětem budeš říkat, ať moc nevyčnívají, ať se moc neptají, ať drží hubu a krok. Protože iniciativní a chytří lidé budou podezřelí. Režim bude potřebovat poslušné a průměrné. 
V tu chvíli to skončilo. Chtěl jsi jenom svůj klid. Svoboda, demokracie, právní stát... to byly jen prázdný slova pro pražský intelektuály. Jenže ta "svoboda", na kterou jsi kašlal, bylo ve skutečnosti jen tvoje svatý právo na celou tu politiku kašlat. Právo žít si svůj život, aniž bys musel řešit, kdo je zrovna u moci. A o tohle přesně přijdeš. Nechtěl jsi, aby se ti politika pletla do života. Gratuluju. Dosáhneš toho, že politika BUDE tvůj život. Bude v ceně tvýho chleba, ve strachu tvý ženy, v budoucnosti tvých dětí a v tichu u piva, kde se kdysi říkaly vtipy. 
Budeš mít konečně ten svůj klid. Ten absolutní, ledovej klid. Klid člověka, co sedí v zamčeným bytě v baráku, kterej se rozpadá, a poslouchá, jak mu někdo na chodbě právě montuje na dveře novej zámek. Zvenku.

Obrázek
neprihlasena Buggyra (neregistrovaný) 03.10.2025, 05:35:51 xxx.xxx.118.200

Taky dobrý 🙂

Obrázek
trojAAAcko
trojAAAcko 03.10.2025, 07:14:05 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 02.10.2025, 18:49:32

Samozřejmě, že vždy záleží z jakého úhlu se budeme koukat, ale třeba u ztrácení oleje to není jen díky kroužkům. Mnohdy to zkazí sami lidi co si ten olej plní sami nebo dokonce v servisu. Ono je nějaký postup a není to jen o výměně oleje. U svýho BMW mi taky mizí průběžně olej, ale ne zrovna kvůli kroužkům. 1. mám v autě VANOS což jsou takové kolečka na vačkách a řídící jednotka si hlídá časování a ty VANOSy si ten olej paradoxně berou taky olej. VANOS je tak háklivá věc, že pokud by spadnul tlak oleje ikdyby o 1 bar tak auto automaticky (i za jízdy) chcípne aby se to nepoškodilo + VANOSy mi ochránily motor, protože odhalil povolený rozvodový řetěz. Abych se vrátil třeba k výměně oleje - ono i servisy jsou schopný přelít maximum hladiny viz jako mé kolegyni - jednou jsem se trefil, že jsem jel za ní jel do práce a šel jí z výfuku modrý kouř tak jsme se pak podívali a měla na měrce třeba o 1cm víc oleje než měla mít + mi pak řekla, že takhle jezdí už rok takže tam bylo asi i víc a měnili jí to v servisu. Pak je problém, že při vyšší otáčkách se olej snáze dostane k pístu a pak se spaluje s palivem. Pokud se to správně nespálí tak můžou vzniknout usazeniny který můžou zapříčinit zadření (třeba i těch kroužků) a motor můžeš vyhodit. Ty usazeniny jsem řešil u přímovstřiku kdy když vstřikovač správně netěsní (přes noc kape benzín / nafta na píst) tak to dělá nehoráznou neplechu. To je taky tím, že mnoho lidí prostě kašle na správné údržby a rvou tam ty nejlevnější druhovýroby, protože by to bylo jinak drahé. Pro takový lidi je nejlepší volba Japonci (třeba Toyota) který jsou dělaný hodně dobře v tomto ohledu. U výměny oleje je dobrý jednou za čas sundat i olejovou vanu a vyčistit a tak dále - ten seznam je fakt velký, ale to učitě víš. 

