https://youtu.be/7FuMEENasOQ?si=r4TEsmXh_FR5YrN7
Poučné vysvětlení jak dnes funguje propaganda a jak se naučila být neviditelná pro ucho či oko běžných lidí.🙂
kometa:Já mám akorát kartičku do Penny, kam chodím nejčastěji. Aplikace v mobilu jdou mimo mě, stále vlastním tlačítkový.
Pro mě kartička není problém. Třeba v Bille ji pořád dávám. Ale někde už chtějí jen aplikaci. Na to jim se.e Bílej tesák, prostě ne, nechci po zkušenostech, ačkoli chytrý telefon mám. Do Lidlu jsem to chvíli měla, úspora na nákup mně nepřišla nijak závratná, klidně se jí vzdám ve prospěch lidí, kteří aplikaci mají. Můj telefon by musel mít na tolik aplikací větší paměť, už bych nemohla fotit nebo používat navigaci v zahraničí, což potřebuju víc. Na jabko nemám, Samsung nechci.
https://youtu.be/7FuMEENasOQ?si=r4TEsmXh_FR5YrN7
Poučné vysvětlení jak dnes funguje propaganda a jak se naučila být neviditelná pro ucho či oko běžných lidí.🙂
musela bych si stáhnout nějakou jejich aplikaci. A proti těm mám takovou averzi, že jsem se na to vykvajzla.
Nápodobně. Já už jsem už od začátku to s aplikacemi vzdal. Nejdříve to začalo s eObčankou kde jsem si musel stáhnout asi 3 aplikace a pak jít stejně na poštu. Prostě aplikace na aplikaci a ještě tomu dají klidně korunku tím, že tu jednu aplikaci zruší a nahradí jí jiná a můžete proces dělat třeba znova nebo to jednoduše nefunguje vůbec - například Sodexo → Pluxee. To jsem psal asi 10 emailů než jsem to s nima vyřešil.
Psát na podporu už jsem taky vzdal, protože je to kolikrát o ničem a ještě mají lidi za idioty - což je pochopitelné, protože ne každý je na ty moderný vymoženosti nadaný, ale řešil jsem třeba Koopilota od Kooperativy. To je aplikace která snímá jak řidič jezdí a připisuje body za které jsou pak % “cashbacky”. Když jsem měl pojistku asi 30 tisíc / rok (plná palba) tak 40% nebylo špatný, jenže to bylo nereálné. Dvoukilometrová rovinka a tam mi to napsalo asi 10b ze 100b za zatáčení, protože v půlce se přímka trošku zlomila (mám ještě screen). 😀 Když jsem to řešil, tak ze zažátku mi psali, že to mám špatně nastavené (data, GPS, …). Tak jsem naposílal obrázky jak to mám nastavené od začátku a poslal další nesmyslné vyhodnocení. To zakončili to výmluvou, že se to prostě může stát a pak abych příště až se to stane napsal opět email. Mimochodem, stalo se to hned další den. 😀
Nedávný přechod v KB do nové aplikace stálo taky za to…
Za mně jsou všechny aplikace v ČR vlatsně skvělý…pokud nejsou státní 😀
Když vezmu dotační portály a portál stavebního řízení, tak se dokážu i po letech vytočit do vrtule. Je to drahý a je to na H, totálně. A ve výsledku to zaměstná víc lidí, než kdyby tyto portály vůbec nebyly.
Nedávný přechod v KB do nové aplikace stálo taky za to
Jo, taky jsem se s novým “designem” trochu prala. Ale už dobrý. Nicméně do ČSOB budu muset zajít. Jako každý rok. Nový cerifikát nedokážu přenastavit.
KB a ČSOB, a Raifka k tomu, mi přijdou klientsky nejhorší banky.
Já tydlety aplikace vůbec neumím a neznám a tak. Takže nic. S pojišťovnou komunikuju přes nějaký web portál, a jestli se oni rozhodnou, že už to půjde jen přes telefon, tak už benefity nenačerpám, ani za krev ani za očkování ani za prevenci, a může mi to být jedno 😀
Ale docela bych se chtěla naočkovat na encefalitidu, jenže je to celkem pálka. A na to mi pojišťovna právě nabízí bonus jen za splněnou prevenci, kterou splněnou nemám. Možná dřív obvoďák půjde do důchodu, než budu mít já preventivní prohlídku se vším, co k tomu patří…
Já mám akorát penny plastovou kartičku, ale vůbec jí nepoužívám protože zrovna penny nepodmiňuje slevy kartičkou, ale slevu mají všichni. V práci jsem měla pluxee a fungovalo to dobře, jen u nás na maloměstě to skoro nikde neberou, ale to není slevová karta, je to jiný princip.
