Politika...
BRNO 2026
https://www.lide.cz/diskuze/www.seznamzpravy.cz%2Fclanek%2F292852
od 14 min.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100086253435815
https://www.facebook.com/photo/?fbid=833663256185448&set=pb.100086253435815.-2207520000
Příspěvek výš je ode mne.
Buggyra:Já jsem třeba hodně dlouho věřila, že pokud vyhrají, Babiš tam fakt posadí toho Havlíčka.
Premiérem musí být ten, kdo bude mít ve vládě nejvyšší autoritu. A to je prostě Babiš. Navíc je všeobecná zvyklost, že premiérem je jmenován předseda nejsilnější strany. A to je Babiš. Před čtyřmi lety byl jmenován Fiala - protože byl předseda nejsilnější strany. A to nebyl z té strany lídr s největší autoritou - jak o tom svědčí to, že mu vláda nevydržela. STAN s Rakušanem šel proti němu už “v půli” období.
Proč by měl být premiér někdo, kdo má největší autoritu? To je někde uzákoněno? Zvyklostí, které jsou porušeny, je mnoho, časy se mění.
assil:Logikou neoplýváte vy a nebo nechápete psaný text a nebo musíte toho Fialu narvat všude? 😀
Myslím, že všichni ostatní bez obsese na Fialu pochopili, že takoví lidé chtějí za premiera někoho jiného z ANO než Babiše.
Fialu nikam nervů. Zmiňuji ho proto, že právě on je stále premiérem současné vlády - v demisi, která se mu prach obyčejně rozutekla a odmítá pracovat. Dokud není jmenován premiér a nová vláda, jde všechna odpovědnost za vládou v demisi. Včetně přepracování rozpočtu.
Ne není to uzákoněno, ale pokud má vláda vydržet…….
Bohužel mám dojem, že se časy mění tak, že končí demokracie. Protože aby se místo výsledků voleb konaly jakési průzkumy……a měly by být považovány za relevantní………to už jsme někde pod palmami s banány.
Jste šikovná, zkuste si najít vyjádření P. Rychetského z roku, kdy se sestavovala fialová vláda. O jmenování premiéra a ministrů.
A zajímavé je taky současné prohlášení g. Řehky o tom, že armáda se nebude řídit politickými rozhodnutími. To už zavání Jižní Amerikou. Tam vládly pověstné vojenské chutný.
aby se místo výsledků voleb konaly jakési průzkumy……a měly by být považovány za relevantní
Neporozuměla jsem. Tady se místo výsledků voleb konaly průzkumy? Co to? Já výsledky voleb viděla někde vyvěšené? To byl průzkum? Jsem zmatena.
Orionka:Premiérem musí být ten, kdo bude mít ve vládě nejvyšší autoritu. A to je prostě Babiš. Navíc je všeobecná zvyklost, že premiérem je jmenován předseda nejsilnější strany. A to je Babiš. Před čtyřmi lety byl jmenován Fiala - protože byl předseda nejsilnější strany. A to nebyl z té strany lídr s největší autoritou - jak o tom svědčí to, že mu vláda nevydržela. STAN s Rakušanem šel proti němu už “v půli” období.
No tak… kdyby se Babiš nechoval jako malé dítě a vyřešil střet zájmů, tak je premiérem hned.
Ale není, je to hra jak udržet mafii v demisi co nejdýl
Tak nějak člověk tuší proč.🙂 Zajímavá bude revize v armádě například. Popravdě kdyby jenom tam. Mimochodem Blažek ještě běhá někde s Bitcoinama?😀 Nebo co Dozimetr? Podle mě by se správný prezident měl zajímat předně o ty co už kradli a ne o toho, který by teoreticky mohl.🙂 Zajímat se o stav a hlavně nějak tak nedovolit, aby se to metlo pod koberec.Myslím, že se ještě budou občani divit co všechno se dělo a dít se nemělo.😐 Ničeho se nebojte a naprosto jistě vím, že tohle období po covidu přes Ukrajinu bude mrzet každého i toho co si myslí že jeho by se to nedotklo. Lituji jen lidi co prohlédli už dávno a měli představu o co některým jde ve skutečnosti. Vždy o sebe.😐
Ariska:No tak… kdyby se Babiš nechoval jako malé dítě a vyřešil střet zájmů, tak je premiérem hned.
