Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 02.07.2026, 13:24:34
Fascinuje mě, že vám leží na sérdci pár set tisíc tady a pár set tisíc tam z našich daní, ale prošustrované miliony a miliardy na neoprávněných dotacích, na vytunelovaných stavbách, na podvodech ve sportech a podobně, to tu rozhodně není zmiňováno tak pravidelně jako že nějaký Ukrajinec někde ukradl rohlík. Co ty miliony, co nastrkáme do lékařského vzdělání lidí, kteří pak odhopkají do zahraničí? Já děkuji prozřetelnosti, že se u nás usadilo pár Ukrajinců, jinak nemám ani zubaře ani obvoďáka. Mohla bych si jít cvrnkat do parku. Znáte odhady toho, o kolik podvodem Češi připravují stát pravidelně na různých dávkách? Odhady se pohybují na 5-10 % celkově vyplacených dávek. To jsou teprve hausnumera.
A kancléř hradu pak dostane mimořádnou odměnu dva miliony, a to už raději mlčím, mlčím.
Snad těm holkám nezávidíte.
A Orionka uhodila hřebíček na hlavičku. Tohle padá na hlavu neschopnosti našeho aparátu si věci ověřovat. Resp. vlastně schopnosti - kdyby to chlapci policisté nedohledali, děvy by jistě připravily stát o mnohem víc a na podobné případy by se neupozornilo.
Nebojte, vše se vynahradí na nevyplacených invalidních důchodech a příspěvcích na péči u znevýhodněných osob, kterým stát nepřiznal vyšší stupeň závislosti 🥰
Šéfredaktor Aeronetu napsal recenzi na film? To bude asi hit.
Zatímco mainstreamový Hollywood a evropská kinematografie dotovaná ze státních peněz točí politicky korektní snímky ignorující realitu, Boll využil svůj béčkový, syrový styl k tomu, aby prorazil největší tabu současnosti. A navíc, závěr filmu obsahuje výzvu všem současným politikům, výzvu k zastavení migrace a likvidace Edomu. Pokud nedojde k zastavení migrace, odhodlaní jedinci vezmou spravedlnost do svých rukou.
Tak to se máme na co těšit.
Tak uvidíme, co bude první, jestli válka a nebo Očista…
Psala jsem kdesi výše, že je mi jasný, že nepobíráte. Netrapte se prosím. Lze najít i jiné odkazy, ale není to nutné. Na film mají jiný názor než by se vám líbil.
Četla jsem rozbor chyb (a bylo jich dost) strůjců filmu, ale závěr zněl: myšlenka je dobrá.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 03.07.2026, 07:01:06
Ten dlouhý elaborát je přesně ve stylu : když má Franta, Pepa a Mařena pětku, tak já přece můžu mít čtyřku. Jinak jste dobře sepsala všechny (skoro všechny ) nepravosti ve státě.
Není pravda, že se o tom nemluví, o 70.miliardách se mluví, o jaderných zbraních se mluví, o vstupu UA do NATO snad ne, do EU to ano. A to snad budou Poláci blokovat. Největší neštěstí by bylo, kdyby skončil nenáviděný V.Putin, protože je umírněný. Až se tam objeví nový jestřáb, tak to bude lítat. Takže p. V. objevil to, o čem jiní už mluví.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 03.07.2026, 22:04:39
Já jsem sepsala elaborát ve stylu “proč pořád nasazuješ na Nguyena a dáváš ho za příklad všeho zlého, když jsou ve třídě daleko horší, takoví, kteří ohrožují kolektiv a šikanují ostatní děti, (a navíc Nguyenovi se rozvádějí rodiče)”. Pokud na třídních schůzkách budete řešit stále Nguyena a jeho vyrušování v hodinách, tak se nebude řešit Jeník, který na záchodech utrhnul umyvadlo, krade v šatnách, navádí děti k lezení z oken a v tělocvičně tuhle prořezal všechny míče. No ale řešit Jeníka je samozřejmě méně pohodlné, jednak Jeník je už gauner “ve velkém” a procházelo mu to díky jeho rodičům moc dlouho (a jak to vedení školy chce omluvit), za druhé Jeník má přeci dobré známky.