Buggyra:Já tydlety aplikace vůbec neumím a neznám a tak. Takže nic. S pojišťovnou komunikuju přes nějaký web portál, a jestli se oni rozhodnou, že už to půjde jen přes telefon, tak už benefity nenačerpám, ani za krev ani za očkování ani za prevenci, a může mi to být jedno 😀
Ale docela bych se chtěla naočkovat na encefalitidu, jenže je to celkem pálka. A na to mi pojišťovna právě nabízí bonus jen za splněnou prevenci, kterou splněnou nemám. Možná dřív obvoďák půjde do důchodu, než budu mít já preventivní prohlídku se vším, co k tomu patří…
Od 50ti je to zdarma. Nevím, kolik vám je, takže jedině si počkat. 😉
než budu mít já preventivní prohlídku se vším, co k tomu patří…
A tak to zase na preventivní prohlídky chodím. Nejen k obvoďákovi. Přijdou mi smysluplné.
Ale docela bych se chtěla naočkovat na encefalitidu, jenže je to celkem pálka.
To docela nechápu. Mně to pořád doktor nabízel a když jsem se koukal na jeho ceník tak to bylo kolem pár stovek. Za komplet (dávají se nějak 2-3 dávky během roka a pak asi po dvou letech?) chtěl asi tisícovku. Jeho ceník si úplně nepamatuji, ale nepřišlo mi to jako taková pálka.
Možná by stálo za to nejdříve si udělat testy na protilátky (myslím, že to je IgG) a pak to nechat na posouzení jestli to má smysl. Já prodělal kíšťovku asi před půl rokem - cca měsíc než jsem měl jít na první dávku a zjistili mi, že mám protilátky z minulosti (asi z dětství). Pak mi doktor řekl, že je to zbytečný se očkovat a maximálně třeba za 20 let udělat znova testy a případně dát jen tu první dávku jako “booster”.
kometa:než budu mít já preventivní prohlídku se vším, co k tomu patří…
A tak to zase na preventivní prohlídky chodím. Nejen k obvoďákovi. Přijdou mi smysluplné.
Já právě chodím všude jinam, ale ne k obvoďákovi. Moje dr. má vždy plno keců, proč chci to a tamto a proč ona nebude dělat to a ono. Škoda mluvit.
Super! Já jsem myslela, že od vyššího… Děkuji za informaci
Buggyra:Super! Já jsem myslela, že od vyššího… Děkuji za informaci
Není vůbec zač. Já už ji právě mám, protože jsem věčně někde venku.
Výhodička, můj doktor mi napíše nebo provede, co si nadiktuji. Hodlám to otestovat v brzké době, kdy si půjdu pro předpis na železo, přestože ho nepotřebuji pro nějakou chudokrevnost, ale pouze na zobání před darováním krve 😀
Moje dr. má vždy plno keců, proč chci to a tamto a proč ona nebude dělat to a ono.
To já mám naopak. Na prohlídky jsem pravidelně zvaná a vyšetří všechno, dělají i EKG. A ještě nabízejí očkování - naposled encefalitidu. Tak jsem si ji nechala píchnout, abych nevypadala jako nevděčník.
kometa:Moje dr. má vždy plno keců, proč chci to a tamto a proč ona nebude dělat to a ono.
To já mám naopak. Na prohlídky jsem pravidelně zvaná a vyšetří všechno, dělají i EKG. A ještě nabízejí očkování - naposled encefalitidu. Tak jsem si ji nechala píchnout, abych nevypadala jako nevděčník.
Máte super praktika, můžu jen tiše závidět. 👍 Já pořád nenašla.
Očkování v lékárnách…https://1url.cz/MJ0Wm
https://www.youtube.com/watch?v=hsCyxnBg6ZU
Normálně ho nesleduju, ale zas na mě něco vyskočilo……
Být stále . . .
https://www.youtube.com/watch?v=3tBXYoSBHyQ&list=RD3tBXYoSBHyQ&start_radio=1