Máte představu o rozsahu toho o čem mluvíte? Navíc, ještě stále vedou právníci ( i ti, kteří si říkají ústavní) spor o to, jak to se střetem zájmu je. Pikantní bylo vyjádření, že ústavní činitel nesmí mít vedlejší pracovní poměr. A jak jistě víme, premiér v demisi byl po celou dobu své funkce zaměstnancem státní univerzity.
Anonymní:
Fiala spasitel všech.😀 A právě ta vehemence s jakou se snaží držet u koryta je velmi podezřelá.🙂 I ty pacholku, že ty si něco provedl a teď se bojíš že na to přijdou?😀 Jistě to není pro jeho netuchající oblibu mezi lidmi a mnoho z nich si jen spletlo volební lístek.😀 Jak jim tohle může někdo žrát?
Anonymní:
A to je přesně to, oč běží. Zmařit Babišovi sestavení vlády, která by vzešla z demokratických voleb. Škoda peněz, které volby stály.
Mimochodem Blažek ještě běhá někde s Bitcoinama?😀 Nebo co Dozimetr? Podle mě by se správný prezident měl zajímat předně o ty co už kradli a ne o toho, který by teoreticky mohl.
Tak Bitcoin a Dozimetr se řeší jenže…. Řešit se to bude, ale stejně to maximálně dopadne jako s Rathem a s jeho vínem jako snad všechny kauzy vyjma třeba Feri. Potom co se vyjádřila Decroix - “koordinátor koordinoval” je to jasný jak to dopadne. Hlavně to zakrýt něčím jiným jako vždy.
Takže nedává smysl se zajímat o ty kauzy které se řeší - spíš průběžně oživovat, že to je problém a který se musí dořešit - což se stejně asi nestane, ale mělo by. Zájem o potencionální problém budoucí dává smysl, ale stylem PP je to hrozný. Pokud by šlo jen o dotace tak to problém není - to je na AB jestli mu to stojí o to přijít o dotace nebo ne. Problém je však, že je stále nějakým způsobem připoutaný svému holdingu a jednoduše ohýbá zákonem a mnohem lidem se to nelíbí. Jenže zase a opět, kde je problém? V tom, že AB ohýbá zákonem tak, že je to vlastně “legální” nebo špatně nastavený zákon? Za je to jenom v tom druhým případě. Jako snad všude se zákon dá ohýbat tak, že problém "neexistuje" a jen to vypovídá o neschopnosti (zase) sestavovat zákony tak aby se nedaly obcházet, ale většině (obzvlášť politikům) to vadí prvním způsobem tak, že vychcává se zákonem, který sami nedokázali udělat pořádně.
To je jako kdybych navrhnul řídící systém pro výrobu, zabezpečil ("Lex Babiš" - který jsou dokonce dva), dal to zákazníkovi a jeho dělníci ten můj systém obcházeli (Babiš) a já si stěžoval, že mi systém obcházejí. Je to jen vizitka, že jsem neschopný, ne, že ten dělník je vychcánek a dost možná mi to třeba jako jednatel firmy zkazí reputaci, že přijdu o zakázky - kdo by chtěl řídící systémy od někoho kdo to neumí udělat pořádně? Bežná praxe v profesním životě, ale to v politice bohužel nefunguje.
Podle mě by se správný prezident měl zajímat předně o ty co už kradli a ne o toho, který by teoreticky mohl.🙂
Jenže to by na ty, co už kradli, musel mít správný prezident nějaký vliv. Tak místo aby se ztrapňoval řešením něčeho, do čeho nemůže zasahovat, točí se na tom, kde může “něco” (symbolicky) udělat. Logicky.