Samozřejmě, že máš pravdu s tou laboratoří a určitě si to i sami uvědomují. Proto jsou to jen zveřejnění nějakého pokroku, ale na trhu pořád nic. Oni si pak i hledají někoho kdo jim to otestuje. Například mi teď budeme implementovat nějaký změny na vozidle a teď budeme čekat asi 9 měsíců než to odzkouší (vozidlo bude jezdit téměř v kuse 8 měsíců dokola na okruhu). Jinak ono i spalováky sem tam shoří a jejich poměrově pořád víc - já se toho bojít u toho svého, protože olejový výměník mám přesně nad alternátorem a stačí aby mi to povolil šroubek (jsou hliníkový) a začal téct horký olej přímo do alternátoru. Primární problém u hoření elektroaut je hašení kde se to hasí blbě a proč asi, ale i hasiči podstupují školení jak správně postupovat při požáru elektroauta. To jak se řeší v pozadí bezepečnost a prvky v případě požáru auta to vidím docela dobře já. Vy vidíte pozadí v militarním prostředí, já v automotivu. 😀 U elektroaut je taková pojistka (je poviná a pokud vím tak je stanovená pozice - nazývá se to “Rettungstrennstelle”) která by měla napomoc - jedná se o dva vodiče na přístupném místě v případě nouze stačí to přestříhnout a baterie se odpojí od celého auta.

Orionka (neregistrovaný) 03.10.2025, 07:15:08 xxx.xxx.226.32
»
Odpověď na příspěvek uživatele neprihlasena Buggyra z 03.10.2025, 05:19:27

Nevím, kdo sepsal ten elaborát. Ani ho nebudu vyvracet. Jen k té fázi 1 a k té kvalitě že Západu ( ono to totiž leccos naznačuje). Žádný západ neměl tak přísné normy, jako my. Že západu, konkrétně z Německa se sem vozí ty sračky největší. Kdybyste sledovala, už byste dávno zaznamenala boj proti dvojí kvalitě. Jedné určené pro domácí trh ( SRN) a druhé - zboží dovážené k nám. Prý to tak máme rádi. Podobně se zbožím z Polska. Kdo jezdí nakupovat tam, tak to ví. Pamatuju hodně, ale nepamatuju, že by se dříve do jogurtu míchal škrob.

A kdybych měla pokračovat, tak bych konkretizovala, že nám ten barák padá na hlavu, s velkým přispěním současné vlády, která proti svým slibům vybrala na daních víc a končí - doufám - s neuvěřitelným dluhem 1,2 biliónu korun. Žádná vláda tolik neprošustrovala.

A jen tak mimochodem - pravicoví piráti mluví o nadměrných metrech a jejich zpoplatnění. A jak zpoplatní spekulanty, kteří mají víc bytů než dětí, zatím neřekli. (Nebo vyvlastní?)

Orionka (neregistrovaný) 03.10.2025, 07:18:19 xxx.xxx.226.32

A jen dodám, že politiku sleduji a proto vím, že se nezlevňuje. Premiér asi politiku nesleduje, když tvrdí, že se nezdražuje. U nás i Vietnamců už stojí obyčejná houska 5,90.

Buggyra
Buggyra 03.10.2025, 07:32:30 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 03.10.2025, 07:15:08

Taky mě ten Západ zarazil, nevím, co tím chtěl dotyčný říct (souvislosti mi unikají, protože se o to nezajímám), ale souhlasím, že to určitě něco naznačuje. Nicméně myšlenka pomalého odklonu od vlivu občana na politiku k vlivu politiky na občana je jasně platná a pozorujeme denně.

A jen dodám, že já tady za nikoho neagituji. Asi si myslíte, že víte, koho budu volit, a já vás při tom klidně nechám 🙂 Ať si každý volí, koho bude chtít, nebo ať klidně nevolí, naštěstí máme tu svobodu si to rozhodnout každý sám.

trojAAAcko
trojAAAcko 03.10.2025, 07:32:54 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 02.10.2025, 22:43:45

No vždyť jo. 😀 Nechápu jak někdo může odřeknout někoho z rodiny jenom kvůli tomu, že volí něco jiného. 😀

rapotačka (neregistrovaný) 03.10.2025, 09:56:22 xxx.xxx.168.162

z FB    

Za byt s garazi v CR platim dan 2700 Kc   

Za dum s pozemkem na Slovensku platim 480 Kc.   

Fiala: Snad se CR nevyda Slovenskou cestou ☝

assil
assil 03.10.2025, 10:14:37 xxx:xxx.2c41:b01
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 03.10.2025, 09:56:22

Tohle je typická ukázka lživé propagandy, protože samozřejmě i u nás je daň z nemovitosti odstupňovaná podle místa, takže za dům s pozemkem na malý vesnici se platí tak nějak podobně. A za byt ve městě holt víc, to i na tom Slovensku.

Sarah01
Sarah01 03.10.2025, 10:25:45 xxx.xxx.11.197

Tak nějak, za dům s garáží a pozemkem na vesnici platím cca 700 ročně. Ve městě je to cca 3 tisíce, někde možná i víc.

Daja
Daja 03.10.2025, 11:14:56 xxx:xxx.9022:5419
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 03.10.2025, 10:25:45

Tak u nás 1 400kč ročně a to si myslíme, že na vesnici co není preferovaná ani dědina ani kraj je to dost. Za odpad, za vodu my tady platíme o mnoho víc než dědinky okolo nás i syn v Beskydech v lukrativním místě platí za vše o mnoho míň.

Sarah01
Sarah01 03.10.2025, 11:38:07 xxx.xxx.11.197
Daja:

Tak u nás 1 400kč ročně a to si myslíme, že na vesnici co není preferovaná ani dědina ani kraj je to dost. Za odpad, za vodu my tady platíme o mnoho víc než dědinky okolo nás i syn v Beskydech v lukrativním místě platí za vše o mnoho míň.

Asi hodně záleží i na tom, jak moc je obec “bohatá” nebo třeba, jestli má dluhy (?). Možná taky, kdo na radnici sedí. Když se podívám na rozpočet na rok 2025, který má MA uvedeno na svých stránkách, tak předpokládá na rok 2025 výdaje 185 551 382 a příjmy jen 137 236 265, ten rozdíl financuje z bankovních účtů (to mně není jasné, jestli je našetřeno nebo se to hradí z půjček). Takže asi není kde brát a musí platit občané.

Orionka (neregistrovaný) 03.10.2025, 16:09:23 xxx.xxx.216.158
Buggyra:

Taky mě ten Západ zarazil, nevím, co tím chtěl dotyčný říct (souvislosti mi unikají, protože se o to nezajímám), ale souhlasím, že to určitě něco naznačuje. Nicméně myšlenka pomalého odklonu od vlivu občana na politiku k vlivu politiky na občana je jasně platná a pozorujeme denně.

A jen dodám, že já tady za nikoho neagituji. Asi si myslíte, že víte, koho budu volit, a já vás při tom klidně nechám 🙂 Ať si každý volí, koho bude chtít, nebo ať klidně nevolí, naštěstí máme tu svobodu si to rozhodnout každý sám.

Buggyro, promiňte, ale vůbec netuším, koho budete volit. A promiňte znovu, nezabívám se tím. A já už mám své občanské právo i povinnost splněné a můžu jít na pivo 🙃🖐️

assil
assil 03.10.2025, 16:50:16 xxx:xxx.2c41:b01

No tak už jedou nefunkční eobčanky, že tohle dá někdo k soudu neb edoklad je platný a pokud znemožní volit, je to špatný

Tak uvidíme co z toho bude

rapotačka (neregistrovaný) 03.10.2025, 16:55:14 xxx.xxx.168.162

Co z toho bude?

Vždycky může být hůř. 😇

assil
assil 03.10.2025, 16:59:51 xxx:xxx.2c41:b01
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 03.10.2025, 16:55:14

Asi teoreticky by soud mohl volby zrušit.

Asi bude záležet jak se komu bude líbit výsledek.

Ale jinak je to pěkná ostuda.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.